• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

2014-05 Hurghada kite paradise (Stejnak[001])

Report z moji první (určitě ne poslední) návštěvy Lukashe kitespotu v Hurghade kiteparadise.
 
Jeden květnový víkend užíváme supr kitingu na Berzforfersee (BigDay na depowerovanou 13ku) jezdíme až do večera a kluci na pláži mi říkají jak dobře pojezdili na kitu u Lukashe v Hurghadě.
Večer přijedu domů a Míša vyjádří chuť někam vyrazit. Ve 21h checkuju internet, AI hotel u Lukashe za 8.5t., odlet zítra v poledne z Německa (to by se mohlo stihnout). Píšu na FB Lukashovi jak to tam vypadá a za 2sec odpovídá že je supr předpověd a že mají volno ve vile :).. Není co řešit bookuju jen Letenku na zitra(3.5tis streda 5tis pondeli..[my jedem pondeli :(]) odlet z Lipska ve 12h a jdu balit.
Všechno je morký a těžký po ježdění na Berzdorferu a ja se potřebuju vejít komplet 1bag do 20KG včetně všecho. Fénem suším trapéz a pady a v rekordním čase vytvářím bágl 19,9kg (19Edge, 13Edge, 10Catalyst a dvě TT prkna).
Pady, bary, trapézy dostává Míša do svého báglu a zůstává ji na osobní věci asi 1kg :). Naštěstí příruční zavazadlo je 5kg takže plavky putujou tam.
V poledne už jsme nastoupený na letišti, na spánek moc nedošlo a po klasické lapálii s Condorem, že uvnitř báglu je sportovní výbava a bez rezervace mě stáhnou o 120E(to jsem se mohl na to sušení vykašlat...no začátek nic moc..)
Limit na batoh je přitom 160cm a mít tam 30slunečníku by bylo zadarmo, odevzdávám keš co jsem měl pro Lukashe a jdem do letadla. To je zcela prázdné a snad každý má svou 3sedačku.. V Hurghadě na nás čeká už náš delegát/instrutor a animátor Lukash a za 30min jsem v delux Vile.. Ve srovnání s 5* je to hodně komfortní bydlení a navíc zde bydlí kiteři takže je tu skvělá atmosféra.
Budíček v 8h, miss Andrea nám připraví snídaní a v 8:50 jsme na kitebeach.. (storage u Lukashe 55e pro dvojici).
Vítr opravdu ze skoro bezvětří spustí přesně v 9h a vyrážíme na Catalysta10ku Míša, já E13ku.
V poledne oběd v přilehlé cca 100m vzdálené restauraci, burger/ryba/testovinu 20-30pound=70-100kč a hned ve 13h zase pokračujeme v ježdění.
Vítr tu má stereotypní řád jak hodinky. Přesně v 9h začlo foukat, zpočátku docela silně a postupně do 14h polevoval a na večer začal zase zesilovat až do západu slunce, to pak foukalo zase nejvíc. V poledne mělčiny vytvářejí zcela kýčovité barvy jak z pohlednice na Maledivách.
Spot je zde opravdu dokonalý, u břehu je obrovská písečná mělčina kde jezdí většina lidí. Ta je krytá mrtvým korálem a je zde krásný flat.
Po vyjetí z laguny, spot pokračuje do dalších nekonečných lagun krytých několika ostrůvky, které v době přílivu mizí pod hladinou. By se dalo napsat, že každý si zde najde svůj flat, který má jen pro sebe.
K dokonalosti přispívá i korálový reef s písečnou mělčinou, který se táhne kolmo na břeh, offshore na vítr za druhým prstencem začíná cca 1km od břehu. Reef nabízí nekonečný freeride po total flat hladině až do vzdálenosti několika kilometrů od břehu.. Po nohama je přitom stále bíla voda a po kolena hloubka. Na tento výlet jsem vyjel jen 2x je to zajimavý pocit skoro nevidět břeh a být pořád na mělčině. Voda je zde křištálově čistá a kdyby zde šel zaparkovat kite tak by se zde i dobře šnorchlovalo. S parťákem je tento výlet trochu víc sichr.
Kromě této cesty jsou zde mnohem delší freeridy s přejezdy na které prý občas Lukash organizuje akce.
 
Co jsem zde přehodnotil je síla větru. Pokud nemá Lukash pajcovanej měřák, ale vítr jde přečíst i z hladiny, tak zde v 6m.s jezdila 13ka jako u nás v 10m.s a v 10m.s jsem měl s 10kou plnej výkon.
Důležitý byl fakt že ve 3m.s zde 19edge jezdila na TT v dost velkém výkonu..Takže i když předpověď hlásí docela málo větru a i v reálu toho větru není zrovna moc tak se zde dá skvěle pojezdit.
 
Spot vřele doporučuju a s přibalenou E19 jde o 100% akci :))
 
 

Vložil: stejnaci.cz, 30.05.2014

Michal Diviš (www)
31.05.2014, 00:49:15

ráno vyrážím  nákladákem do  české Skalice pro Modrou skalici   a musíme ty mlejny taky vobarvit :-))))

Jo a pro pár palet  fénů  a budem foukat teplej fén  jako u Lukashe  ...krásný videjko ,krásnej report ....popvedlo se vše ...děkujeme za přiblížení  možností ...Michal

Odpovědět
jindra (profil)
30.05.2014, 21:18:19

můžu potvrdit. V březnu se jezdilo 6 dní ze 7. Na podzim repete.

Odpovědět
lukash-kite4fun.cz (www | profil)
30.05.2014, 16:54:16

Stepane super report a jeste lepsi video. Diky za navstevu a tesime se na dalsi!

Odpovědět
richard
06.01.2015, 21:00:03

Zdar, chtěl bych k vám se dvěma mejma kámošama přiletět někdy 1.-12.2.2015, je to možný.

díky za info

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz