• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Představení letních draků Ozone 2011!

Představení letních draků Ozone 2011!

Již v prosinci 2010 se na zahraničních kite-fórech objevily první informace k novým letním drakům Ozone 2011. Tohle je poprvé, kdy Ozone představil novou řadu draků již takhle v předstihu. První testovací draci již k nám dorazily a prostřednictvím Ozone riderů se účastní závodů a testovacích akcí na sněhu a vodě. Ozone letos představil ucelenou a odladěnou řadu draků pro kategorii RACE, FREESTYLE, FREERIDE a WAVE.  Některé modelové řady jsou rozšířeny o další velikosti a všechny modely disponují tzv. rychlostním ventilem.    

odkaz na digitální brožuru zde

Krátké zhodnocení roku 2010:

Pro Ozone byl rok 2010 nejúspěšnějším rokem od počátku výroby nafukovacích draků kdy byl uveden na trh legendární Ozone Instinkt (r. 2006 první bezkladkový hybrid). Vývojový tým sídlící na Novém Zélandu představil v tomto roce novou koncepci bezkladkového Open-C draka C4 a model Catalyst, jež vynikly svojí jednoduchostí a rozsahem využití. Díky trvale rostoucí poptávce po nových modelech rozšířil Ozone vlastní výrobní kapacity o další 3 továrny.

Pokud se jedná o jezdecké úspěchy riderů Ozone, tak např. Kari Schibevaag a Adam Koch vyhráli světový pohár v kategorii RACE na modelu Edge, Ariel Corniel uzmul první příčku v PKRA na Cabarate s modelem C4, ale bohužel nepříjemný úraz kotníku ho vyřadil v účasti na dokončení série PKRA. Pokud se jedná o zimní období, tak Sigve Botnen a Marek Zach (Murphy) opět uhlídali první a druhou příčku v hlavním světovém závodě SNOWKITEMASTERS 2010 (Francie) a stejným způsobem dominovali v super závodě RedBull Ragnarok 2010 (Norsko) za účasti všech předních světových riderů vč. Aarona Hadlowa a Rubena Lentena. Dalším velkým úspěchem českého Ozone ridera Murphyho bylo druhé místo na CORTINA SNOWKITE CONETEST v Itálii. V loňském roce neměl Murphy na České scéně větší konkurenci, což potvrdil vítězstvím na MUSHOW OPEN a SNOWKITING FREESTYLE OPEN na Božím Daru. 

odkaz na blog Murphyho zde

odkaz na Kari web zde

Představení modelů 2011:

Po prosincovém představení nové modelové řady Ozone 2011 se s dobrými výsledky v závodech doslova roztrhl pytel. Hlavní designér Robby Withal s vývojovým týmem odvedli skvělou práci, jež se ihned projevila na reakcích Ozone riderů a dosažených výsledků v posledních závodech. Vše začalo úspěchy v kategorii RACE (PKRA), kde mladíček Heineken suverénně vyhrává s novým modelem Edge 2011. Z úspěchů v dalších rychlostních závodech je patrné, že Ozone Edge se stává absolutní špičkou v rychlostních disciplínách. Murphy a Kari tradičně uhlídali první příčky s draky C4 a Catalyst na SNOWKITEMASTERS 2011, a zřejmě za největší jejich úspěch se dá považovat vítězství Murphyho a rovněž Kari v závodě posledního světového poháru v kategorii freestyle snowboard, jež se letos v únoru jel na Rechensee za účasti absolutní světové špičky. 

Přehled modelů OZONE 2011:  

Ozone C4 (FREESTYLE/FREERIDE)

Druhá generace Ozone C4 je svojí koncepcí a zaměřením zcela vyjímečný drak. Je téměř nemožné C4 srovnávat s jinými C draky. Ozonu se podařilo vyvinout "Open-C" draka s 100% depowerem a unikátním freestyle a freeride vyvázáním (dvojí nastavení). C4 převyšuje nejnáročnější požadavky na trikové ježdění, unhook a hangtime. Narozdíl od jiných C draků nabízí komfort a bezpečnost draků typu SLE nebo Delta. Ozone C4 je také drakem nejlepšího českého jezdce Marka Zacha (Murphyho), který je s současnosti nejlepší světový snowkiting freestylerem. Jak tvrdí Murphy: s tímhle drakem jde vše úplně jednoduše a navíc C4 wakestyle potenciál je nepřekonatelný. C4 prošla pro rok 2011 zásadním  redesignem, vznikli další velikosti pro doplnění celé řady a C4 dostala zcela nový výkonnější profil. Vyberte si tak přesně Vaší velikost a začněte diktovat.       

mrkněte na nový ventil jež nabízí celá řada draků Ozone  

více informací zde

Ozone Catalyst (FREERIDE/FREESTYLE/WAVE)

Catalyst se narodil do své druhé generace, tentokrát s novým výkonnějším motorem. Jedná se o typ zvaný Hybrid "C" a je zaměřen jak pro univerzální (tzv. Allround) jezdce vyžadující prvotřídní vlastnosti v různých podmínkách, ale také nadchne vyznavače freestylu a jízdy ve vlnách. Catalyst je díky  své lehké tříspírové konstrukci rovněž ideální zbraň do slabého větru, disponuje 100% de-powerem a využívá nový Contact Ozone řídící bar s 500kg šňůry i pro agresivnější jezdce. Kite snadno startuje z vody, což přináší jistotu pro vaši jízdu a dává vám psychickou oporu při výuce nových triků. Není divu, že právě Catalyst je díky svým vynikajícím vlastnostem nejvíce prodávaný model z řady draků Ozone. 

více informací zde

Ozone Edge (FREERIDE/RACE)

Pokud toužíte po zábavném draku s vysokým výkonem, super rychlé a kontrolované jízdě, monstrózních skocích s dlouhým hangtimem, stoupavostí jež nenajdete u žádného jiného draka, je právě Edge 2011 tím pravým kitem pro Vás. Edge je top end kite, nadupaná kára se silným motorem určená pro freeride a race. Nemusíte mít pouze závodní ambice, stačí prostě chtít okusit dynamiku nejrychlejšího éra na vodě. Chcete si užít kiting v jeho nejrychlejší podobě a užívat si řízené monstr skoky, pak je pro Vás EDGE jako stvořený!     

 

více informací zde

Ozone Zephyr (FREERIDE/FREESTYLE)

Ozone pro nás přichystal již druhou generaci velmi úspěšného draka nejen do slabého větru. Skvělý designér Robbie Witthall tak mohl navázat na fenomén loňského sezóny zvaný Zephyr. Tentokrát se Robbie zaměřil na další vylepšení freeride, freestyle a tzv. light wind vlastností. Tento mazlíček parádně frčí po vodě již od 4 ms a díky obrovskému depoweru můžete jezdit ve větru kolem 12m/s. Vysmějte se čumilům na břehu  a předveďte jim, jak se jezdí, když jiní brečí, že nefouká. 

více informací zde

Ozone REO (WAVE/FREERIDE)

coming soon 

VŠECHNY DRAKY JE MOŽNÉ VYZKOUŠET  A PŘÍPADŇE ZAKOUPIT PROSTŘEDNICTVÍM OZONE AUTORIZOVANÝCH PRODEJCŮ ZDE


Vložil: admin1, 06.03.2011

Filip (profil)
06.03.2011, 17:27:24

Ahoj Tome, jedná se o model zvaný REO. Tento drak bude určený pro náročné vlnaře a freeridery a bude na trhu někdy během května.   

Odpovědět
tom
06.03.2011, 13:28:03

NEO?

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz