• header
DRIVEN
BY
RIDERS

O snowkitingu

Je tady SNOWKITING!! Jeden z nejnovějších hitů zimní sezóny, který se velice rychle rozvíjí. Snowkiting je tady pro každého! Všichni, kdo snowkiting vyzkoušeli, jsou doslova nadšeni z tohoto nového, fascinujícího sportu.

Není pochyb o tom, že snowkiting je nejdynamičtěji rozvíjejícím se sportem součastnosti. Můžete vyskočit výš a dál, než si dovedete představit a přitom dopadáte hladce, bez problémů. Jízda ve volné přírodě je bez omezení, nekonečné pláně powderu jsou jen vaše. Tažení kitem do kopce je další vychytávkou, která vám otevírá jakýkoliv freeridový terén, bez opruzu nazývajícího se „šlapání“. Chcete rychlost? No problem!! To vše nabízí SNOWKITING. 

Vše co potřebujete je snih a kite. Potom vyměníte chladný zimní den za žhavý, adrenalinem nabítý zážitek. Rychlost přes 70km/h, vysoké skoky dlouhé klidně i 50 metrů, ježdění ve volné přírodě, to vše si užijete dosytosti. 

Vítr je jedna z mála energií, která vás při vaší zábavě žene vpřed zadarmo. Kite pomáhal jak v cestě na Severní pól, tak i v dobrodružném cestování po nebezpečné Aljašce. Nyní je snowkiting nedílnou součástí zimních sportů dostupný všem lidem toužících po dobrodružství a zábavě. Snowkiting nezná limit!! 

Velký pokrok je vidět jak v bezpečnosti, konstrukci a výkonu, tak i v dostupnosti kitů. Na našem trhu jsou již renomované značky jako Ozone, Flexifoil, Slingshot a LiquidForce

Proč začít se snowkitingem:
Když jsme začínali se snowkitingem, brali jsme kite jen jako takovou náhražku kiteboardingu. Nafukování kitu v zimě a mrazu se nám moc nelíbilo a terény tehdy zvolené k ridingu byly spíše nevhodné. Raději jsme vyrazili do hor na snowboard. Většinou to ale nedopadlo podle našich  představ. Znáte to: platíte na parkáči, platíte za vleky, stojíte nekonečné fronty, furt Vás někdo prudí a když už se dostanete až na kopec, všude je pak samý led. S příchodem kvalitních komorových kitů dostal snowkiting úplně jinou dimenzi a pro všechny z nás v mnohém předčil kiteboarding na vodě. Prostě vezmete si batoh a jdete. Ke startu a přistání nepotřebujete žádnou asistenci. Prostě jen draka vyhodíte z batohu nastartujete a jedete. Terén můžete zvolit. Chcete rovinku a nekonečné pláně? No problem, v ČR je jich neúrekom. Pro mnoho z nás je ale největší úlet volný horský terén, kde se neustále mění reliéf krajiny, žleby se střídají s pláněma, prudké kopce s rovinkou. A to vše bez šlapání, bez prostojů a zadara. Jste stále v pohybu, cítíte tu sílu kitu kterou ovládáte  a řídíte, kde se Vám jen zlíbí. Do toho sem tam fláknete nějaký ten trik, no prostě pravý, nefalšovaný backcountry freeriding. Jezdí-li vás víc pohromadě, je to úlet. S kámošema vždy vše líp prožíjete. Když k tomu přidáte, že snowkiting můžete provozovat již od 3m/s a při travnatém podkladu stačí 10-20cm sněhu, není o čem přemýšlet. Dnes si snowboarding nebo lyže lajznem jen když jsou opravdu skvělé podmínky, tzn. hafo powderu, sluníčko a když nefouká! Jakmile se ale vzduch začne hýbat, bereme kite a fičíme si den užít naplno. Zkuste snowkiting, namá chybu. 

Pro média:  
Snowkiting je odvětvím s obrovským sportovním i komerčním potenciálem. Jistě bude velmi zajímavé pozorovat jeho vývoj v příštích deseti letech. Je velmi pravděpodobné, že u nás bude snowkiting obohacovat případně nahradí pro řadu lidí klasické lyžování a snowboarding. Zahraniční komerční media již využívají snowkiting k propagaci celé řady produktů. Například začínající windsurfing či snowboarding  byly ve své době považovány za extrémní a určené pro úzce specializovaný okruh lidí. Doba jejich vzniku však byla optimální pro masový rozvoj a komerční úspěch. Zda něco podobného čeká i snowkiting, ukáže čas, ale vše nasvědčuje tomu, že vysoce předčí naše očekávání.  

Vložil: admin, 24.11.2009


Žádné komentáře.

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz