• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články-lokality \ Zobrazení

Fryšava - Žďárské vrchy

Abychom pořád jen nesledovali ostatní, jak jim to na těch videích jezdí a lítá a mohli si taky trochu zařádit, přinášíme vám report o lokalitě letos zatím snad nejpopulárnější. Českomoravská vrchovina má pro snowkiting skvělé předpoklady - táhlé, nepříliš strmé kopce, dostatečnou nadmořskou výšku a solidní přísun srážek.

Svou polohou blížící se středu ČR, navíc protnuta dálnicí D1, není pro nikoho příliš daleko. Možnosti jsou zde obrovské. Tentokrát dostane prostor oblast Žďáru nad Sázavou, konkrétní Fryšava pod Žákovou horou. Díky nadmořské výšce okolo 750m je zde dostatek sněhu i v době, kdy byste se jinde ještě nesvezli. Čím více se blížíte tomuto místu, snìhu přibývá. Nachází se zde spousta plání a polí, kde se můžete povozit. Každý si najde svůj plac. Drobnou nepříjemností je, že pole, která se zde nacházejí jsou rozparcelovaná a některé jejich části jsou zorané, jine zatravněné. Ovšem vzhledem k jejich rozloze je to téměř zanedbatelné. Se zvyšující se sněhovou pokrývkou se bude stejně jezdit všude.

Chtěli bychom zde zavést seriózní debatu o pláních okolo Fryšavy, na kterých se dá jezdit. Která část je dobrá na který směr větru a podobně. Proto uvítáme, pokud na mail info@snowkiting.cz pošlete plán z tohoto článku obohacený o další místa a doporučení ohledně směru větru, nebo pokud přidáte svùj komentář.

Počasí:
- předpověď větru, směru větru a teploty
- webkamera serveru www.e-vysocina.cz - obec Tři Studně

Ubytování:
- Jan Ondra - 732206961
-
www.bukacek.wz.cz



V zájmu co nejaktuálnìjších informací o stavu sněhové pokrývky a podmínkách pro snowkiting celkově nebuďte zdrženliví a podělte se o informace...

 
Vložil: admin, 06.12.2009


Žádné komentáře.

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz