• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Sezona zahajena

Nekteri SNK jezdci uz maji za sebou nekolik pojezdu, ale my jsme cekali az na prvni "poradny" snih.
Ten sice neprisel ale na netu byly reporty ze spoty jsou jezditelne tak jsme vzali nejstarsi prkno a jeli alepson navazat novy draky.  Ocekavani nebylo velike navic hlasili silny vitr a mlhu.  Na spot jsme prijeli celkem pozde kolem 13h. Na place uz bylo asi 5 kiteru kteri svisteli po bile plani. Kdyz jsme zastavili na louce tak se udelalo slunucko a vitr, ktery se opiral do tvare jsme odhadovali na 5ms. Tedy idealni na zacatek. 
Snehu bylo malo takze se dalo dojet autem az na louku, coz je luxus ktery doufam ze uz celou sezonu nezazijeme a budeme se muset pekne brodit snehem pesky ;-).
Ze snehu kouka trava a vypada to ze to bude pekne drhnout. Navazujeme novy draky vybaleny z igelitu, coz byl i zamer tyhle vypravy, a jdeme zkusit jestli to vubec poleti. 
Je s nama i kamarad Petr ktery je dneska na SNK poprve a tak si rikam ze pocasi idealni na vysvetlovani jak se drak ovlada, ale Petr velky talent hned napoprve odjizdi a zbytek dne si jezdi po louce defakto bez jakychkoliv instrukci tam a zpatky az do vecera kdy se v pohode vraci k autu. 
Po hodine prijizi slavny Ivo one-teen a pripojuje se k nam. To se mezitim udelalo slunicko a vitr lehnul na nulu, ale nastesti jen nachvili takze jsme akorat stihli svacinu a mohli pokracovat v pojezdu az do tmy.
 
 
video

 
 
 
K Testu drakum.
OZONE FRENZY 2014 14m
Byl jsem hrozne zvedavy na novoyu Frenzy 2015 ktera prosla totalnim redesignem a je to vlastne uplne novy drak jen se stejnym jmenem. V kuloarech se rojili informace o tom ze jsou problemy s kiteloopem ze je to super stabilni a ze to paradne startuje a pristava. Takze jsem se pokousel dostat draka nahoru v bezvetri kdyz okolo neletela ani FS21 a zaver cislo jedna v bezvetri to neleti ;-).
Hned druhou vec ktera me nejvic zajimala je kiteloop ktery se pouziva pri jezdeni ve svazich nebo pri jakemkoliv dowindu a nebo v hodne slabem vetru. Zaver cislo 2: Kiteloop uplne v pohode. Prijemny zabira hned na zacatku rotace. Pri maximalnim zatazeni baru na jedne strane je kiteloop vetsi, ale ne nijak vic nez tomu bylo u starsich draku. A funguje finta kterou pouzivam uz leta u vsech draku, a to za pouzitim malickove hrany zaberu za snury na strane kolem ktere rotuji a tim se kiteloop da zkratit na totalni minikiteloop. Drak nikam neutika pekne toci vsechno pod kontrolou.
Zaver 3: Stabilita perfektni, z meho pohledu pri prvnim testu ale nemuzu zatim rict ze byla lepsi nez u ostatnich draku, ktere byly take velmi stabilni. To bylo dano peknym slabym vetrem. 
Celkove bych rekl ze chovani draka se priblizilo nafukovackam. Drak diky vyztuham je tvrdsi a razantnejsi. To bude hlavni vyhoda pri skoku. Zatim jsem tedy nenalezl zadnou nevyhodu nebo chybu, na draku se jezdilo velmi pekne, rekl bych presne podle ocekavani. Silna stranka bude velky vykon ktery vyuzijeme hlavne az napadne prasan a pri jizde v hlubokem prasanu je potreba hodne vykonu ktery tahle masina urcite da.
Podle me drak bude perfektni na ceske spoty zvlnene tereny to co jsem doposud jezdil a na skoky (ty jsem s ohledem na vrstvu snehu moc neriskoval)
 
Ozone Summit 2015 12m
Kamarad PEKK ma Summita 2015 (12m) a tak jsme si na place vystridali 2x draky abychom porovnali ruzne vlastnosti.
Zde jen kratce shrnu moje pocity 
Summit - mekci a pruznejsi a zivejsi coz bylo dano i tim ze je to 12m. V kiteloopu se chova jinak a zabira oproti Frenzy vice na exitu, to je chovani na ktere jsme byli zvykly z lonskych draku. 
Je videt ze drak bude mit obrovsky rozsah, coz usuzuji ze pri prudsim zaberu drak krasne linearne zabira. 
Drak je stihlejsi a rychlejsi nez Frenzy takze nema takovy staticky tah (silu), ale nahrazuje to rychlosti pri ktere si silu drak sam vytvori.  Kiteloop toci podstatne s mensim radiusem. Velmi prijemny drak, klasika. 
 
Ozone Chrono 18m
Diky tomu ze dorazil i Ivosh, ktery vytahl i Chrona jsem mel moznost asi pul hodiny jezdit na chronu. 
Chrono je uplne jiny drak. Zavrena komora a silene stihly a rychly. 
Vitr byl slabsi kolem 4ms a snih premrzly a hodne pomaly takze s mensimi draky se jizda obcas uplne zastavila. To s Chronem uz byla jina. Ovladani na baru je trosku jine, drak se nesmi "skrtit" protoze sila u Chrona vznika z rychlosti. Takze bar mirne od sebe aby drak letel a jen kdyz je potreba tak se pritahne a drak vrati obrovskou silu, ktera se hodi treba pri vyjeti na prudkej kopecek.  Jizda v 4ms s Chrono je let obrovskou rychlosti, ale velmi prijemny. Vsechno perfektne pod kontrolou drak ma mega depower.
Drak je stihlej a strasne dlouhej takze s drakem se vlastne moc nehejbe ale jen se taha za bar. Ale pozor s drakem se da otocit v pohode i kratkej kiteloop stejne jako u frenzy nebo Summita. Prubeh kiteloopa je uplne jinej protoze drak generuje tah z rychlosti takze tah vznikne az po vystupu z kiteloopa kdyz se drak rozleti..
Celkove Chrono velmi prijemne prekvapilo a urcite kdo to mate doma tak must have (pribalit) na kite session. Neni to jen na vodu ale naopak na snehu tam to jede paradne. 
Neni to ale drak pro uplne zacatecniky a nemusi sednout uplne kazdemu. 
 
 
 
 
 
 
Vložil: stejnaci.cz, 29.12.2014

Lukáš
30.12.2014, 14:56:12

Byl to krásný den :) já jsem odjížděl cca ve 14 hodin, jednak od rána jsem toho měl jako buchet a hlavně to přestalo foukat :( Každopádně i na Vás tam něco zůstalo :))))  už se těším na další videa..

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz