• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Rozhovor: Murphy na Cortina Snowkite Contest 2010

23.3.2010 | Autor: David

Vypadalo to, že na tyhle závody vůbec nepojedu, kvůli dřívějšímu zranění ramene. Nakonec jsem v doprovodu Martina „Sondy“ a Luďka odjel, a udělal tam pěkný vítr :)Přečtěte si rozhovor s Murphym.

Rozhovor: Marek Zach ( Skateshop.cz, Fallen )

1.Co se stalo, že jsi i po zranění odjel dokonce i na závody do Itálie?
Nejprve jsem si otestoval rameno na prvních závodech v česku, které jsem vyhrál. Později jsem si vzpomněl, že snowkite závody nejsou jen o wakestyle trikách ale taky race, big air, hang time, big air freestyle, best line itd. Výjimečně jsem nechal doma oblíbeného merolka, kterého jsem dostal od polského Ozone teamu a jeli jsme Škodou kombi ve třech : Luděk Konečný, Martin Florek a já.

2. Kdo ze známých závodníku kromě tebe tam ještě přijel?
Bohužel hodně lidí se podívalo na prognózu počasí a nepřijelo. Remi Meum si koupil v norsku apartament a proto musel zůstat opravovat ho, Sigve Má malý problém s kolenem a připravuje se na RedBull race v Norsku,kam taky pojedu. Objevil se Bjorn Kaupang mistr světa na snk lyžích a par lidí kté potkáte na všech závodech.

3. Jaké byly podmínky, je to dobré místo na snowkite? Doporučil bys ho?
Passo Giao je pro mně nejfotogeničtější místo na světě. Spot je super na lítání freeride i na freestyle. Bohužel často tam nefouká, ale letos nám to vůbec nevadilo, lítali jsme i bez větru.

4. Organizace závodů byla ok? Poradili si s každým problémem nebo tam vládl chaos?
Jezdím na Cortina Contest už od začátku a vždycky byla organizace na 100%. Pokud nefouká je hodně jiné zábavy: snowbike, testy go pro kamerky, nebo freeride jízda a organizátory zaplacené lístky na vlek. Dj na spotu samozřejmě od ráno do večera.
 
5. Řekni nám krátce něco o závodech.
Hang time vyhrál Ital, který mě přeskočil posledním skokem okolo 45 sekund. Později byl Big Air snowboard, který jsem vyhrál switch 360 fs air. Další závod byl na snowbiku, který vyhrál bjorn a finále king of Paso Giao, kterým jsem měl být já, ale bohužel rozhodčí to viděli jinak, se stal Ital který vyhrál Hang time :(

Na štěstí organizátoři to viděli jinak a neoficialnie jsem dostal peníze a dárky, s čímž jsem se za celou mojí kariéru nesetkal. Tím bych jím chtěl poděkovat a příští rok tam pojedu a konečně to vyhraju a stanu se oficialně King of Passo Giao.

6. co plánuješ dále? Norsko?
Teď budu trénovat na závody RedBull Race Ragnarok v norsku, kam už mám potvrzenou pozvánku a podporu sponzorů. Potom bych chtěl udělat pár Pro Campů v Egyptě a na Helu.

Koukněte se na video ze závodů. O kolik první film vypadá jako rozcvička, tak ve druhém a třetím jsou chvíle hodně extremální. Je třeba si přiznat, že jsme si trošku polítali. Celkově můžu říct, že akce to byla velká a určitě stojí za to si ji zapsat v kalendáři na rok 2011.

Vložil: admin1, 16.11.2010


Žádné komentáře.

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz