• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

"what that we like do" 2011 video

Vložil: admin1, 01.11.2011

E-wash 11 OneTeen
11.11.2011, 08:50:26

Cus Stepane a Filipe ! Jako pilot všeho co líta MUSIM VSEM RICT ZE  : DRAKY NEJSOU NA LITANI !!! kazda snura ze 4 je VO ZIVOTE !!! staci ji mit prejetou lyzi nebo natrhlou vo hroudu  ledu a "NOSNOST 500kg" je pak zcela IRELEVANTNI. Kdo chce litat  AT SI KOUPI PARAGLIDE NEBO VRTULNIK nebo proste cokoli co je konstuovaný na lítání. "Litani" na kajtu muze provozovat jen clovek ZVLASTNIHO TYPU ( ustne bych byl asi hodne sprostej ale sem ty vyrazy psat nebudu...). Kdyz vám ta snura praskne pri skoku nad vodou tak pokud je tam hloubka mozna prezijete... pokud praskne nad ledem - jakakoli vejska nad 5 metru je smrtelna ...spojení DUVERA K MATERIALU budtez prelozeno jako RUSKA RULETA :-(((  Bylo by dobrý uverejnit nejakej clanek zduraznujici tenhle fakt.

Odpovědět
Filip
11.11.2011, 10:48:55

Zdar Ivosi, diky za prispevek a plne souhlas. Jeste par poznatku. Podle me je nekolik urovni blaznovstvi a ja osobne nevidim moc velky rozdil v bezpecnosti mezi svahovvym litanim a klasickym skokem. Pokud letis tesne nad svahem treba v 3-5m a nebo skocis po vetru je podple me i horsi protoze okamzity tlak na snury je pri klasickem skoku i nekolikanasobny a riziko prasknuti a ztrata kontorly diky silnemu popu je vetsi. Pri svahovem poletu nejde tolik o mega pop, ale o vyuziti klesajiciho terenu a vse se deje hodne v klidu a za maleho vetru. Vetsinou se i lita ve vetru kolem 2-4ms. Dokonce si myslim, ze rizene svahove letani tesne nad terenem v prasanu je super zabava tedy pokud snk jezdec vi co dela, ale to plati pro klasicky skok. Svahove letani jako na videou je naprosty hazard. Jinak hodne pro-rideru jako Chasta si pravidelne kontroluje snury a meni je. Proto vzdy motat a to plati obecne i pro normalni jezdeni. Jinak pad do prasanu a jeste na naklonenou rovinu treba ze 3m rovinu boli min nez placak na vodu :). Filip   

Odpovědět
stepan (profil)
03.11.2011, 10:45:17

Luxus video a dobry postřeh na to vyvazani. Myslíš že ty dvojité lajny vedou až nahoru ke kajtu? (jsou zdvojené jak ty široké tak i tenké lajny??) Asi bude lepší se držet u země ale jinak skvělá rada pro piloty.

Odpovědět
Filip
03.11.2011, 14:48:27

Co jsem drive videl napr. u Chasty ze mel protazenou snuru stredem baru. V tomto pripade se podle me jedna o zdvojene vyvazni ve spodni casti tj. od brzdicky smerem dolu. Moc ale nechapu ucel. Hlavne to chce vzdy kontrolovat snury  a pri poletu se drzet pekne nad terenem nejlepe formou svahovani bokem. Co jsem jeste videl, tak ze si nekteri jezdci dratkme stahovali hak aby tak zvysili jeho celkovou tuhost. Je to hodne o duvere k materialu. Rozhodne bych to nezkousel s necim co neni ozkousene. Vsechny kitove znacky vc. Ozone takove vyuziti draka striktne zakazuji, takze vse na vlastni riziko. Jenom blazen to posle na jedne snure z kopce dolu :).  

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz