• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Swiss Bernina 2013-02-07 -Stejnaci & Ivosh & Lukash

 

Supr den na Ivose narozky, vitr 6Bf cely den, tmavemodrou oblohu a kremove bile mraky stridave zakryva letici snih. Oproti minule začínáme na LagoNero spotu kde je cca 10-30cm noveho snehu teplota -12C v silnem vetru je pocitove chladneji nez v Nedeli. Jako prvni ma nastrojeno Lukash(FS speed3 12) a uz mizi v dalce a za par minut vidim na upati hor jak stoupa vzhuru. Rikam si ajaja, snad tam nebudu muset za nim. S Ivoshem Speed 4 10m a ja Ozone Frenzy 2013 13m startujeme spolecne a po par prujezdech jezerem se vydavame ve stopach Lukashe mezi kopecky. Cilem je sedlo kopce nad v mape oznacene Chasta Segelhang. Projizdeme par krasnych pahorku a na upati hor v hlubokem prasanu bojujem v downwindu s velmi nestabilnim vetrem. Lukash se pro nas vraci a jako prvni projizdi udolicko s potokem a vyjizdi strmou skalu do cca o 150m výše polozeneho sedla. Vítr je tu ale take velmi nestabilni což vubec nevadí Ivoshovi a Lukase nasleduje az nahoru. Ja se rozhoduji udělat par zaberu s protejsiho kopce a natacim Lukase jak stoupa ze sedla do nesmyslne prudkeho kopce. Najednou vidim jak se Lukash ne moc kontrolovane vznasi mezi skalama koukam na to jak blazen.. Tak tam nejedu si rikam.. Po 50m letu to s nim slehne do prasanu a vidim jak se vraci dolu.. Jedu jim naproti na upati kopce a spolecne pokracujeme downwind okolo dolu na Lago Bianco. Projedeme cca 10min sneznou bouri, neni videt moc daleko a vitr je hodne silny, ale 13m Frenzy i kluku FS speedy to zvladaji dobre. Po teto prehance se udela uplne kycovite pocasi jak nakreslene. Litame po jezere tam a zpet, Lukash dava lehkej freestyle a Ivo testuje novou FS4.. Pak se mu ale omylem vyhakne s trapezu a ja mu pri pokusu o zachranu prefiknu 2 lajny ve vyvazu.. Jeste ze tahneme v batohu kazdy druheho kite.. Ivo presedlava na FS4 8m a velmi si libuje ze je to to dost lepsi pojezd.
Jedeme spolecne jezerem na hranu hraze kde Lukash dava mega polety, supr koukam na to ale na me ten vitr je fakt zlej na takovehle kousky. Ivo po svacine nas dojizdi a jako prvni jede zpet do hor. Jako posledni opoustim jezero a nachazim Ivose s Lukasem jak projizdi hustej potok, cca 3m hluboka uzka spara, kolme steny a tuny prasanu.. Tady vydrzime asi 1h a pak pokracujeme zpet na jezero a pres hraz upwind na Lagi do Nero a stoupame az na SegelHang Nord cca 3km upwind. Tato pasaz neni nijak exponovana ale  extremne clenita se spoustou kamenu. Kdyz se ocnu 1m vzduchy a letim pres kameny tak stahnu ocas vracim se zpet. Ivo neohrozene stoupe do hor a mizi ve strmem kopci. CCa 20min nikoho nevidim, ale pak se zivi vraci zpet. Jeste ze tak, nemam totiz klice od auta.
 
 
 
Vložil: stejnaci.cz, 09.02.2013

MartinK (profil)
10.02.2013, 14:08:46

Paráda...tady je krásně vidět rozdíl mezi SNK v ČR a v Alpách. Je to jinej level.

Martin

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
10.02.2013, 21:59:47

alespon pro me to je jinej level. My zvyknuty na rovny louky najednou takovy velky kopce. Asi by to nebylo tak tezky ale ten vitr byl dost turbulentni.. A pak hrozne moc prasanu tam zustat 200metru od silnice tak brodenim po rozkrok by to byla akce na 2hodiny a litr potu. Sneznice na zada nebo skialpy nezbytnost. ;-)

Ty jezera jsou teda tezce v pohode ale pokorit ty vrcholky to je vyzva to ti neda.

Odpovědět
pepikorliklocal
09.02.2013, 22:11:45

wostrej wecernicek

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
10.02.2013, 22:00:46

dik, doporucuju aspon jednou vyzkouset. Chce to na predpoved a stoji to za to udelat si vylet do alp a kdyz nevyjde vitr tak aspon na lanovku a freeridek dolu

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz