• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Kam na jaře za větrem?

 

Dominikánská republika                                                                                                          

Jako první destinaci jsme si pro Vás připravili, ještě když si tady zima bude vynahrazovat, svůj pozdnější příchod, Dominikánskou republiku. Přesněji mestečko Cabarete ležící na severním pobřeží ostrova. Tento ostrov je nazýván „perlou“ Karibiku, avšak kromě turistů jezdících sem za krásnými plážemi a exotikou sem každoročně zavítá i tisíce nadšenců vodních sportů. Proč právě sem?

Cabarete patří mezi jednu ze světově nejvyhledávanějších kitesufingových, windsurfingových a surfingových lokalit. A to především díky pravidelnému pasátu, fungujícího od zimních měsíců až do léta, perfektním podmínkám pro surfování a jedinečnou atmosférou místních barů.

Na výběr zde máte několik spotů:

Kolem celého Cabarete se táhne několik kilometrů dlouhá pláž s mirným chopem a asi 800 metrů od břehu táhnoucí se reef, vytvářející užasné dlouhé a táhlé vlny. Vítr začíná asi kolem 11 hodiny a funguje až do večerních hodin.

La Boca, spot známí z mnoha videí. Řeka vlévající se do moře s naprosto rovnou vodou. Po dní stráveném na vodě Vás odsud čeká downwind až do Cabarete nebo chill out v místním baru.

Las Terrenas, poklidnější francouzská kolonie v úpatí hor s termickým větrem a dlouhými plážemi s bílým pískem s azurovou vodou nabízející opravdu karibské ježdění.

  • Nejlépe se sem dostanete z Německa z Mnichova společností Air Berlin, kdy se letenky pohybují kolem 20.000,-

Pokud si ještě v zimě chcete přijet užít vítr a vlny, zde najdete kompletní info o naši základně.

Kanárské ostrovy- Lanzarote

Pokud hledáte kitesurfing nebo surf, je nejlepší volbou Caleta de Famara, kde se nalézá mnohakilometrová pláž obklopená mohutnými hornatými scenériemi. To by samo o sobě nebylo až tak dojemné, kdyby tu nebyl vítr a vlny.

Tento sopečný ostrov s celoročně příjemným klimatem a na jednom místě nabízejícím vše, co pro vaši aktivní dovolenou potřebujete. Stačí si jen vybrat, zdali si na vodu vezmete kite nebo surf.

  • Nejlépe se sem dostanete z německého Karlsruhe se společností ryanair.com, kdy se letenky pohybují kolem 3.000,-

 Lanzarote je tedy jasná volba, zde najdete kompletní info o naší základně.

 

Sardínie – Stintino

Ještě než začne léto u nás, máte možnost jet s nám na druhý největší ostrov Středozemního moře, s dlouhými písčitými plážemi a povětrnostními podmínkami na výbornou.

Během letních měsíců platí na spoustě pláží omezení kiteboardingu, proto jsme se rozhodli uspořádat zde kurzy kiteboardingu ještě v jarních měsících, kdy je stejně jako na podzim největší četnost větrných dnů a již krásné teplé počasí.

Zde jsme se rozhodli pro místo Stintino, vzdálené pouze několik desítek kilometrů od letiště v Algheru. Stintino společně s několika okolními spoty funguje téměř na všechny směry větru, navíc s neskutečnou pláží s bílým pískem a tyrkysovou vodou.

  • Nejlépe se sem dostanete z Bratislavy se společností ryanair.com, kdy se letenky pohybují kolem 3.000,-

Takže jarní Sardinie nás nemine, zde najdete kompletní info o naší základně.

Na všech lokalitách Vám bude k dispozici naše půjčovna vybavení s nejnovějšími modely značky OZONE a mnoho dalších!

Vložil: Kitelement, 17.01.2012


Žádné komentáře.

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz