• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Novorocni Kite Session (Stejnaci)

 
 
Na Silvestra je plán neponocovat protoze 1.1 se chysta pekny SNK a byla by skoda ho zaspat. Takze v pul treti do postele se uplne nepovedlo a rano vstavam jak prastenej palici a to jsem nepil.
Zhavim windyty a ostatni predpovedi a checkuju kamery a vsude mlha a hnus to stejne za oknem takze to vypada na propadak. Kolem 11h ale merak na Zingwaldu ukazuje 14knotu a tak se narychlo rozhoduju prece jenom vyjet a svezt se, protoze je volnej den fouka a je snih a kdo vi treba bude big day ;-)...
Jedu v mlze sterace naplno snih taje a tak se sunu uspornou rychlosti ke krusnejm. Sedim sam v aute a koukam na prazdnou sedacku vedle sebe a premejslim o zivote. Na upati se zacina roztrhavat obloha a tak zhavim mobil a volam kamaradum co se deje a zjistuju ze ono je tam azuro a fouka.
Radim sestku a uz to valim max povolenou rychlosti ;-) uz abych byl nahore. Cesta je mimoradne prujezdna az na plac a tak auto mam par kroku od starovaci rampy na kajty.
Vybiham z auta, cestou jeste prohodim par slov s kiterama co prijeli tesne za mnou (timto je zdravim) a bezim co nejrychlejc nahodit draka.  Snih je krusta ale je ho fakt hodne tak do pulky kolen. Odhaduju 30cm snehu a to pekne sednutyho. 
Draka z baglu a planuju ze bych dneska prejel celej plac az na konec. To je tak odhadem 6km stoupani proti vetru cik-cak takze tak 15km jizdy. Kdyz se to vezme pres rokle tak i vic.
Vyrazim a zjistuju ze snih je hodne tezky a je potreba udrzovat velkou rychlost jinak se prkno zabori a jizda se zastavi. Pojezd je tak narocny ze srdce pumpuje jak v posilovne pri kardio treninku a brejle mam spoceny i zevnitr. Ale jede to paradne protoze vitr je dost silny a dracice tahne jak lokomotiva. 
Zkousim to projet pres nejhlubsi rokle ale tam vitr slabne a neda se to v tom tezkem snehu prestoupat. Takze se vracim a zkousim pres vrchol. To se povedlo a pokracuju dal k nemeckejm hranicim.  Postupne se prihnali mraky a chvili jsem v uplne mlze a zachvili je zase slunce. Mraky letej nizko nad zemi a slunce je nizko krasne zluty svetlo. 
U vysilace ktery je cca ve 2/3 cesty uz jsem uplne vyrizenej a davam svacinu a protoze siroko daleko uz nevidim kitera tak to obracim zpatky.  Zpatky je to pohodicka prkno na placato a kiteloopama. Vitr dost zesiluje a pri 7ms odhaduju uz letim obrovskou rychlosti po hrebeni. Davam par speed pojezdu a tesim se kolik bude namereno na kite trackeru. Ten checkuju hned pri konci sessiony a zjistuju ze se tracker v kapse vypnul ;-). A to jsem schvalne projizdel ty nejhorsi rohy a konce spotu abych mel peknej track ;-). No coz ale pekne jsem se svezl. Pred koncem jeste davam air session a na kopecku jeste s jednim kiterem skaceme dolu do udoli. (no po pravde moje skoku hodne opatrny mikro - kdyby me nahodou nekdo videl). 
Slunce zapada ale je porad velky svetlo. Rozsvitil se mesic a  pokracuje night session. Dalo by se jezdit asi nonstop. A jedna particka kiteru tam jeste jezdi. Ja ale balim jsem KO, uplne mokrej. 
Cestou k autu jeste pokecam s maserama ktery zavodej na 6hlavem zprezeni s husky psama ktery se nechali pekne podrbat. A frcim domu.
Hodnotim skoro big day. Na stupnici 1-10 tak 8. 
Byl to muj prvni vyjezd uplne sam. Celych 1000let jsem jezdil vzdycky pouze s brachou.  
Tesim se na dalsi sessiony..
 
 
 
 
 
Vložil: stejnaci.cz, 02.01.2015

severan (profil)
02.01.2015, 22:53:52

Díky za videjko a za pozdrav. Sněhu dost, ale ten stav zrovna - škoda.

Dneska určitě připadne čerstvej a sezóna bude ještě dlouhá :-).

Tak zas brzo v krušných.

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
03.01.2015, 11:02:59

zitra ma napadnout (teda uz dneska v noci) hromada novyho snehu !

tak brzo BIG Dayz - doufam ze se tam potkame.

Odpovědět
Čikas
02.01.2015, 17:55:04

Paráda, co bychom jsme dali za takový sníh na S.moravě. Rejže 0 a u nás v Opavě fest pršelo.

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
02.01.2015, 19:55:09

dneska prselo ale zejtra bude snezit. preju aby vam tam napadlo. kdyz na rejzi napadne tak to je paradise. jeste jsem tam nebyl ale jednou (letos) bych se tam moc rad podival. Hlavne Moravaci maj najezdeno z leta takze bych se neco priucil...

 

Odpovědět
Rauder
02.01.2015, 15:19:37

Potvrzuji nečekaně dobrej novoroční pojezd. Příjezd až na spot byl hodně příjemnej. Jezdil jsem až k vysílači, ale dál na západ mi přišlo že nebyl vítr a jednadvácu jsem byl línej rozbalovat. Nejlíp fičelo na hřebenu mezi věží a Moldavou. Natočil jsem taky video, ale jsem línej to stříhat, třeba na to někdy dojde :-)

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
02.01.2015, 19:56:52

Cau - jsem te tam videl 2 kluky s flysurferama jeden kolem me prosvistel se zelenobilou a jeden na obzoru s hnedym. Ten zelenobilej jel do rokle kam jsem miril a spadl mu drak tak jsem chtel jet k nemu a vubec to tam nefoukalo (nebyls to ty?) pak se rozfoukalo a uz to zase jelo

Odpovědět
Rauder
02.01.2015, 20:18:48

Jo  jezdil jsem zelenobilou dvanactku.  Z rokle jsem nastesti vyjel. Tvyho draka jsem videl ale nevedel ze jsi to ty :-)

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
02.01.2015, 21:13:57
Super jsem si myslel ze je to někdo znamej ale jak jsem psal nedojel jsem k tobě protoze tam nebyl vítr jak jsi byl dole ve skarpe . Já jsem jezdil ve štěpán ovi kombineze Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz