• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Fórum \ Přidat příspěvek

Přidat příspěvek

Odpověď na příspěvek:

yenyk (profil)
23.02.2015, 17:22:06

Začnu ze široka pro osvětlení tématiky a pro rozptýlení obav. Příběh je tento: V době kdy OZONE prišel na svých vysokovýkonných PG dvojlajnách s výztuhama náběžky a začal díky této tech-novince vyhrávat závody PG, se ostatní výrobci "vzbouřili" s tím, že se již nejedná o flexibilní křídlo, ale o křídlo rigidní, a že to nesmí soutěžit ve stejné kategorii s klasickými (nevyztuženými) padáky.

Prostě konkurence v té době nestíhala na OZONE technologicky, tak se to (ho) snažila ořezat předpisama... klasický situační model: inovativní vůdce vs. "pozorný" následovatel. Do kategorie rigid wings spadají jednak rogala a druhak  specifické kluzáky např. typu SWIFT. Na druhou stranu je ale logické, že vyztužený padák nemůže konkurovat rogalu nebo swiftu...

Takže došlo ke kompromisu, kdy se vyztuzené PG ponechaly ve stejné kategorii jako klasické PG, ale s tím, že materiál výztuh musí být "tak ohebný", aby se bez poškození ohnul kolem kulatiny o průměru 1cm (tedy velmi flexibilní mekká výztuha bez tvarové pameti). A právě tento materiál je použit u ZONEdraků CHRONO(uzavřená komora) a FRENZY (otevřená komora)

Provozuju jak CHRONO, tak FRENZY v jejich nejvetsich velikostech a vždy je naprosto bez problému dostanu do originál OZONE bagu. V porovnání s nafukovačkama jsou to malé lehoučké skladné balíčky. CHRONO18 mám od jara 2014 a FRENZY15 od podzimu 2014. Nikdy nedošlo ani při používání, ani pri balení, ani při přepravě (ani v letadle) k jakémukoli poškození výztuhy.Při balení nejsou výztuhy ani znát, jsou opravdu hodně flexibilní a durabilní :-) V extrémním případě lze pro balení použít PG techniku tzv "listováni" ale na to jsou potřeba dva lidi, kdy se kladou žebra a tedy i výztuhy na sebe, ale nutné to NENÍ ! Balím vždy sám v jednom človeku a no-problem.

Takže závěr: žádný strach z balení!. Kdyžtak me kontaktuj přes profil a můžeš si vyzkošet jak CHRONO18 tak FRENZY15 jak v provozu, tak při balení... málokdy mi někdo cizí zabalí draka... :-)

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Zpět na fórum
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz