• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Česká Kitová Federace - Novinky

 

 

Vyjádření ČKF k Mistrovství České Republiky Abertamy Snowkite Open 10.-12.2. 2012

Uspořádaný závod Mistrovství České Republiky Abertamy Snowkite Open pod hlavičkou Asociace českého powerkitingu nesplnil kritéria pro organizování oficiálního Mistrovství ČR. Jako takový není a nebude uznáván jako oficiální závod pro udělení titulu Mistra České republiky organizacemi:
ČKF, ČSJ, ČSTV, IKA/ISAF, ISKA, WISSA a dalších více než 36 kitových organizací zastupující jednotlivé státy po celém světě. 

Závodníci z tohoto závodu nemohou používat získané body v žádných dalších mezinárodních závodech či žebříčcích a ani titulu Mistr České republiky ve snowkitingu.

ČKF je jediným zástupcem pro všechny kitové třídy a to kiteboarding, snowkiting a landkiting v České Republice a spadá jako zástupce těchto lodních/kitových tříd pod činnost Českého svazu jachtingu na národní úrovni a pod IKA/ISAF na mezinárodní úrovni.

 

Vložil: vitavita, 18.04.2012

stepan (profil)
24.04.2012, 10:12:00

:-) moc mi ty paragrafy k tomuto sportu nesedi. Snad se nedockam doby, kdy si budu lepit dalnicni znamku na roh kita, aby bylo jasne pod jakou vesmirnou kitovou federaci jezdim :). Uprime  timto hlasuji, ze je mi to uplne jedno se to jmenuje Losna nebo Mažňák.

Odpovědět
Dědek
23.04.2012, 13:11:37

ČKF: Dobré nakročení do sezóny, doposud jsem o vás nevěděl, ale zajímavým způsobem jste se zviditelnili ;-)

Odpovědět
XAXAP (www)
19.04.2012, 22:53:20

Komentář bez žertu, pro vzdělání všech:

1. Šéf ČKF Víťa Adamíček nemá páru o legislativě. Český svaz jachtingu má stejnou právní subjektivitu a ze zákona stejné postavení jako jakékoliv jiné sdružení či klub podle zákona 83/1990 Sb. Žádné právo na vyhlašování Mistrovství České republiky není NIKDE zakotveno. Nemají ho ani jachtaři.

2. Jakékoliv vnitřní předpisy jachtařů jsou pro subjekty mimo Český svaz jachtingu irelevantní a neurčují nic.

3. Legální a možné je klíďo mít třeba tři Mistry, není to ani zas tak výjimečné (ani ve světě) a ani AČP nemůže jachtařům či ČKF pořádání Mistrovství České republiky zakázat.

Suma sumárum, neexistuje na oficialitu žádný papír, nic. Existuje jen nevymahatelný respekt od lidí.

PS: Aktuální členská základna ČKF po zhruba roce existence jsou dva členové (viz OFICIÁLNÍ stránky jachtařů: http://www.sailing.cz/clenove.php?clen=7044 ), Kamil Peterek a Víťa Adamíček. Jeden člen výboru Milan Kratochvíl a revizor David Kostruh tam ani nejsou. To je panečku pupeční šňůra :-)))

PPS: Chce to klid. A zdar všem na závodech 4. ročníku Českého poháru v landkitingu, na už 7. Mistrovství ČR v landkitingu a buggykitingu, pak i na Českém poháru ve snowkitingu a doufám zase ve skvělých Abertamech na už čtvrtém (a doufám třetím odjetém) Mistrovství České republiky ve snowkitingu. To vše s podporou AČP a s energií těch, kteří to pro kitery prostě chtějí tahat v druhé dekádě organizovaného českého kitingu.

Odpovědět
Filip
18.04.2012, 10:29:08

Dobra zprava je to, ze je v tom jasno! Gratuluji k dosazeni konsenzu s ČSJ. Filip 

Odpovědět
XAXAP
19.04.2012, 22:57:53

Filipe, je rozdíl mít chuť něčemu věřit a mít jasno. Jasno v tom nemáš. Nechceš nebo se ti to nehodí? Prašule máš, za hodinu s právníkem budeš mít jasno i s vysvětlenou judikaturou, nestojí to tolik :-)

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz