• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Prvni SNK session (FAIL) v Orlickych - by Stejnaci

V Čechách teď všude luxusní podmínky. Na všech horách minimální množství sněhu pro maximální Snowkiting session
 
 

 

.  Ja vybral Orlicke pro naději chytit nejvíc sněhu a taky to tam mam moc rad. Navíc jsem poridil nového draka, uplne novej model Ozone Summit v4 ve velikosti 15m.

Pátek ráno checkuju windyty, kde vikend vypada luxusne, ale no wind, zatímco patek by se dal chytit jeste prasanek a dost vetru.. Vyrazil jsem proto abych byl na palouku nekdy kolem 12h, to kdyz uz konci boure a vitr kolem 40ms.

V Orlickych uz po ceste od Rychnova vidim dost snehu, takze by se dalo kitovat na nekonencnych planich i tady v relativnich nizinach. Dorazim na plac vybiham na kopec a zapinam trapez, a jak to dotahnu tak cejtim peknou bolest v zadech. Neni to tak hrozny takze jdu na to.

Tenhle placek je malickej ale genialni, je dostatecne prudky ze z kopce to jde rozjet do velkejch kuli a idealni pro skok nebo dlouhy lety ze svahu dolu. Zaroven kdyz fouka malo tak svah jednak vitr zesiluje a zaroven se da vyuzit kiteloopa ktery generuje max vykonu a pritom jet downwind dokopce takze jizda je vlastne ta nehpohodlnejsi co muze byt. Zadne hraneni ale jen jizda naplacato downwind nahoru pak zaparkovat draka na kraji okna a freeride dolu.. A toho se neda prejist.. Jeste kdyz je to zadarmiko..

Novej Summit v4 nebo Frenzy ktera nekolik let byla nasim hlavnim motorem, jsou staveny na jizdu v kiteloopu.

 

Ted prijde rozumbrada info:

SNK je hlavne o horach a jezdeni nahoru a dolu tj dalsi dimenze  jizdy, kde hraje gravitace a proudeni vzduchu terenem kolem kopcu a lesu. A kdyz se povede pekna freeride lajna nahoru tak je to vetsi orgac nez fr lajna dolu.. Rozumite ne? ;-) No a tady se to da nejvic uzivat.

 

Testoval jsem novyho Summita asi 30minut jizda takze nemam detailni zavery prvni zaver byl ze me boli zada , to me dost rozptylovalo..

 

Vyhody

- Kitelooopy paradni - stabil konstantni jizda (nema chybu), ale to plati pro vsechny modely Summit, Frenzy i UL.. Proti Frenzy ma Summit plynulejsi rozlozeni sily v loopu (tzn jednodussi) takze muzete kiteloopovat jednou rukou a druhou se naatacet selfie tyčí na FB..

- Reride system (odstrel) - genialni, tenle patent je duvod proc tohle jezdit. Jsem sam na louce ve vychrici nebo na vrcholu hrebene v prasanu. Zatahnu nebo odstrelim a drak si strasne hodnej lehne na snih a ceka. A kdyz rerajdnu - znova vystratuju tak drak se nezamota a leti. To u jinejch draku kdo zna je pekelna situace se zatocenejma snurama donekonecna. Dalsi vec drak jde pritahnout k sobe jako kapr na udici aniz bych sundal snowboard znohou tak jsem schopnej draka behem 5minut dostat do baglu a zamota se. Tohle se hodne dobre pouzije kdyz se jede nahoru a freeride dolu bez draka a nebo kdyz se casto meni velikost draka. Ale zase znama vec od lonska a ma to uz i lonskej Access.

- stabilita - to bych rekl je hlavni letosni novinka, drak se chova vyrazne pevneji nez ty lonsky. Trosku pocit jako zavrene komory.  Pri vyčichnutí vetru drak zustava tvdrdej a nezmekne tak rychle takze se udrzi v pozici coz bejva dulezity napriklad pri prujezdu udolickem smrti (rokle kde neni vitr)

 

 

Nesvary

- pri protaceni baru v kiteloopu postary ala bulgylooop (vsiml jsem si ze svycari uz to nedelaj) se brzda zachytne o depower cancour a muze se to neprijemne zasukovat

- porad to umi udelat bonbon - jako kazda komora (ale tady bych to dal asi do plusu stejne jako lonska frenzy - jde to sikovnym vzletem a pristanim samorozmotat)

- na brzde to nelezi na zemi tak pekne jako kdysi - dneska se ale na lezeni draka pouziva reride ktery tuhle vlastnost vic nez lepe nahrazuje

 

 

netestoval jsem jeste skoky - na to jsem hodne zvedavej

netestoval jsem stoupani protoze na tomhle kopci se stoupa zadarmo

netestoval jsem rychlost protoze z kopce na ledu to jede jako svina i bez draka

 

 

 

 

 
 
 
 
Vložil: stejnaci.cz, 04.12.2016

Mirek bce
09.12.2016, 20:16:17

ahoj Petře,

dobrý video nesklamals, včera jsem byl v jeseníkách sněhu málo a vitr 0 a mlha tak na poprve nic, dotaz kam jezdiš do ORLICKÝCH HOR odkud je toto video. letos v únoru jsem byl poprvé v Norsku s Tomem a s Honzou. dík za info. 

Mirek bce

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz