• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Novoroční Swiss Snowkiting

Novoroční Swiss Snowkiting

Jako každý rok balíme kárku a mažeme na 5 denní snowkitový průzkum ke švýcarským bratrům. Díky tomu ,že tunel skrz kaunertal byl uzavřen díky lavinovému konfliktu, vyhnalo nás to směrem na Chur a tím pádem na průzkum doporučené lokalitky Avers. Avers je malinká vesnička uprostřed hor, kde lišky dávají dobrou noc, přijíždíme později odpoledne, tak berem sněžnice a běžky a mažeme to prokouknout do prusmyku. Snowkiting zde funguje ze S proudění a to tak, že 3 km po větru a potom mažete do hor v celkem slušném stoupání.  Doporučeno veškeré lavinové vybavení, min 2 parťáky a zkušenosti s vysokohorským snowkitingem. Byvakujeme na spotu a těšíme se na ráno, kdy hlásí právě předpokládaný sever.......

Avers v plné parádě.....

Ráno vstáváme schválně brzy natěšen na luxusní pojezd, samozřejmě jsou to hory a těžky lowind spíše nowind nás vyhání směrem Davos a Bernina. Dáváme Davos v prašánku za slunce a večer přesun na Berninu, kde si užíváme silvestrovský snowkiting s Swiss Ozone partičkou. Prašanu je dost, totální azuro a při lehkém nowindu se šplháme do hor Berniny.

Pěkně zničení, po pár zahřívadlech slivovičky a silvestrovské náladě se přesouváme na večírek do St. Antonu Lech, Zurs v Rakousku, kde byvakuje naše parta v karavanu, tak to jedem za nimi zapít poslechnout si zážitky z Heliboardingu a užít si pár sjezdů:)).Musím říct, že večurek byl slušný. Překvapivě ráno vstávám a ocitáme se v passe ani nevim jak se jmenuje. Nádherná lokalita na Snowkiting, všude okolo malebné hory, parking a hospůdka.

I když konstalace na snowkiting nabyla uplně ideální,  i tak myslím, že lokalita v kombinaci snowkiting a freeriding velice luxusní a nádherná. Vítr zde musí jít přímo J nebo S, I když jsme chytli JV vítr byl překvapivě stabilní.

Flexenpass

Čekáme jak nasněží a jde se na to .....  Přejeme hodně luxusních podmínek v novém roce 2013.

WWW.KITESEASON.CZ

Vložil: Bimrs - KiteSeason.cz, 06.01.2013

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz