• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

2014-05-10 Ornitopohled na Eurosee (Chrono&spol)

Video: Krátký průlet z víkendového ježdění na Eurosee.
Vítr dost variabilní, ale nakonec velmi slušný pojezd.
Konečně jsme vytáhli z batohu Ozone Chrono s raceboardem a první imprese je velmi dobrá. Když se povede dostat board do skluzu jede tato kombinace fakt v hodně/!hodně! slabém větru. Přechod z Edge 19 je trochu tricky, protože kite vs energie reaguje trochu jinak (U E19 když kite letí dolů u CH18, když je někde na 12h to ještě musím vyladit) 
Nicméně je dost psycho sledovat vodu, na které nic nefouká a valit to v plné rychlosti po úplně rovné hladině. Vždy jsem trochu trnul jestli se po halze (500m od břehu) zase rozjedu do skluzu. CH18 má výbornou vlastnost a to že táhne hodně v kiteloopu, takže v případě, že vítr lehne na hodně málo, jde loopovat šikmo na břeh i ve skoro 0. V budoucnu myslím ,že i v této nule pujde jet, ale chce to trochu umět správně vodit kite a přenášet váhu na raceboardu, ... je se ještě hodně co učit..
Tímto díky E19 a CH18 za dost výrazné prodloužení víkendové kitovací směny :).

Vložil: stejnaci.cz, 11.05.2014

Yk12
11.05.2014, 20:40:14

Parada. Idylka. Dobra prace.  Podveceni 3 ms na CHRONO ideal.

Pres den to ale chodilo od 4 ms do 10ms (PATEK)... mozna i vic. Stacili na to Edge13 plus maly a velky prkna dle vetru. Ale jezdili se i 6tky i 14 ctky draky. Takovej vetrnej maglajz.

DIKY ZA PUJCENI CHRONA ! Svoje jsem ten den dle predpovedi ani nebral ... To Vase CHRONO je takovej zaklinac bezveztri/VETRU - rozbalenim CHRONA je ze 3 ms pak behem 2 minut najednou 10 ms (skutecnejch)... CHRONO nejenze tahne v kiteloopu jak pisete (kolem 3 ms jde kiteloopovat v pohode), ale v 10 ms (trim shruba napolovic) staci vzit trochu nesikovnejc za bar a clovek je hned i s prknem ve vzduchu... (a to i pri nulovy rychlosti a s drakem na 12ty hodine a v 10 ms to jinak nez pres hlavu uz skoro ani votocit nejde, chvili to trva s tak stihlym drakem ho ve vzduchu otocit...) :-)) na vode to zas takovej problem neni, na brehu to je ale uz spis paraglide nez drak... kazdopadne s EDGEm19 se da delat skoro cokoli jak na brehu tak na vode, s CHRONEM18  je v silnejsim vetru dobry si vsechno nejdriv 2x rozmyslet...

Odpovědět
petr(ST) (www)
11.05.2014, 21:16:19

od ty doby co mame chrono tak fouka porad 10ms.

Od ctvrtka ted kazdej den mnoho hodin na vode.

Diky YK12 za vyvolani cerveneho draka, kdyz uz byl vyndanej tak jsme ho provetrali a vetrali jsme kazdej den. Teda krome dneska kdyz foukalo 10-12ms a 13ka byla totalne zatazena.

Nejvic jsem si teda zatim zamiloval Edge19 kterej je na nase podminky nenahraditelnej. Sileny narazy vubec nevadej a na dlohejch lajnach je dal tak ze opticky vypada jak 10ka ;-)

Na plazi E19 zkouselo nekolik kamosu a vsichni pochvalovali. Prozatim u me zatim poradi 1ka E19 a 2ka CH18. Budu potrebovat na tu CH18 nejaky rady. Kdyz vedu draka nahoru tak me jako vytahne na spicky a pak kdyz kejvnu a cekam torpedo jako u E19 tak nedostanu tolik sily. Premejsleli jsme ze uvazeme race snury na Ch18 nebo poridime nastavce. Stejnej princip dobre makal i u FS21.

 

Odpovědět
Yk12
11.05.2014, 22:23:55

Ch18 je dvoupotah = dokonalejsi profil= tzn. vykon i pri nizsi rychlosti obtejkani (at uz zpusobeny  vetrem samotnym, nebo nucenym obtejkanim v kejvani, nebo zdanlivym vetrem pri pohybu po vode) diky dokonalymu profilu. Lehouckej vrchlik BEZ KINETICKY energie. Proto tam v tom kyvu nejsou takovy zmeny vykonu jako u EDGE, kteryho posles dolu jeho vlastni vahou a najednou to tahne (nahore tolik ne, ale v kyvu pocitove hodne)...proto CHRONO ma ten prubeh tahu jakoby konstantnejsi pac tahne i na 12ty hodine (nahoru). Nemyslim si ze by CHRONO tahlo min nez EDGE, jen prubeh toho pohybu, vykonu a sily CHRONA a EDGE v kyvu je jinak davkovanej po trase...

 

pokud jde o snury tak EDGE19 se standardne prodava ze 27 lajnama, k tomu rekneme metr a neco vyvazu cili 28 metru. Na rejsech to ma 32 + 1 = 33. Chrono18 ma standardne 25 metru snowkite snury ALE K TOMU 5 (!!!) metru vyvazu galerie. Cili celkem 30. Myslim že vejš už to nema smysl. Rejsy mam taky, ale zatim nebyl duvod je na CHRONO18 davat. Naopak na EDGI19 nejezdime s nicim jinym nez s rejs snurama 32 metru. Tam to smysl ma. Souvisi i s odstavcem vyse (kineticka energie vrchliku). Kdyz mas lehouckej vrchlik kterej vlastni vahou nerozjedes, tak je jedno jestli ho nerozjedes na 25ti metrech nebo na 32dvou... :-)) . Plus manipulace s necim co je skoro 40 metru do Tebe uz taky neni BohVieČo... muj nazor. Uvidime, treba budem i CHRONO jezdit na 32rejsech + 5 metru galerie vyvyzu vyrchliku, ale zatim to nebylo potreba prevazovat... (je za tim i lenost, pac chrono se na rozdil od nafukovacky neodvazuje... :-)

Odpovědět
Michal Diviš (www)
11.05.2014, 13:29:28

.....krása ...kvalita ... fajn hudba ,jako vždy z Vaší factory :-)) a ted si představ ,že existují kiteři o 20-30-40kg lechčí a dobrovolně se topí na TT s 12kama ,jak by jim to muselo jezdit a hlavně v čem ? ...jinak mlejny fčera taky klaply na 1 s hvězdičkou, Y11 se rozjel na HF a měl z toho fakt VELKOU radost !!! md ( přiděláme HF nohu na Rapidu a bude vymalováno!!!...:-))))..md

Odpovědět
petr(ST) (www)
11.05.2014, 21:18:46

diky dik

vecer se vzdycky udelala takova breeza a jizda na totalne rovny vode balzam.

Zatim mam z toho ale trosku strach, kdyz to jede sideshore tak to vypalim a palim to daleko na hloubku a vzdykcy kdyz kouknu za sebe tak vidim to bezvetri tak se modlim jestli se vratim. 

U tohohle typu jezdeni jsem se jeste nenaucil rozpoznat ktery bezvetri pojede a ktery nepojede. Zatim to porad jede ;-)

Odpovědět
Yk12
11.05.2014, 22:32:54

Jak uz jsem se jednou ptal: A (ciste matematicky) v BEZvetří se jezdí po VETRU nebo proti VETRU ? :-))

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz