• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Nejlepsi a nejvetsi Ceska SNK 2016. by stejnaci

Nejlepsi a nejvetsi SNK session 2016.
 

Vsude krasne snezi a tak cekame na prvni ulovek. Windyty hlasi na patek ze by to mohlo vyjit a tak si vsichnu rezervujeme volno kdyby nahodou to vyslo. Predpovedi se rozchazi a jediny Windyty hlasi big day je ctvrtek vecer a rozhodujeme se ze GO.
Startujeme po D8 hned od rana abychom meli celej den a co nejvic zajezdili. Kolem 9-10h jsme na place. Pulka party je na Flajich a druha - teda ja Pupik a Ivosh dole.  
Na hrebeni sedi mrak ale na druhem hrebeni asi 1km vic na sever uz je uplne azuro a rkasne fouka. A to je nase misto. Nahazuju draka za obzorem a stoupam za prvni hranu. Jakmile mine horizont tak drak se napne a jizda dostane sileny kule. Leti to jako sip a jediny co se da delat je kricet radosti. Hlasili 5ms a fouka minimalne 7-8ms. Panenskej prasan kam se podivas a za obzor do nekonecna jen bile plane pokryte prasane. Jizda je tak lehka ze nevim co driv jesstli jezdit, skakat nebo snad neco vyfotit protoze co kdyby to najednou skoncilo. ;-) ... Prvni jump a z kopce to nese jako letadlo a dopad - jako do periny. Jenom to neni jako. Zachvili se zformujeme do siku a zkousime objet Moldavu - nejprve pres potok koryto pres ohradniky a aleje smer nemeecka hranice. To je cca 5km smerem na zapad pres 3 udoli. Cestou zdravime nemce na bezkach a ruzne rozrejvame lokalni perinovy polstare. Smerem na jih na nejvyssim hrebeni je mrak a kdyz se do nej dostaneme vitr klape a pod mrakem je pekna zima. Aby ne kdyz na slunci je -9C a fouka. Jedeme navstivit kamose ve Flajich a cestou narazime na Lukashe kterej prave postavil na kitetracker Moldava Challenge. Takze ji hned jdeme prubnout. Nebudu prozrazovat - ale jedna se o zavod na GPS track mezi body A a B a cesta vede pres nejhlubsi rokli na Moldave. Je to kratickej zavod ale hodne technickej. Poprve jsem se dostal do mist kde jsem nikdy nebyl. Ty prudky svahy a hluboky rokle jsou plny prasanu kterej se pri kaazdem oblouku vali dolu jako to zname z profi videji na internetu. Lukash to hecuje na dalsi a dalsi rokle a tak postupne projizdime to nejhorsi = to nejlepsi co se da. Je to fakt mega adrenalin a zaroven strasne divne krasny jak to jede skoro kolmo nahoru. To jsem si vzdycky pral kdyz jsem jezdil freeride na SNB ze  takovy pekny misto budu moct projet i nahoru.. Zachvili jsme se otrkali ale to nas hned tresta - teda Iva kterej povolil bar pri dropu a drak okamzite ztratil tah a spadl. To v takovy prasanovy rokli znamena tak 20minut boreni se do kopce a restart draka. Ale na slunicku a v tak peknem snehu je to radost a alesponn je moznost zakousnout tycinku a doplnit energii. 
Postupne objedeme celej placek dokolecka a uz mame v nohach tak 50-60km. Rozhodujeme presun na hreben kde to nejvic nosi a zkusit nejaky poskoky. Na placku potkavame Psychoplota s kamosem ktery tam neskutecne diktujou na tom nejprudsim svahu. Tady uz to lita ze dolu se musi kiteloopem. Teda nemusi ale kluci to tak umej rozjet a dolu pres 2 kiteloopy.
My o kousek dal jen tak na pohodicku si zaskaceme a vitr zesiluje takze to nosi fakt neskutecne. Dalo by se letet silene vysoko ale neni potreba staci to poslat jen kousek a uzit si ten velkej hangtime. Ve vzduchu to zavesit na par sekund a uzit si kosmicky stav beztize a dopad do mekouckeho prasanu. 
Vecer nadherny zapad slunce. Potkavam a zdravim jeste Filipa a jedu projet jeste jednu Moldava Challenge protoze se me resnul mobil a neulozil track. 
Draci zabal u vodarny a freeridek s Pupikem a Petou dolu k autu. Totalne rozlamanej a KO. Na tenhle den budeme radi dlouho vzpominat. Bracha tam byl na place s nama a mnohokrat se mnou. Vzdycky kdyz jsem se neceho bal rikal jsem si bracha se nebal a sel jsem do toho. Ale stejne to proti Stepanovi bylo tak na 50%.
Stejnaci ForEver

 

Vložil: stejnaci.cz, 25.01.2016

Hulín (www)
27.01.2016, 15:14:08

Skvělý video, taky jsem tam byl a testoval novou V10, ale 14ka tahala chvílema hodně.., co tys měl za velikost?

Hulín - oprava alu kol

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
28.01.2016, 21:09:33

Cau - mel jsem 14ku V10. Na SNB to bylo v pohode ma silene dobrej rozsah. Busilo fakt hodne hlavne vecer prituhlo - ale zase tty skoky - hlavne na tom svahu to byl paradni hang time.

Stacile tuknout a malej skok do 2m ale tam nekolik vterin levitace - super

 

Odpovědět
kuba
25.01.2016, 12:25:38

Najs!!! A já v pátek seděl doma...:/ Dobrá práce! Ten jeden záběr docela vypadal, že si to flaajoval dolu ;)

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
25.01.2016, 20:35:39

Ahoj - flajoval to tam psychoplot cely odpoledne v Moldave jsou 3 mista kde se da litat. Podle me to letani je dosst nebezpecny hrozne se to propaguje ale staci so poskocit a zrovna ten patek to tam davalo mega luxus hang time. vyskok do 3m ale drzelo to tam nekolik vterin - paradni pocit.

ale kdyz si chtel jako treba psychoplot tak jsi letel na 2 kiteloopy dolu

 

doufejme ze letosni zima jeste pochysta takovy dni

Odpovědět
Myshisko
25.01.2016, 11:25:14

Nááááádhera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ako obvykle Stejnácka kvalitka :) . Ak sneh vydrží, spravíme si výlet na pár dní :) 

Odpovědět
stejnaci.eu (profil)
25.01.2016, 20:35:59

dekuju dekuju jses moc hodnej

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz