• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Kite racing – vzrušující časy - poděkování

Ahoj všichni,

Současné rozhodnutí ISAF zařadit kiteboarding do programu Olympijských her 2016 je skvělou zprávou pro všechny. Kiteboardingu to dodává na vážnosti a my dostáváme další šanci, abychom tomuto sportu pomohli jeho pozici ještě posílit. Musíme poděkovat Johnnymu, Yo, Adamovi a Vanceovi a dalším kiterům, kteří byli v Santanderu a ukázali, že kiteboarding je cestou budoucnosti.

Od roku 2007, kdy jsme představili Edge, jsme se maximálně zaměřovali na výkonnost. Byli jsme posedlí kite racingem a výkonností dlouho předtím, než se na obzoru objevila jakákoli perspektiva Olympiády. Legendární Chip Wasson těžil z této výhody od té doby, co se připojil k našemu týmu a předával nám hodnotnou zpětnou vazbu ze San Francisca - epicentra Kite racingu předtím, než náš tým posílili Adam, Andrew a Johnny.

Jak mnozí z vás zjistili, Edge není jen závodní kite, je také vynikající pro mega „hang time“. Je to nekompromisní výkonný freeridový kite, který se hodí pro středně nebo hodně pokročilé jezdce až po experty, kteří se poohlíží po něčem speciálním ve svém quiver bagu.

K Edge můžete nyní přidat „turbo“ použitím našich Spectra Race šňůr a nových splétaných aramidových šňůr s menším průměrem. Tyhle doplňky posouvají Edge na úplně jiný level, jsou nutným doplňkem pro ty, kteří vážně uvažují o závodění. Tenhle dokonalý upgrade si můžete objednat.

Brzo se objeví „Race Control System“ vyvíjený spolu s Týmem Fluid (Adam Koch, Andrew Koch, Johnny Heineken, Chip Wasson). Systém dvojkladek umožňuje minutové trimování a dovoluje závodníkovi vyvinout maximální tlak proti flosnám za současného trimování tahu kitu. Tohle je další příklad jak Ozone podporuje vývoj Kite racingu.

Musíme poděkovat našemu skvělému Race Týmu, který posouval hranice, propagoval náš sport a byl skvělým velvyslancem Ozone. Dalšími, kteří sdíleli naši víru a zasluhují stejné uznání, jsou: Mike Zajicek, Nils Stolzlechner, Alex Aguera, Paolo Rista and Tectonics.

Kite racing ušel dlouhý kus cesty, podívejte se na video níže od CNN, které je skvělým úvodem do Kite racingu. Dále naleznete několik osobních vzpomínek našich jezdců na minulé roky:

Chip Wasson: „Pamatuji si dobu, kdy Kite racing byl prostě jen nápadem pár bláznů. Když nám nakonec nám několik klíčových lidí jako Matt Taggart (Ozone) a Mike Zajicek (Mikes Lab) začalo naslouchat, věděl jsem, že se věci pohnou správným směrem. Bohužel byl jsem to já, kdo přesvědčil Johnny Heinekena - proti jeho vůli, aby začal závodit, což pro mě znamenalo posun o jedno místo vzad ve startovním poli. Kite racing je prostě skvělý!

Johnny Heineken. „Při prvním závodě v roce 2009 jsem málem předjel Chipa Wassona na první závětrné bóji. Pak jsem před ním zaloopoval se svým kitem rovnou do vody, ale Chip to nějak vybral a projel. Cítil jsem se špatně, protože mi prodal závodní boardy a přivedl mě k závodění.“

Adam Koch: „Pamatuji se, jak jsme si před několika lety museli s Andrewem postavit naše závodní prkna u mě v garáži. Nemohli jsme si je půjčit, vyžebrat ani ukrást, tak jsme si je museli postavit. V Seattlu byla taková zima, že jsme museli zateplit místnost, aby nám vytvrdlo epoxy před naším odletem do Mexika na závod, který se konal druhý den.“

Andrew Koch: „Byla to dlouhá cesta, ale věděl jsem, že se pouštíme do něčeho velkého, když nám Adam poskytl  nějaké kity od Ozone. Byli jsme předtím u několika jiných značek, ale nemohli nalézt nikoho, kdo by se zajímal o Kite racing. O dvě mistrovství světa později je Ozone stále značkou k neporažení.

Uvidíme se všichni na vodě,

Ozone tým

 

 

 

Vložil: admin1, 02.07.2012


Žádné komentáře.

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz