• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Cenově dostupná Brazílie

Nová česká kite základna v Brazílii aneb cenově dostupná Brazílie

Rádi byste vyrazili na spot bez turistů s nekonečně širokými a dlouhými plážemi, perfektními větrnými podmínkami a teplotou oceánu takovou, že si do boardbagu ke kitu sbalíte akorát plavky?

Pokud ano, tak jste Vítaní u Nás v domečku Shamballa 32, který se nachází na kite/windsurfovém spotu v Brazílii, v oblasti Rio Grande do Norte, v malém rybářském městečku São Miguel do Gostoso. To nabízí jedno z nejlepších klimat na světě, takže se můžete těšit nejen na super kitebooarding, ale i na čistý a zdravý vzduch.

https://www.natalriograndedonorte.com/natal-brazil-overview/

shambala kitování

Nasednete na letadlo TAP Portugal v Praze nebo Vídni a za tři hodiny jste v Lisabonu, který rozhodně stojí za to navštívit. Doporučujeme si dát na náměstí Praça do Comércio kávičku s výhledem na oceán. Poté nasednete na další, šest a půl hodiny trvající let do hlavního města státu Rio Grande do Norte, do Natalu.

Časový posun oproti České republice je 4 hodiny. Do Natalu se přilétá večer okolo 22. hodiny místního času, takže žádný velký jetlag nehrozí, protože jakmile dorazíte, dáte jedno pivo a jdete rovnou do postele.

Shamballa 32 je deseti pokojový, dvoupatrový bed and breakfast dům. Jakmile Vás řidič vysadí před našimi dvěřmi, uvítáme Vás a zavedeme do Vašich pokojů. Pokoje v přízemí jsou chlazeny klimatizací, pokoje v prvním patře nemají klimatizaci, vane tam příjemný čerstvý vítr nebo si jednoduše zapnete větrák.

Každé ráno Vám místní holky Tajna a Beaji připraví snídani formou švédských stolů složených z kvalitních lokálních potravin. Než se pustíte do jídla, můžete skočit do našeho privátního bazénku nebo si vyrazit na tenisový kurt, squash nebo do velkého plaveckého bazénu přímo v kondomíniu. Po snídaní je ideální čas na after breakfast nap. Máme pro Vás přichystáné hamaky, postel a lehátka pod širým nebem.

Pokud si nevezete své vybavení, v Escola do Gostoso vám půjčí vše potřebné pro kitování. Samozřejmně si můžete vzít i kite lekci. Po ježdění se můžete osvěžit v místním baru da Praia, kde Vám naservírují čestvý kokos, acai nebo vychlazené pivo.

Co dělat kromě kitování

  • Lze navštívit krásný záliv Turinhos, kde lze pozorovat ve vlnách plavající želvy.
  • Přímo na kite beachi můžete hrát tenis beach.
  • Můžete jít do místní stylové restaurace Jack Sparrow na večeři na mořské plody.
  • Můžete vyrazit na výlet do TAO paradise na oběd a neskutečný zážitek v květinové jungli.
  • Dále vyrazit na adventure trip Do Galihnos, kam nevede silnice a můžete se tam dostat pouze přes písečné pláže a duny.

Plánujeme rovněž výlety na okolní spoty a pláže, např. do ústí místní řeky, kde je voda absolutní flat.

Ceny

Co se týče cen je Gostoso srovnatelné s Českou republikou, některé věci (např. exotické ovoce) jsou mnohem levnější.

Ubytování plus snídaně stojí u nás v Shamballa 55 EUR/noc pro dvě osoby.

Transfer z letiště stojí cca 900,- Kč za jednu cestu.

Pronájem buggy car vychází cca 1000,- Kč/den. Do buggy se v pohodě vejdou 4 lidi, pokud je nutné i více.

Letenky se v sezoně pohybují okolo 18 tis. Kč v závislosti na přestupech a na předstihu nákupu letenek.

Celkově tak dovolená pro dva na 10 dní s buggy a transferem z letiště stojí přibližně na 12 tis. Kč/osobu bez letenky.

Za storage vašeho kitového vybavení platíte  120,- Kč/den.

Cena dvouhodinového individuálního kurzu u Remiho stojí na 2000,- Kč se zapůjčením veškerého vybavením.

 Zapůjčení kitového vybavení vyjde na 480,- Kč/den. Našim zákazníkům jsme u Remiho domluvili slevu 10%.

Reference

Kajter Alex byl v Shamballe s rodinou 3 týdny přes Vánoce a Nový rok:

Spot v Miguel do Gostoso je vhodný celoročně pro kite a windsurf. Já jsem se svými 90kg jezdil 9m jak s  twintipem, tak na malé vlnovce. Windsurfaři jezdí nejčastěji pětky plachty. Když mi někdo tvrdí, že na nějakém spotu fouká každý den, nevěřím mu. A proto nevím, jestli jsme měli takové štěstí, ale mezi 15.12. a 7.1., kdy jsme tady byli, foukalo opravdu každý den.

kiter

Někdy to ráno vypadá na bezvětří, jsou mraky a na zahradě stopy po deštíku. V poledne jsou ale mraky ty tam a vítr zas jede. Cajky jsme měli u Remiho v hlídaném storage na pláži nebo jsem si je bral s sebou bugynou.

U široké písečné pláže je mělčí šelf. 300 m od břehu je reef, na kterém se dělají pěkné vlny, většinou 1-2 metry vysoké. Podle místních mohou vlny při příznivých podmínkách dosahovat výšky 4m.

Mezi pláží a reefem je při odlivu flat voda, při přílivu chop. Standardně fouká sides shore, při horších dnech side off shore. Na reef se tedy jede přímo kolmo. Hydrofoil se dá jezdit pořád, ale při odlivu je nutno odejít kus do hlubší vody (cca 100m). Zjednodušeně řečeno je odliv jeden týden dopoledne a další týden odpoledne a pak se to zase opakuje. Většinou fouká od rána, ale nejlepší vítr je mezi 12-16 hodinou.

Pak vítr rychle zdechne. Kolem Vánoc slunko zapadá v 17:30 a ráno vychází v 5:30 (12 hodin světla, 12 hodin tmy). V okolí je několik spotů na lagunách, kde se dá jet, když by zrovna v Gostosu nefoukalo. Dají se jezdit i downwindy.”

Kontakt:

Ing. Sandra Mynaří
House manager
Shamballa32
+420 605 034 588
sandra@shamballa32.cz

Zdroj: https://www.mysticstore.cz/blog/ceska-kitova-zakladna-brazilii/

Vložil: Premik, 11.02.2019


Žádné komentáře.

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz