• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

OZONE TEAM na Snowkite World Championship 2011

 

Snowkite World Championship 2011
4-6. února 2011
Reschensee ITALY

Závod světového poháru v italském Rechensee se nesmazatelně zapsal do dějin českého snowkitingu. Markovi Zachovi (Murphymu) se podařilo v nejtěžší konkurenci získat titul mistra světa a rozšířit tak výkladní skříň o jeho zřejmě nejcennější medaili. Na tenhle úspěch čekal Murphy dlouhé roky a teď to konečně přišlo! Průběh závodu nebyl ovšem z povětrnostních podmínek vůbec dobrý. První rozjížďky se odjely již během pátečního odpoledne a pak se už jen netrpělivě čekalo zdali se počasí umoudří a začne foukat. Ačkoli předpověď slibovala nedělní flautu, opak se stal skutečností. Na place se již od 8hod ráno připravovaly draky a podle pohybu vlajek bylo zřejmé, že vyhlídky na dokončení freestyle závodu jsou dobré.

 

Murphy prošel bez sebemenšího zaváhání až do nedělního semifinále, kde se potkal s obávaným loňským vítězem Heinarem Brandstötterem z Rakouska. Bylo jasné, že o vítězi se může rozhodnout již v tomto duelu. Přestože se oba jezdci velmi dobře znají, byla cítit velká nervozita a vzájemný respekt. Bylo zajímavé sledovat, jak oba jezdci řeší výběr velikosti draka a taktiku. Vítr neustále měnil na své intenzitě a případná špatná volba draka a zvolená taktika by mohla zvýhodnit či naopak zkomplikovat další postup do finále. Všem šlo o hodně a Murhpymu o další promarněnou příležitost jak usednou na vysněný trůn šampiona. Těsně před startem semifinálové rozjížďky foukalo kolem 6ms a Murphy se rozhodl pro větší velikost Ozone C4 13m. Ne vždy však sázka na silnějšího draka je výhodu jak tvrdí Murphy. Naopak při rychlostních okruhových závodech je síla draka hlavním předpokladem pro úspěch. Murphy začal naučenou sestavou raily to blind s tím, že už při nájezdu na slide (bednu) se stihl srovnat do unhook postavení a ukončil seskokem z bedny znovu do blindu. Brandstötter se hned pustil do super těžkých triků, vsadil vše, ale bohužel ani jeden z triků neustál, takže od rozhodčích 0 bodů . Myslím, že úvod rozhodl o psychice jezdců. Ve zbytku hitu se pak již oba hlídali. Murphy předvedl asi nejlepší trik rozjížďky, kdy odpálil jeho tzv. MZACHA z největšího kikru a vše stylově ustál. Murphy tedy postoupil dál. Finálová jízda proti Janu Schiegnitzovi již byla potvrzením skvělé formy, avšak Murphymu se nepodařilo zahájit rozjížďku jak si představoval a skažená úvodní sestava se musela opakovat. O trochu horší jízda však bohatě stačila na vítězství. Murphy gratulujme, jsi nej HERO!                

 

Freestyle Men Board

1.Marek Zach (CZ) 
2.Jan Schiegnitz (GER) 
3.Heinar Brandstötter (AUT)

 


 

 

Ozone tým zaznamenal stejný úspěch v kategorii ženy. Kari Schibevaarg se postarala o vítězství v kategorii freestyle ženy.

 

Freestlye Women Board
1.Kari Schibevaarg (NOR)     http://kariland.com/   
2.Astrid Berz (SUI)  
3.Ike Hodits (AUT)  

 

 

 

 

 

 

 

Freestlye Men Ski

1.Marian Hund (GER)
2.Björn Kaupang (NOR)
3.Sebastian Bubmann (GER)

 

RACE 

Dominance ruského race týmu byla naprosto strhující. Celý závod se jel na čistém ledě a kdo neměl nabroušené hrany, neměl šanci na úspěch. V sobotních nowind podmínkách (0-4ms) tihle týpci na ruských érech nadělovali hlavnímu pelotonu ke každému kolu jedno zdarma. Jak je možné udržet draka nad 20m2 s výkonem asi 30m nafukovačky na zemi? Musíte si k draku pořídit 235cm lyže a brousit je každý večer J. Každopádně jízda ve 2-3ms a dosažení rychlosti přes 60m/s je naprosta realita. Český tým v podání Lafek Martin, Moucka Ondřej, Křivský Tomáš, Petráš Petr a Ševčík Filip se umístili všichni do 20místa z celkového počtu 50 závodníků.


Race Men Ski 
1.Alexandr Palekhin  (RUS)
2.Maxim Shaydakov (RUS)
3.Alex Okhotnikov (RUS)

 

 

 

podrobné výsledky najdete http://www.snowkite-meisterschaft.de/results_2011.php 

Vložil: admin1, 09.02.2011


Žádné komentáře.

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz