• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Akce \ Zobrazení

AKCE ZRUŠENA!!!!!!!!!! CZECH SNOWKITE MASTERS

Prvním rokem bude Klokočov hostit jeden ze seriálu závodů Triple Crown of Kite 2010. Nejlepší závodníci nejen z ČR budou soutěžit v divácky atraktivních disciplínách freestyle, course race a best trick. Hvězdou závodu bude Marek Zach alias Murphy, dosud nepřekonaný šampión na vodě a sněhu, který úspěšně reprezentuje Českou Republiku na největších světových závodech. Pro diváky je připraven test kitového vybavení Ozone, Slingshot a možnost absolvovat zdarma základní kitový kurz.

Termín konání akce: 11. – 12.12.2010

Místo konání akce: snowkiting spot Klokočov, Oderské Vrchy

Disciplíny: Freestyle jam session – Course Race competition

Kategorie: Snowboard, lyže

Hlavní rozhodčí: Vítězslav Adamíček – hlavní rozhodčí světového poháru v kiteboardingu a snowkitingu

Startovné: Freestyle: 200Kč, Race: 100Kč

Hlavní organizátoři: Mushow, TAC-Team, Boneshaker

V rámci závodů: Započítáván do celkového pořadí poháru Triple Crown of Kite 2010

O co se jede?

Price money: FREESTYLE - 7 000Kč, 1.místo - 4000 Kč 2.místo - 2000 Kč 3.místo - 1000 Kč RACE - 3000Kč 1.místo - 1500 Kč 2.místo - 1000 Kč 3.místo - 500 Kč
Další ceny: Hodnotné věcné ceny

Ubytování:
Přímo na místě, počet míst omezen, 300Kč/osoba a noc. Organizace ubytováni na spotu - Pelda, tel. 777 685975,

Švamlův Mlýn

Město Odry

http://www.mushow.cz/czech-snowkite-masters-2010/


 

PŘEHLED

Pátek 10.12.2010:

  Čas zahájení akce: Volný
   Program:
   - volný trénink
   - foto a video session
   - registrace
   - welcome party v hospůdce Kovárna

 

Sobota 11.12.2010:

Čas zahájení akce: 10 hod.
  Program:
   - 8 - 10hod. registrace
   - freestyle jam competition
   - race competition
   - v případě nowindu competition za navijákem NeverRide na místních kickerech a slidech
   - foto a video session
   - testy materiálu fy. Slingshot, Mushow
   - 19 - 21hod. night session - best trick competition kite/naviják NeverRide na jednom z kickerů
   - od 21:15 hod. afterparty V Kovárně, vyhlášení výsledků a celkových výsledků T.C.O.K. (pokud bude vše odjeto), DJ, videoprojekce z předchozího dne

 

Nedělě 12.12.2010:

  Program:
   - 8 - 10hod. registrace
   - freestyle jam competition
   - race competition
   - v případě nowindu competition za navijákem NeverRide na místních kickerech a slidech
   - foto a video session
   - testy materiálu fy. Slingshot, Mushow
   - vyhlášení výsledků a celkových výsledků T.C.O.K.

 

V PŘÍPADĚ NEPŘÍZNIVÉHO POČASÍ BUDOU ZÁVODY ZRUŠENY!

OBECNÁ PRAVIDLA ZÁVODU

Registrace
Každý závodník, který se chce účastnit závodu se musí zaregistrovat a zaplatit registrační poplatek (startovné) a to buď on-line nebo přímo na místě konání před začátkem závodu. Podrobnosti o registraci najdete na oficiálních stránkách organizátora závodu. V případě, že je závodník řádně zaregistrován a zaplatil registrační poplatek, avšak se nemůže závodu z jakýchkoliv důvodů zůčastnit, nemá nárok na navrácení startovného a bude v listině závodníků veden jako NS-nestartoval.

Souhlas s pravidly
Současně s registrací a účastí na závodě, který je organizován pod pravidly TRIPLE CROWN OF KITE, každý závodník souhlasí s tím, že se bude těmito pravidly řídit a bude akceptovat případné tresty a ostatní nezbytná opatření vyplývající z pravidel závodu. Rozhodnutí o účasti v závodu
Pouze závodník rozhoduje o tom, zda do závodu nastoupí nebo zda závod ukončí. Závodník musí respektovat rozhodnutí rozhodčích. Všichni závodníci a členové organizačního týmu musí uposlechnout rozhodnutí ředitele závodu.

Setkání závodníků a organizačního týmu
První den závodu se minimálně 1 hodinu před startem uskuteční setkání závodníků a organizačního týmu. Na tomto setkání se závodníci dozví informace nezbytné k účasti v závodu, popř. plánované změny.

FREESTYLE COMPETITION

Celý koncept série TRIPLE CROVN OF KITE ve freestylu je založen na typu závodu Freestyle Jam. Důvod je velice jednoduchý. Jakožto celý kitový sport je hozený do pohody, chceme, aby i závodníci si jednotlivé závody užili a nemuseli stresovat v 7 min. trvajících rozjížďkách. Další z důvodů je i to, že za delší časový úsek Freestyle Jamu každý ukáže, co v něm opravdu je. Máte tak čas na výměnu kitu za větší, či menší, je více času na to, aby jste nepovedený trik tzv. odjeli třeba napodruhé, či napotřetí. Celý Freestyle Jam se jede ve více lidech, což je atraktivní jak pro ridery, tak pro diváky. Stále se něco děje. Počet riderů ve skupinách se jezdci dozví na pravidelných skippers meeting, které budou vyhlašovány rozhlasem. Hodnocení triků rozhodčími potom zůstane stejné, jako při klasických rozjížďkách.
 

Freestyle competition
Freestyle competition


Soutěžící jsou posuzováni podle 3 kritérií:
  -max. 10 bodů: za technickou obtížnost výkonu
(dosažená výška a síla/rychlost, pozice kitu)
  -max. 10 bodů: za rozmanitost výkonu
(schopnost předvést triky oboustranně-switch, předvést rotace v obou směrech levá-pravá strana, horizontální i vertikální rotace, power triky a vysoké skoky)
  -max. 10 bodů: za celkový dojem
(styl jízdy, kvalita výkonu v porovnání s kvantitou, nové triky a wow efekt-ohromení)

NEJLEPŠÍ TRIK-best trick
   -pojede se jako night session na jednom z kickerů. V případě slabého, nebo žádného větru za pomocí navijáku NeverRide. Ohodnoceny jsou všechny správně přistáté skoky, ale vyhrává pouze ten nejpůsobivější.


JAM SESSION
   -pojede se jako hlavní freestyle závod.
   -soutěžící se utkají v několika jamsessions trvajících 30min. Rozhodčí po půlhodinové freestyle session vyberou postupující, kteří se střetnou v superfinále. Počet jezdců v jednotlivých sejšnech určí rozhodčí na místě a rideři budou informováni na skyppers meetingu minimálně půl hodiny před začátkem závodu.

Soutěžící jsou hodnoceni podle 2 kritérií:
   -technická obtížnost (výška a síla/rychlost triku)
   -celkový dojem (styl, posouzení kvality inovace a pocit ohromení)

Nečisté přistání po skoku:
   -závodník se dotkne při přistání jakoukoliv částí těla země/vody (z důvodu ztráty stability či síly skoku), ale dále pokračuje v jízdě.

Kvalifikace pádu:
   -závodník při přistání neudrží stabilitu a spadne tělem na zem/vodu a dál plynule nepokračuje v jízdě. Všichni rozhodčí si zaznamenávají veškeré skoky či pohyby jezdce a na konci rozjížďky udělují body. Pád po skoku se nezapočítává do skóre za technickou obtížnost. U velmi těžkých skoků, ale může zlepšit skóre za rozmanitost. Nečisté přistání po skoku se projeví srážkou 50% z bodů v hodnocení technické obtížnosti. Neustálé pády při doskoku mohou snížit body za styl při celkovém dojmu. Pád či nečisté přistání hlásí hlavní rozhodčí. Hlavní rozhodčí určí umístění jezdců v rozjížďkách tak, že zprůměruje konečné umístění v rozjížďce všech rozhodčích. Hodnocení rozhodčích je k náhlédnutí jednotlivým závodníkům a ti jsou oprávněni dostat vysvětlení.

Další aspekty posuzování
   -Ztráta baru: v případě, že závodník při handle pass triku neuchopí bar, ale safety leash či chicken loop, trik je posuzován jako při pádu.

Protesty
   -každý závodník má právo na podání protestu, jestliže dle jeho názoru došlo k porušení pravidel v jeho rozjížďce. Protest je třeba podat před vyhlášením výsledků dané rozjížďky a to řediteli závodu nebo beach maršálovi. Tento protest bude posouzen rozhodčími a případný postih stanoven a sdělen ředitelem závodu. Do podávání protestu a vyslechnutí rozhodnutí jsou přizváni pouze závodníci, kterých se tento protest týká. Pro upřesnění okolností mohou být přizváni i závodníci, kteří byli svědky důvodu protestu (toto je na rozhodnutí ředitele závodu). Na protest, který je podán po časovém limitu nebude brán zřetel a je neplatný.

Postihy za porušení pravidel
Každý přestupek či porušení pravidel, bude posouzeno skupinou rozhodčích a ředitelem závodu, kteří společně rozhodnou o postihu. Jejich společné rozhodnutí sdělí závodníkovi ředitel závodu. Závodníkovi může uložit postih ředitel závodu nebo hlavní rozhodčí v závislosti na závažnosti porušení pravidel.
Následné postihy závodníků:
   -nejlepší trik v rozjížďce je vyloučen ze zápisu a není hodnocen v žádném z kritérií
   -diskvalifikace v rozjížďce
   -diskvalifikace z disciplíny
   -diskvalifikace ze závodu

ORGANIZACE ZÁVODU

Struktura závodu
Minimální počet je 4 závodníci a maximální počet je 26 závodníků v závodu. V případě většího počtu závodníků se jedou kvalifikační rozjížďky. Kvalifikačních rozjížděk se nemusí účastnit: závodníci, kteří již mají odjeté jiné registrované závody (dodažené výsledky) a mohou doložit umístění v těchto závodech. Závodníci, kteří dostali tzv. divokou kartu (závodníci pozváni do závodu vedením závodu či oragnizátorem). Závod je veden v rozjížďkách vyřazovacím systémem. Rozpisem závodu je pověřen ředitel závodu a je veden tzv.systémem pavouka.

Soutěž by měla mít následující rozjížďky:
   -1. Jam Session - rozjížďka 4-8 závodníků
   -2. Jam Session - rozjížďka 4-8 závodníků
   -3. Jam Session - rozjížďka 4-8 závodníků
   -Malé finále - 4-8 závodníků
   -Superfinále - 4-8 závodníků
Všechny informace týkající se rozjížděk má dát ředitel závodu na prvním setkání závodníků a organizačního týmu tzv. skippers meeting.V žádné rozjížďce není dovoleno střídání závodníků.

 

Klokočov - freestyle a race snowkiting centrum
Klokočov - freestyle a race snowkiting centrum

Časové rozvržení Jam sessions a jejich odpočítávání
Délku sessions a dobu mezi nimi specifikuje ředitel závodu před počátkem soutěže. Pokud to je potřeba, může provést změnu i v průběhu závodu (jezdci i organizační tým je o této změně informován). Délka jam sessions a doba mezi nimi má být určena ředitelem závodu v závislosti na současných větrných podmínkách a počasí. Každý závodník je osobně zodpovědný za to, aby vědel, kdy začíná jeho/její session. Za žádných okolností nemůže být nikdo z týmu organizátorů zodpovědný za to, pokud někdo ze závodníků zmešká svou session. Časové rozvržení sessions a dobu mezi nimi má upřesnit ředitel závodu na schůzce závodníků a organizačního týmu. Jakmile jam začne, nemůže být za žádných okolností časově prodloužena. Jam session může zrušit pouze ředitel závodu.

Zveřejnění výsledků
Výsledek jamu se po vyhlášení nemůže zrušit. Toto neplatí v případě, kdy je oproti výsledku vznesen oprávněný a rozhodčími akceptovatelný protest. Tento protest může vznést závodník pouze do doby než bude oznámen výsledek daného jamu. Každý den po ukončení závodů budou zveřejněny výsledky závodu (tištěna forma) tak, aby byly veřejně přístupné k nahlédnutí. Více informací o způsobu zverejnění výsledků bude informovat ředitel závodu na prvním setkání se závodníky.

Vizuální signály
Rozjížďky a časové úseky mezi nimi určují 3 vlajky různé barvy. Pokud hlavní rozhodčí nebo ředitel závodu nerozhodnou jinak, vlajky by měly mít barvu modrou, žlutou a červenou.
Vlajkové signály:
Žlutá vlajka vlaje 15 minut před startem první rozjížďky (pokud ředitel závodu neurčí jinak).
V čase mezi rozjížďkami vlaje žlutá vlajka.
Jednu minutu před startem rozjížďky jde žlutá vlajka dolů.
Během rozjížďky vlaje vlajka modrá, která jde dolů jednu minutu před koncem rozjížďky.
Vlajka červená vlaje v případě, že je rozjížďka zrušena a závodníci se MUSÍ vrátit na místo startu pro instrukce.

Zvukové signály:
Rozjížďky a časové úseky mezi nimi určuje také siréna.

Zvukové signály mají být:
   -jedno zaznění sirény určuje konec přestávky a začátek rozjížďky.
   -jedno zaznění sirény určuje konec rozjížďky a začátek přestávky.
   -tři zaznění sirény se používají, pokud je rozjížďka zrušena.
Pokud ředitel závodu nerozhodne jinak, používají se výše uvedené zvukové signály.

Všichni závodníci se nejméně 5 minut před startem své rozjížďky musí hlásit beach marshalovi (kontaktní osoba pro komunikaci mezi závodníky a organizačním týmem v průběhu závodu) kvůli identifikaci a pro vyzvednutí barevného dresu (pokud je to nutné). Pokud jsou používány barevné dresy, je závodník povinen vrátit je ihned po odjetí rozjížďky. Beach marshal rozdává a vybírá barevné dresy a sděluje závodníkům výsledky z jednotlivých rozjížděk. Závodník musí nahlásit značku a barvu svého kitu během rozjížďky, pokud jej o to beach marshal požádá. Za nahlášení se beach marshalovi zodpovídá pouze závodník. Závodníkovi, který se před rozjížďkou nenahlásí beach marshalovi, může být udělen postih.

Poškození sport. vybavení a pomoc
Pokud si závodník zničí nebo ztratí jakoukoliv část svého vybavení během rozjížďky může požádat o pomoc. V tomto případě rozhodčí tomuto závodníkovi přestanou počítat body za danou rozjížďku. Výsledek závodníkova soutěžení bude založen na jeho výkonu před požádáním o pomoc. Závodník nemůže být vyřazen ze soutěže. Pomoc poskytuje tzv. caddy (pomocník), který stojí mimo zónu rozhodčích či soutěžní protor. Caddy asistuje závodníkům při startování a přistávání kitů a výměny vybavení během rozjížďky. Závodníci si během rozjížděk mohou vyjít proti větru i pomoci caddyho (pomocníka). Závodníci mohou měnit jakoukoliv část vybavení během rozjížděk.

Soutěžní prostor
O velikosti a umístění soutěžního prostoru rozhoduje ředitel závodu v souladu s bezpečnostními pravidly. Soutěžní prostor má být čtvercového tvaru (pokud jinak neurčí ředitel závodu). Pokud je soutěžní prostor blízko stromů nebo jiné překážky ohrožujícího bezpečnost soutěžících, musí být bezpečnostní zóna minimálně 20 metrů od těchto překážek. Soutěžní prostor musí být viditelně označen čtyřmi značkami. Pokud se některá ze značek ztratila nebo přemístila, bude další rozjížďka pozdržena až do doby, než se značka dá na správné místo. Kvůli chybějící značce nemůže být rozjížďka zrušena. Každý trik musí být od odrazu až po přístání proveden uvnitř soutěžního prostoru jinak nebude započítáván do výsledku.

Rozhodování rozhodčích
Každou rozjížďku posuzuje tým složený minimálně ze tří rozhodčích. Pro posouzení celého závodu je nutné mít minimálně 3 rozhodčí. Rozhodčí jsou zaregistrováni u hlavního rozhodčího nejméně 1 hodinu před startem závodu. Na zápisovém listu rozhodčích musí být jasně uvedené číslo rozjížďky a jména rozhodčích. Každý rozhodčí počítá vlastní body a hodnocení zapisují na výsledkovou listinu. Hlavní rozhodčí zodpovídá za řešení nejasných či sporných situací. Rozhodčím je dovoleno si pomáhat s pojmenováváním /určováním triků a ujistit se o tom,že nikdo z nich na žádný trik nezapomněl. Rozhodčí se spolu během rozjížděk nesmí bavit o výsledcích ani vlastních hodnoceních. Hlavní rozhodčí nebo ředitel závodu může rozhodčího vyloučit z týmu rozhodčích a přidělit mu během soutěže jinou práci, pokud rozhodčí častěji vykonává svou práci rozporuplně a nesprávně.

Soudní věž a zóna rozhodčích
Všichni rozhodčí, hlavní rozhodčí, ředitel závodu a hlasatel/speaker vždy musí mít ničím neomezený výhled na závodiště v celé jeho šířce. Věž rozhodčích a soutěžní prostor musí být situována tak, aby se rozhodčí na závodiště dívali čelně. Věž rozhodčích musí soudce chránit před nepříznivým počasím (tj. před větrem, deštěm, sněhem a sluncem). V zóně rozhodčích se mohou pohybovat pouze rozhodčí, hlavní rozhodčí ,ředitel závodu, beach marshal, časoměřiči, flag marshal (osoba vztyčující vlajky) a osoby, kterým dříve vedení povolí do této zóny vstoupit.

BEZPEČNOST ZÁVODU

Bezpečnost a sportovní duch jsou nejdůležitějšími aspekty v závodě. Závodník, který poruší tyto zásady bude neprodleně ze závodu vyloučen. Závodník má poskytnout veškerou možnou pomoc jinému soutěžícímu, který je v nebezpečí. Závodník je osobně zodpovědný za to, že bude mít ochranné vybavení, které je pro podmínky daného závodu adekvátní. Závodník se zavazuje, že bude provádět triky a samostatnou jízdu tak, aby nijak neohrožoval jiné závodníky či třetí osoby. Závodník musí podepsat prohlášení o startu na vlastní zodpovědnost v závodu, pokud je o to požádán. V případě, že je závodník mladší 18 let, musí registraci provést jeho zákonný zástupce. Kdykoliv závodník čelí nebezpečí nebo má potíže (nemůže se vrátit zpět, zranění apod.), musí mávat rukou na přivolání pomoci.

Obecné bezpečnostní pravidla
Závodníci nesmí být v soutěžním prostoru, pokud se nejedná o jejich rozjížďku. V době mezi rozjížďkami má přednostní právo na přistání kitu ten závodník, který se účastní následující rozjížďky. Soutěžící, který jede port tack (má kite na levé straně), dává přednost v jízdě soutěžícímu, který jede starboard (kite na pravé straně). Soutěžící jedoucí port tack MUSÍ změnit směr nebo rychlost tak, aby jezdce strarboard nijak neomezil. Pří míjení jezdců: závodník, který je up wind (výše proti větru), musí umístit svůj kite směrem vzhůru ve větrném oknu (kitové šňůry drží úhel větší než 45 stupňů vůči zemi) a závodník jedoucí down wind (níže po větru) musí umístit kite níže ve větrném oknu (kitové šňůry drží úhel menší než 45 stupňů vůči zemi). Jestliže oba závodníci jedou na stejnou stranu, musí závodník jedoucí jako druhý ve směru jízdy změnit směr tak, aby neomezil nebo nevytlačil druhého závodníka ze soutěžního prostoru.

Vybavení
Kite použitý v závodě musí být vybaven bezpečnostním systémem (dané výrobcem kitu). Všechny kitové bary (řídítka) použité při závodě musí mít bezpečnostní systém - quick release system a safety leash. Safety leash musí být připoutaný k závodníkovi (vyjímkou jsou závody na překážkách a v rail parcích). Všichni jezdci musí mít během tréninku a závodu ochrannou přilbu. Kdykoliv závodník čelí nebezpečí nebo má potíže (nemůže se vrátit zpět, zranění apod.), musí mávat rukou, na přivolání pomoci.

Počasí
Když se rozhoduje o organizaci závodu, nesmí být opomíjena bezpečnostní pravidla (větrné podmínky a počasí: např.bouřky, mlha). Ředitel závodu může rozhodnout o zrušení rozjížďky z důvodu nebezpečných větrných podmínek. Minimální rychlost větru pro pořádání závodu ve freestylu a best triku je minimálně 8 uzlů. Ředitel závodu může stanovit jinou vhodnou minimální rychlost větru na základě dalších faktorů počasí.

RACE COMPETITION

  - vítězem se stává ten z riderů, který dorazí z bodu A do bodu B jako první
  - v případě slabého větru bude race competition probíhat v kurzu downwind, tzn. po větru
  - trasa závodu bude určena dle aktuálních povětrnostních podmínek
  - odvoz z místa cíle závodu si každý zajišťuje sám
    Dbejte na fair play, tzn. že bude přihlíženo i na chování na trati. Každý prohřešek proti pravidlům bude potrestán diskvalifikací závodníka.

Registrace

1. Předregistrace probíhá neustále online - Předregistrační formulář
2. Registrovat se můžete na místě - od pátku 10.12.2010. Hlavní registrace proběhne v sobotu 11.12.2010 od 8:00 do 10:00 přímo na place závodů v Klokočově.

Každý závodník, který se chce účastnit závodu se musí zaregistrovat a zaplatit registrační poplatek (startovné: freestyle 200kč, race 100Kč). V případě, že je závodník řádně zaregistrován a zaplatil registrační poplatek, avšak se nemůže závodu z jakýchkoliv důvodů zůčastnit, nemá nárok na navrácení startovného a bude v listině závodníků veden jako NS-nestartoval.

 

Vložil: admin1, 04.12.2010

admin1 (profil)
09.12.2010, 14:26:59

AKCE NA KLOKOCOVE JE ZRUSENA PRO NEDOSTATEK SNEHU. NIKAM NEJEZDETE!

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz