• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Akce \ Zobrazení

SHOWDOWN vol. 3 Havl. Brod - LK závod - report -

Po vydařeném závodě v Milowicích jsme se rozhodli (AČP – asociace českého powerkitingu a Boneshaker), že ukončíme landkiting sezónu závodem v Boneshaker landkiting centru na letišti v Havlíčkově Brodě. Minulý víkend se zde tedy jely závody SHOWDOWN vol. 3 v RACE na buggy a mountainboardech. Počasí slibovala předpověď nádherné a větru dostatek. Plocha letiště byla celá vyhrazena pro závodění a landkiting radovánky.

SOBOTA
V sobotu ráno přijíždím na letiště první. Nafukuji Ozone stánek a stavím nezbytné reklamní bannery. Pak přijíždí můj kolega Plácačka a chystáme stánek s občerstvením. Mezitím přijíždí první účastníci závodu, ale i rekreační kiteři a diváci. Kolem oběda startuje závod buggyn.

 

Krásné a větrné počasí provázelo celou akci.

Jak jsem již psal, podmínky ideální, vítr trošičku zlobil poryvy, ale nic hrozného. Už se závodilo i v horších podmínkách. Buggynářů startuje celkem 12 kousků. Vítr je z dobrého směru, takže se okruhový závod jede pěkně v celé délce runweje. Je se opravdu na co dívat, speedy jako blázen, boje na bójkách a vzduchem létají také peprná slova závodníků, když se jim náhodou někdo připlete na hulvátka do cesty. Závodí asi do 15.00 hod. Celé odpoledne se také využívá letištní plocha k volnému ježdění a k testování kitů Ozone. Velkým trhákem závodů a hlavně testů je nový drak od Ozone METHOD, o kterém chystám recenzi již brzo! Po buggy závodech vítr vykysává, takže na závody MTB už bohužel v sobotu nejsou podmínky.

 

Závody RACE buggy a Havl. Brod v pozadí. Race jak řemen.

Po setmění se všichni přesouváme k ohni a stánku s občerstvením „U Johna Debila“. Na to, že je polovina listopadu, je celkem teplo, takže se popíjí u ohně a klábosí opět dlouho do noci. Kupodivu, a na to v Brodě nejsme zvyklí, neprobíhají žádné nepřístojnosti, striptýzy, ani jiné cirkusové kousky! Asi jsou všichni unaveni s krásného kitového dne.

 

Lukash skáče...  Ziky diktát jak hovado...

NEDĚLE
V neděli od rána opět fouká a to stabilněji než v sobotu. Síla větru něco kolem 7 – 10 m/s. Nevím přesně..neoplývám mašinkou na měření větru. Sílu větru poznám podle psů. Když pes štěkne proti větru a neobrátí ho to naruby, dá se kajtovat. V neděli tedy přichází na řadu, mimo buggy RACE závodů, také RACE na MTB. Do závodu se hlásí pouze 7 závodníků (kde jsou všichni prkýnkáři???). Světe div se i já, notoricky nezávodící kiter, jsem se přihlásil do závodu. Nebudu se tady rozepisovat o svých dojmech, ale byl to mazec, adrenalin, boj, peklo, hlína v puse, super zážitek. Díky silnému větru to fakt valilo, a že se bojovalo o umístění s velkou chutí a zápalem. Jízda šmejrem kolem spodní bójky byla úžasná a všichni závodící si RACE řádně užívali. Jezdí se tedy celý den až do setmění. Večer balíme cajky, Xaxap se poroučí počítat výsledky do stánku s občerstvením. Potom se vyhlašují výsledky závodů a pak už se jen loučíme a odjezd k domovům.

 

Tomex, vítěz MTB RACE. I já jsem závodil a jel na krev :).

Co na závěr? CHYBU udělali všichni ti, co nedorazili, protože měli strach s poryvového větru! Žádný se nekonal! Počasí a vítr a vůbec celá akce byla nádherná. Organizace závodů díky AČP dostává profesionální ksift. Nálada výborná, zájem začátečníků i otrlých kiterů o testy vybavení obrovský! No co víc si přát?! Jen víc takových akcí, jen víc závodů, do kterých se po téhle zkušenosti přihlásím i já :-). Určitě patří dík Aeroklubu za pronájem letiště a skvělý povrch placu, AČP a Xaxapovi (mecenáši landkitingu) za skvěle zvládlé závody, sponzorům (Boneshaker, Ozone, snowkiting.cz) za ceny do závodů, Plácačkovi a Markétě za kvalitní pívo Chotěbor a chutné jídlo ve stánku s občerstvením „ U Johna Debila“ a všem zúčastněným za to, že přijeli a závodili a jezdili a testovali a bavili se!! Díky všem!!! Landkiting má obrovskou budoucnost a když se ohlédnu za celým rokem 2010, tak landkiting komunita je v ČR absolutně nejaktivnější, zdaleka nejvíc závodů se letos jelo právě na trávě, takže LANDKITING má v ČR proti ostatním powerkitovým sportům jasně navrch!!! Už si to kurňa všichni uvědomte !!! :-) NT

 

Špalky vítězů v MTB RACE. Špalky vítězů v BUGGY RACE.

Výsledky RACE závodů SHOWDOWN vol. 3

BUGGY
1. Lafoun (Kiteforce, JOJO)
2. Jenki (Bora)
3. Tománek (Bora)
4. Radek (?)
5. Flyfil (Zero Gravity, Ozone)

MTB
1. Tomex (kiteboarding.cz, kite-kurzy.cz)
2. Lukash (kiteboarding.cz, kite-kurzy.cz)
3. Ziky (?)
4. Šedis (?)
5. Zelda (Boneshaker, Ozone)

Díky všem fotografům (Brbla, Kec, Zelda)  za fotky !!!

ZDE, ZDE a ZDE najdete další fotky z akce.


www.boneshaker.cz

Vložil: Zelda - Boneshaker, 19.11.2010


Žádné komentáře.

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz