• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

17-18.8.2013 Berzdorfer see (lowwind)

V pátek, jako každý víkend, čekuju předpověd a na sobotu kreslí medard mikroflek větru okolo Bezdorfersee. Hlásí zde luxusních 5m.s, takže není o čem přemýšlet. Ráno budík na 6:50, nakládám jen Edge 19ku, RRD K-Rapida (race) a FlyRace, nic menšího nebude potřeba. Dle wguru to má foukat do 14h, tak dáváme jen rychlosnídani u MC v Liberci :) a v 9h jsme na místě.
 
Na Berzdorfer see NordStrand nikde ani noha jen jeden surfař a voda se lehce čeří cca 4m.s vzadu mozna bude 5.5m. Obloha uplne bez mracku a voda kristalove cista, jak z prospektu na Zanzibar :)). Brácha fouká kita ja rychle šroubuju 42cm flosny na Rapidu(o který sem si min. týden rozpáral pekně nohu :)) a jdu na TO!!!. Přístup je tu luxusní za 3,5e vsude píseček primerene dlouha melcina..
 
Kite ve vzduchu drží jak přibitej, absolutně stabilní vítr jak na Traunsee. Strcim nohu do predniho poutka, zadni polozim na palubu...prvni kejvnuti staci tak abych se postavil(supr že prkno mě udrží i když stojím), na druhy kyvnuti se prkno rozjizdi...lezu do zadni poutka a pak zrychleni z 0 na 50km/h za 3sec... prkno se utrhne do skluzu zvedne do vzduchu na sikmo naklopenych flosnach a najednou letím skoro kolmo proti větru na 3km vzálenej konec jezera...S pusou otevrenou, usměv od ucha k uchu a vycenějema zubama sleduju mihající se hladinu a jak nulovej vítr, kterej sotva čeří vodu, mě rozjíždí do neskutečný rychlosti.
Prkno po skoro rovné hladině valí uplně samo a jen občas kouknu přes rameno jak už jsem daleko..Břeh mizí hrozně rychle a říkám si, že bych něchtěl plavat kdyby něco :).. Vítr je fakt ale ultrastabilní, nevypadá že by měl lehnout a brácha mě do vysílačky občas hodí info.. Cesta downwind je ještě větší zážitek, kolmo na vítr prkno nabere maximální  rychlosti skoro se ani nedotýka hladiny.. navíc přední poutko posunuté hodně dopředu drží nos prkna pěkne u hladiny a tak i na vlnkách to jede jak raketa uplně rovně.
 
V tomto duchu projezdíme na střídačku s brachou celou sobotu až do 14h, kdy vítr fakt lehá.. Kite celou dobu líta bez přestávky 5h vkuse. V nedělí je vítr jak přes kopírák, dopoledne megastabilní 4-5m.s odpoledne do toho chodí poryvy z horka jen fouká až do 18h. Přesto, že se celý den po hodině střídáme tak dobrovolně v 18h balíme, nohy po dvoudenním maratonu už neslouží a občas padám s prkna i když nechci :). Příšte musím vzít GPS (pruměrnou rychlostí 25/h při 14h jízdy bez přestávky se najelo podle mě hodně km).
 
Aloha a LOWWINDU zdar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Více fotek den1
 
Vložil: stejnaci.cz, 19.08.2013

Michal Diviš (www)
21.08.2013, 00:11:07

trošku jinej level http://vimeo.com/71234034 kite racing na 9,8,7 lity máme se co učit ..kiteracu zdar md

Odpovědět
Milo
20.08.2013, 10:13:46

Zdar borci! Jde vám to dobře,  jizda na raceboard mne tak baví že už druhý rok jezdím téměř výhradně na rejsu, rád to krotím i v nářezu přes čop :-)

Odpovědět
stepan (profil)
20.08.2013, 12:20:04

Zdar Borče, je to dobrý, zatím se učíme, ale nadšení je maximální. Halzu jsem odkoukali od Michala tu dam kažkou :), ale réčko je problém to jsem ustál tak dvě, bráchovi jde lépe... Máš nejakou radu???

Odpovědět
Milo
20.08.2013, 13:57:18

Halzy mi šli taky hned ale réčka mi vůbec nešli, moc jsem v réčku pospíchal...  taky mi problém dělalo načasování při změně velikosti kitu. Chce to dělat tak aby byl kite pořád v pohybu do halzy ho pošleš spodem do réčka vrchem ale v našem poryvovém větru je to problém .... Je vidět že už jste před tím jezdili na směráku, děláte velký progres. Stejně je úžasné jaké možnosti freerace pojezdu nám ty prkna dávají, jezdil jsem jednou večer na mlýnech 1h v SZ stabilu do 5 m/s a měl jsem průměrnou rychlost i s obraty 28 km/h a maximum 45 km/h, neuvěřitelné :-)

Odpovědět
pepikorliklocal
19.08.2013, 19:22:34

no koukam ze budu muset zase hrabnout ve stodole na prekližce a podzim bych to videl na lowindrace jednoduchej format breh brech na 2 hodky hlavne ne ty spolecny starty z teho mam fobie,hezky panoramata herdek a na to mc bych si dal majzla cet sem ze njaka pani v usa dyz to snedla tak votehotnela

Odpovědět
stepan (profil)
20.08.2013, 12:21:20

:)) No ten flyrace s kačenou by se dal v našich podmínkách vyrobit... Je to jen profilovaná kačena uprosřed a naklopený poutka..

Odpovědět
ywosh11OneTeen
19.08.2013, 18:59:02

tvl kliid !!! ja sem rad, se konečně ukazuje, ze jezdení v LW na racu ( nebo flyracu ) neni proste jezdeni sem a tam ( jak lidi rikaj ) ale sou to mega kule se stoupanim jako Tornado. Stejnaci 115 kg +++ proste letej ve 4-5 ms po vode VE SKLUZU jak raketa... pred par lety nemyslitelna vec... race je cesta specialne pro bejvaly WS. LW drak, LongLines, skluzovy prkno = neřešim vitr a a jezdim. Na Rapidy jsou tu jiny specialisti ( Milo a Michal ) cili muj muj dik patri jim !!!. btw : Vam vdecim za to ze vubec katuju... Vas bracha videl poprve pri snowkitingu ! :-).Porovnani boardu Kfree, Rapida, NJS CF 6, a Krace70 se chysta - nestíííham, kajtuju :-)). Rapid je tu co vim 5 kousku a dnes objednana šesta ( yenyk ) to deeeeee - slušna race stáj :-). streda MKB ???

Odpovědět
stepan (profil)
20.08.2013, 12:13:42

Sem se blbě vyjádřil, měla to být polkona :))  Přeci jen to prkno nestojí litr aby do toho člověk jen tak šel. Potřebuje nějakého nadšedce normálního smrtelníka co tu či onu vychytávku otestuje a předá nekompromisní info (na to jsi nejlepší), že je !TO!(nechávám na tvém článku)  DOST Dobrý!! a především to funguje.

Ke druhemu racu me napada ze jeden kousek do dvojice na vyjezdeni docela staci (alespon board nelezi na plazi a porad jede, to same plati o te E19ce)... Na druhou stranu ve dvojici by se dal dat nejakej dobrej prejezd.. Bezdorfer ma cca 5km upwind a na sirfku asi 3km=peknej vejlet podel plaze by to byl na jizak. (muzem nekdy naplanovat az bude zas jizak)

Odpovědět
stepan (profil)
19.08.2013, 17:57:54

Dík dík, opomněl jsem a tímto jsem chtěl napsat specialní THX Ywoshovi za nalezení této genialni kite+board kombinace, o které určitě napíše článek, je toho hodně ke sdělení.  Já jen chtěl-musel napsat okamžitý pocity (euforii :)) ) z nečekaně dokonalýho víkendu = slunce, 30C, čistá voda, modrý nebe a supr kite+nový board, který fakt hrozně dává.

Odpovědět
Ywosh 11 OneTeen
19.08.2013, 16:54:05

Cau BORCI !  1. Vítejte v LW clubu :-) 2. race je budoucnost 3. myšlenky z článku jakobych už někde slyšel...:-))))))  4. označení slabýho větru je spravně Light Wind, to slovo LOW WIND sem si vymyslel jako píčovinu k mojemu jmenu naprosto zaměrně ! :-))))))) bacha na tooo .. :-). 5. založíme RapidaClub ne ?? Parada race vikend !

Odpovědět
petr
19.08.2013, 21:27:06

Low wind je obecne znamy termin pisou o tom i na wikipedii

http://cs.wikipedia.org/wiki/Low_wind

 

Odpovědět
pe (www)
03.09.2013, 22:38:39

pokud by se chtelo nekomu pohovorit: mam draky 12 a 9. premejslim, ze bYch dokoupil neco vetsiho,  nejde mi vsak o rychlost a race, proste jen neco do LW abych se vubec svezl a nestal u brehu kdyz uz nekam vyjedu.

mam kolem 80 - 90 kg, spise pokrocilejsi zacatecnik,draka zvladam, jizdu a zatacky take, zacinam premejslet jak se dostat do vzduchu. do budoucna se budu. momo bezneho pojezdu ćpat do vln.

rikal jsem si: edge ci zephyr, nevim jakej je rozdil, staci 17 nebo kdyz uz tak uz 19? dale jsem premyslel o draftu, jezdim Naishe. diky 

Odpovědět
stepan (profil)
04.09.2013, 13:30:21

Ahoj PE,

přesně jak píšeš(když už tak už) a v duchu Ywoše11OneTeen, že VÍC je prostě VÍC bych rozhodně zvolil Edge 19ku.

Letošní sezónu jsem díky tomuto Edge 19 jezdil kromě jednoho víkendu !!!KAŽDÝ!! a to v čr a okolí (euro, berzdorf, mlejny, traunse, Darko, ...) a přepočtem na odjeté motohodiny pak tento kite je daleko levnejší než 13ka, kterou vytáhnu u moře a to ještě i tam 60% času využívám 19ku viz tyto poslední víkendové Rujány.

E17 nebo Zephyr 17 jsou supr kity, nemám zkušennost s letošníma modelama, ale Zephyr2013 vypadá, že se přiblížil E17. Nicméně v slabém větru je klíčová rychlost, která je hlavním zdrojem energie a to nabízí hlavně Edge.

Rozdím mezi E17(2012) a E19(2013) byl pro mě pocitově nečekaně veliký. Ta E19 je velmi velmi lehký kite, je to neuvěřitelný ale !!!!!váží skoro stejně jako E13ka!!!! a na svou obrovskou velikost je jen málo pomalejší.. To znamená, že většinu věcí = ovládání kite, skoky, kývání..., které umíš fungují úplně stejně i na této 19ce s tím, že skok je neskutečně plynulý a dlouhý s velmí luxusním pocitem při letu.

Neposlední věc těchto lowwind kitů je díky slabému větru pojezd vždy na absolutně rovné vodě v totálně vyprázdněném spotu.

Doporučuji E19, nebudeš litovat a chceš-li posunout hranice větru dokup si alespon velke XXL 170cm prkno od RL. On rozdíl 4m nebo 5m.s vypadá jako že o nic nejde číselně je to 20%, ale když najdeš nejakou rovnici na přepočet síly větru na Newtony :)) [snad jsem to dobře vygooglil] tak ten 1m.s v 19m2 ploše je 36% rozdíl v síle větru. S plochou toto číslo tolik neklesá ale naštěstí síla kitu není jen v opoře větru do kusu hadru ale dalších milionech věcek kvůli kterým pravě kupuješ ten či onen model :).

 

 

Odpovědět
Jens
09.09.2013, 22:04:50

Termin Low Wind byl na Wikipedii ucelove definovan od 19.8.2013 do 30.8.2013.... dnes uz tam definovan neni.... ale musim uznat, ze  jako pokus  o blamaz to bylo technicky slusne zmaakly....

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz