• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Výlet do Alp

V uterý jsme využily dne volna a vyrazily pojezdit do Alp. Voda byla ledová, ale zato byl pěkný slunečný den a hlavně luxusní termika o síle 6 až 7m/s. Ve složení jihočeské bandy (Grby, Kubajz, Míra) jdeme na vodu.

Na vodě už je několik kitů a nechybí zde ani lokální boreček a aktuálně 2. muž evropskétour Stefan Spiessberger. Ten zde, ostatně jako pokaždé, sází neuvěřitelný wakestylediktátat! Power má neskutečný, jakoby mu foukalo o 3m/s více a já už tuším, čím to je! Jezdí totiž v ústí řeky. Ta má díky odtávání sněhu opravdu vysoký stav vody a tedy i proud. Řeka teče přímo proti větru a vytváří tak extra power. Nemůžeme se dočkat! Strojíme cajky a jdeme na to. V ústí řeky jsme toho už loni najezdil celkem dost. Jednáse o 100m široký prostor obklopený stromy, takže rozhodně nic pro začátečníky. Tentokrát je to však opravdový punk! Proud je tak silný, že jste rádi, že vněm dokážete stát na místě, stačí se posadit a jedete s veškerou vaší výbavičkoufofrem přímo proti větru :) Stoupat proti větru tedy absolutně netřeba! Má to však jednuchybu. Ztracený kiteboard už sám nikdy nedohoníte, ohromnou rychlostí mizí dalekoproti větru do jezera. Pokud vám spadne kite, dojde ještě k dramatičtější siutaci - jednoduše kolem vás projede směrem proti větru a šance na restart jsou tak praktickynulové. Takže podmínky pro freestyle opravdu extrémní, přesto Stefan diktuje, jako by se nechumelilo. Jelikož prakticky vůbec nepadá tak asi no problém. A co my, amatéři? Nedá se odolat, triky to chce dávat trochu na jistotu, ale stojí to za všechna rizika!

Vítr zprvu foukal na dvanáctky a k večeru slábnul. OZONE-EDGE patnáctka opět nezklamala a zůstala jako jedna z posledních… a skoro v no-windu dávala dostatek poweru na pěkný unhooked odpaly.

Zde pár fotek z tohoto vydařeného dne:

Foto: Péťa.

Text: Míra a Kubajz Hořejší

Vložil: Kubajz, 10.05.2012

Michal Diviš
14.05.2012, 18:39:37

krásný fotky ...palec nahoru Laseristi...:-)))  fotografka šikulka.....toje vono volný hřiště a příroda...ajak se to jmenuje?ten revir

Odpovědět
Kubajz
14.05.2012, 19:38:54

Jezero se jmenuje Traunsee... Z jihu ho máme celkem blízko :)...

Odpovědět
Michal Diviš
15.05.2012, 22:53:04

diky už jsem to našel u toho druhýho reportu  ze stejné akce ...md

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz