• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Prvni cesky BIG DAY 2016 by YENYK & Stejnaci

MEGA BIG-DAY, AAA- SESSION aneb MOLDAVA (FLÁJE) 8-1-2016.

Už v týdnu checkujeme s kámošem weby s předpovědi větru, počasí a sněhu. Všichni jsou nažhavení na pořádný snow-kite day. Ve čtvrtek si do noci píšem, kam to napálíme a v hledáčku jsou ve finále už jen dva spoty: ADOLFOV A MOLDAVA. Adolfov má slušnou předpověď větru a  snad i nějakej sníh, Moldava má předpověď na dopoledne silnější:  JZ vítr s nárazy přes 15 m/s, ale situace se má  odpoledne zklidňovat. Teplota okolo nuly a hlavně azuro. Ideál na Mega-Big-Day + AAA session (Aboslutní Azuro A wind). Jen máme obavy jestli bude dost sněhu. Noční chaty ukončujeme s tím, že se domluvíme ráno de aktuální situace (páč přes noc má sněžit).

Ráno hlásí Keňa z Moldavy nový sníh a ideální podmínky. Nakonec všichni kvůli pracovním a/nebo rodinným povinnostem odpadli a zbyl jsem jen ja (Yenyk12) a Stejnák (Petr Šimík). Není kam spěchat a tak v poklidu vyrážíme až lehce před 10-tou hodinou. Doplňujeme tekutiny a kalorie tradičně na OMV za Roudnicí na D8 a pokračujeme dále na Moldavu. Stoupání v serpentinách na Moldavu už dává tušit BigDay: zasněžený stromy, vítr, sluníčko, azurová obloha … teplota, tlak, rosný bod taky v pohodě (to je samozřejmě vtip z Zimmermana, ale dnes má  teplota a rosný bod skutečný význam v tom, že po včerejší mlze není ani památky). Natěšeně stoupáme dál směr  blankytná obloha.

Na spot dorážíme kolem 11.30. Na příjezdové cestě je už cca 10 aut a na kopcích se prohánějí kajteři s menším nádobíčkem, co si ráno přivstali na silnější předpověď.  Na startovačce je vítr slabší, ale o pár set metrů v předu na hraně fouká až dost. Na spotu je plno známých tváří a mix značek kajtů a to jak nafukovačky tak komory.

 

Rozmýšlím se, zda vzít Catalysta 12 (novinka 2016, co jsem vyfasoval od Fily na test), nebo klasiku EDGE15-V8. Vzhledem k tomu, že dle předpovědi to má slábnout, rozhoduju se pro EDGE15. Stejnák bere nový model osvědčené řady FRENZY 14 – V10. Oba tentokráte volíme radši snowboardy než lyže (hlavně pro pohodlí v snb botách).

Startujeme v rohu placu a v mírném závětří za kopcem se snažíme co nejrychleji nastoupat proti větru a (zároveň do kopce – uf uf) na návětrnou hranu na horizontu. Jsem rád, že jsem zvolil velikost 15 páč v závětří to moc nejede, ale dá se. Dorážíme na návětrný svah, kde už se prohání několik kajterů. Na kopcích před náma i za náma vidíme plno draků (dohlednost je dnes vynikající.)

"

Užíváme si cca dvě hoďky krásnýho pojezdu. Já žehlím návětrný svah a plošinu nahoře a Stejnák se vydává do údolíček pod svahem. Vítr je občas silnější a chvílema slábne, ale je stabilní, nejsou to nárazy, ale pozvolné změny větru. Terén a sníh jsou trochu náročnější - jak technicky, tak fyzicky, ale počasí luxus a nálada na spotu super.

Před třetí hodinou začíná vítr citelně slábnout, na poslední závany kite-loopuju down-wind zpátky k autu a do rohu startovačky mi to vyšlo opravdu na snad poslední dejchnutí větru.  Ostatní už taky balí nebo trénují v no-windu jen tak na place bez boardu. Sedám do auta a  snažím se ho otočit na úzké zasněžené cestě. Ze SNB botama na plynu mi klasicky zadní náprava zůstane v závěji. Děkuju pohotovým kajterům, kteří mě mírným postrčením  po-otočili na místě, mimo závěj. Díky kluci!

Jedu zasněženou silnicí nahoru na návětrnou hranu pro Stejnáka, aby nemusel pešky. Když tam dorážím, zjišťujeme, že vítr znovu zesiluje. Vyndavám tedy Chrono 18-V2 a střídáme si ho se Stejnákem s jeho FRENZY 14. Oba draky září ve slunečním svitu jasnou červenou barvou a Chrono lítá jako UFO. Po hodině vítr znovu zesiluje na úroveň, kdy je CHRONO 18 už zbytečně přebušený. Začíná se pomalu stmívat. Balíme Chrono, nafukuju Catalysta 12  - V1 (2016) a přezbrojuju na LEDkama osvícený lyže (stehna po několika hodinách na snb v těžším terénu už nestíhaj…). Proháníme Frenzy14-V10 + Catalyst12-V1-2016 (recenze této novinky vyjde brzy spolu s testem absolutně nové řady ENDURO-12-V1-2016). Jezdíme se Stejnákem prkno na prkno, dáváme si Hi5 a lítáme draky téměř na dotek. Moldavu zavíráme se Stejnákem jako úplně poslední jezdci po cca 5ti hodinách prakticky nepřetržitého pojezdu. Balíme za úplný tmy a jsme totál KO.

Cestou zpátky se stavujeme na D8 v McD na horkou čokoládu, při vylejzání z auta se potácíme a motáme vysílením, ale napriek tomu (alebo práve pre to) hodnotíme dnešek jako MEGA-BIG-DAY!. BigDay, kterej nám zbytek party, co se tam dnes nedostal, sice hodně záviděl (dle reakcí na chatu) ale snad zároveň i trochu přál (aspoň v to doufáme).

Good wind všem!

 V akci:

OZONE EDGE 15 – V8 (2015)

OZONE FRENZY 14 – V10 (2016)

OZONE CHRONO 18 – V2 (2015)

OZONE CATALYST 12 – V1 (2016)

Text: Yenyk12

Foto/Video: Petr Šimík (Stejnáci4Ever!)

 

Vložil: stejnaci.cz, 10.01.2016

Rauder
17.01.2016, 11:12:52

Hergot  a já to zabalil se západem slunce, světýlka jsem neviděl :-(

Odpovědět
Huhu (www)
16.01.2016, 14:58:36

Paráda, ... no dneska už bude pokrývka vypadat jinak. 

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
11.01.2016, 14:10:01

Dulezity poznatek CHORNO 2

Fakt me VELMI MILE prekvapilo. Jezdil jsem skakal a doslo me to vlastne az kdyz jsem dojezdil.

Kdyz jsem skakal s 18kou Chrono tak jsem ani nepoznal ze mam 18 chrono. Skakalo to uplne stejne jako treba s Edgem.

Lonskej model jsem mel problem vracet. Nahoru a drak se nechtel otacet - respektive to slo ale bylo potreba umet na baru.

Tady se to ovladani hodne pribilizko klasice na co jsme zvykli.

Draka jsem vzal do ruky a norm jezdil. Teda sileny koule to bralo ze ten chrastivej povrch kdybych to jezdil celej den tak ze me vymlati vsechny klouby a zuby..

Pak jsem zkusil par skoku a pripodobnil bych to prvnimu prekvapeni kdyz jsem v roce 2011 vysel prvni Edge. Mozna pro ty co jsou na tyhle stihly draci zvyknuty tak to nebude zmena ty pujdou do R1. Ale tohle bere smer k tomu na co jsem zvyklej s Frenzy a Edge..

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
11.01.2016, 14:11:00

tim jsem chtel rict ze uvazuju ze se zase ke chronu vratim ;-)

Odpovědět
Čikas
11.01.2016, 12:24:27

Teda paráda ! doufám že taky něco spadne u nás, všechno to slezlo a kdo ví jak to dopadne ? rád bych testnul toho nového Catalysta :)

Odpovědět
Yk
11.01.2016, 13:13:39
Cus. Catalyst je uplne novej model. Mozna bude fungovat dobre i na vlnovce. Pockejmez jeste na ENDURO a porovname.Odpovědět
Filip (profil)
11.01.2016, 11:05:45

Spis jsem vnimal Jenika jako mistniho policajta co to pro poradek objizdi s majakem :).

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
11.01.2016, 14:06:40

jj dalo se to tak taky vylozit YENYK byl hvezda placu - kazdej se s nim chtel fotit a autogram

 

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
11.01.2016, 10:57:51

bylo to na chocholouska. Meli by v mystiku pro tyhle pripady prodavat kazajky. Nastesti mel YENYK odbornej dozor takze ho pustili na plac ;-)...

 

Doufejme ze to ted bude takhle porad..

Snehu minimalka - na skoky jsem se trosku bal bylo to meky a propad na tvrdy takze bych se v tom nechtel stipnout. 

 

Odpovědět
Filip
11.01.2016, 09:26:35

Policije MOLDAVA! Jeniku davas i dychnout? 

Odpovědět
jindra (profil)
10.01.2016, 16:59:04

koukám, že jste neváhali ani chvíli a urvali první slušný sníh a slunce :). Yenik už sotva hejbal nohama, ale do tmy musel vydržet, aby světýlka byly vidět :)))) Minul se povoláním - měl prodávat v hračkárně. Ale když si chlap přestane hrát, tak je ztracenej. Fandím.

Odpovědět
lampobaron (profil)
10.01.2016, 14:07:20

super laser show :)

Odpovědět
Yenyk
17.01.2016, 11:45:13

Ahoj. Diky. Pak se kdyztak ozvi ohledne toho Ragnaroku (Yk: 602-567-162)

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz