• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Akce \ Zobrazení

RipCurl Adria KiteCup - Premantura 2010

Poklidné 4 kite dny které měli být ve znamení progress-u, seznamování se a hlavně pohodičky u vody , se díky Lubanově pivnímu PUNKMISTRU a kite pretěkům v rámci RipCurl Adria KiteCup-u změnilo v něco úplně jiného :o)

Více už v reportu Team Ridera Kuby:

Ve středu večer koukáme na předpověď. Windguru slibuje na čt až víkend pěkný poježdění, tak co jedem? No jasně… Ve Čt odpolko ve složení Kuba Martin Luban dojíždíme na Ližnjan.

Máme krásné slunečné počásko, vítr je poměrně slabší kolem 3-4 m/s. I tak nafukuju 14m2 Ozone Catalysta a jdu jezdit. Dam pár rovinek a skoků ale vítr ustává, přistávám po větru v zátoce, dneska to už nepůjde. Jelikož je večer načínáme jeden z Lubanova soudků domácího piva Purkmistra, a to je vskutku tuze dobrý napoj. U ohně opečem nějakou tu šmákotu a jdeme po cestě spát.

Druhý den je vítr vyklidněnej, jedem do Medulinu zčeknout spoty, kde se dá jezdit na jugo, který má jít o víkendu. U pláže všude víme plagáty s nápisem Rip Curl Adria Kite Cup 2010, koukame na ně ty jo to bylo na jaře ne? Kouknem na konání posledního závodu, Ty woe to je zítra ne 30.10… co Kubo jdeš do závodu?…No jasně…. Jedem to okouknout. Místnáci tam zrovna dodělávali obrovský stan na večerní party…no tak hej..jdeme do toho..

V sobotu se přihlašujeme do závodu race a Freestyle. Jelikož do konce vítr fouká kolem 5-6 m/s, organizátoři rozhodnou, že dnes trénink a zítra závod ( u nás by se v tom už dávno odjelo několik rozjížděk a všichni by chválili supr podmínky :o)) ), má fučet Jugo v plný síle což je 12 metrů a více. Večer další party, začala jako klidný posezení u piva. Před jedenáctou to vypadalo, že jsme Suchánků, pak se z ničeho nic vyrojili lidi, holky začaly tančit na baru. Jedem kolem 1 spát, Jugo nabírá na síle. Zítra bude pěkný pojezd.

Tedy v noci nás probudí místní típek, který se snaží ohoblovat frajírku na přední kapote auta, vůbec netuší, že jsou kluci uvnitř a ja ležim dva metry od nich. No co hlavě že se tváří nenápadně . No zabalili to včas, Škoda mohli mit svoje video. :oD

Race day začíná meetingem. Po desáté se odstartuje první rozjížďka. S martinem máme dobrý start kolem první pětky, avšak vyjedeme na moře na silnější vítr, já se svojí 12 dostávám na prdel. Potvora táhne tak, že se nedá ani zahranit. Po prvním zadáku kdy mě polovinu času táhla skoro vzduchem to vzdávám a jedu na břeh. Martin se drží a dojíždí rozjížďku uprostřed závodního pole. Na suprové TŘETÍ český rejsař Michal Diviš se svojim race-boardem a Ozone Edge 13m.

Já jedu na břeh beru osmičku Catalysta a jdu skákat. Borci tu strojí samí sedmičky tak se na 10 Ozone C4 neodvažuji. Kolem 13:00 začal freestyle, přihlásilo se 16 závodníků, povětšinou lokálové, Slovinci a partička Maďarů, jenž organizátoři rozlosovali do 4 skupin.

Jdu na věc, první trik F16 odpálím před břehem a slyším jen pískat lidi a divoce komentovat. Při dopadu se rozsekávám, na začátek trochu divoký, chce to sklidit, druhý polet dávám handel pass, podle reakce publika soudím, že to byl též pěkný polet. Tak ještě nějaký kajtlupky a rejli to blinde…. První heat postupuji.

Druhý heat probíhá podobně, odpaluju tam jeden trik za druhým ale už víc na jistotku, důležitý je triky odjíždět. Tak jsem ve finále…super, paráda když všechno odjedu, tak bych to mohl i vyhrát. Avšak před břehem je málo místa tak otáčím na druhou stranu a odpaluji F16 na druhou nohu polet pěknej, draka jsem tam poslal moc pozdě…nestihám dotočit…dopadám, prkno mi odlítne z nohou a letí neznámo kam. Snažím se ho najit, ve vlnách se spatně hledá. Když kolem projíždí kajter a ukazuje směrem po větru, tak je jasny kde je. Heat se blíži ke konci no tak tam ještě něco pošlu, jdu na handel pass ten tu moc zavodnků neukázalo. V tomhle poryvovým větru to zas tak jednoduchá záležitost není. Odrážím se.. odraz na nic, skočím a dopadám na h..no. Ještě davám nějaký rejlička. Finále konči, no smůla jsem nic neodjel jsem na 4.místě. Vylézám na břeh, komentátor to potvrzuje. No škoda. Rozhodně i tak to není špatný pár Chorvatů a Slovinců jsem rozsekal.

Jdem zabalit věci a jedem dom máme dlouhou cestu dom. Jasná věc, že příští rok odjedem celou Adrii KiteCup a localum ukážem co, že ty suchozemci z Čech dávaj :o).

Vložil: susanAll-Boards.cz, 08.11.2010

Filip
08.11.2010, 15:19:14

Michale, Kubo: gratuluji 3 a 4 mistu, to je fakt ulet :). Jo a dofam Michale, ze se mnou pojedes letosni ski race tour. Cago filip  

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz