• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

TraunSee Sobota 27/08/2016: Stejňáci + Prokopáci

TraunSee Sobota 27/08/2016: Stejňáci + Prokopáci

Na poslední prázdninový víkend dle windyty byla slušná LW předpověď na MKB, na Lipno bohužel nula. Ale i přes to volíme nakonec pro Lipno, protože Stejňák Petr už od středy „valí bomby“ na termický severní vítr na Rakouském jezeře TraunSee (TraunSee je už několik let naše srdeční záležitost – to znamená sice jen párkrát do roka ale vždycky to je luxus).

 

V pátek pro jistotu nakládám kromě trapézů a neoprenů do auta asi 4 prkna a hromadu draků, z nichž ale předpokládám, že využijeme jen novinku FlySurfer Speed5-21M2 (Ywosh11) a Ozone Chrono V2 – 18M2 (Yenyk12). Cesta na Lipno v pozdních večerních hodinách relativně v pohodě a tak uléháme na Radslavi lehce před půlnocí, abychom v sobotu ráno rozumně vstali.

V sobotu se probouzíme do krásného mlhavého už skoro podzimního rána, hladina Lipna je jako zrcadlo, cili flauta = nefouká nic. Nasedáme do auta ve skladně Ywosh, Sebik a 3x Honza: Yenyk, Hany, Honza. Po zkušenostech z minula s bystrou a rychlou rakouskou policí kupujeme rakouskou dálniční známku raději už na území ČR.

Cestou píše Stejňák, že se rychle plní parkoviště a ať si pospíšíme. Do kempu v EbenSee dorážíme před 11-tou hodinou a obsazujeme jedno z posledních míst na parkovišti, které Stejňák statečně bránil celé dopoledne svým mohutným tělem. Díky Peťo! Termika nastupuje a pláž se začíná rychle plnit nafukovačkama velikosti 10 až 12 M2 - což nás nechává celkem v klidu, protože než to začne foukat na tyhle mini-velikosti, budeme mít s našema „paraglidama“ už pomalu odježděno…

V rohu pláže startujeme uzavřené komory FS SPEED5 21 a Ozone CHRONO V2-18 (neztrácíme čas nafukováním, ani přivazováním šňůr – u komor se drak balí s navázanejma šňurama a start je pak tedy záležitostí minut). Hladinu TraunSee dnes otvírá Ywosh s jednadvácou a flyracem, než dojede z pláže k mělčině u ústí řeky Traun, naskakuju za ním na Chronu18 s TwinTypem. Chvíli jezdíme úplně sami, po chvíli se přidávají dva místní borci na hydrofolích. Brácha (Ywosh11) přesedá po chvíli taky na HF. Vítr zesiluje a na hladině už jsou i menší velikosti a foukačky. Brácha odmontovává HF nohu a jezdí Alpina jen jako vlnovku.

Stejňák zatím prohání quadrokoptéru, gopro a foťák. SylvaYwoshProkop, Didi a Andrea nasávají horský paprsky na pláži. MiniŠtěpán rozdmýchává termiku pumpou Ozone, Hany, Sebik a Honza dokonale prověřují skákací trampolínu, plovoucí ledovec a nafukovací WindSurf iRig.

Odpoledne se přidává Stejňák, na Ozone EDGI 19. Po několika hodinách usuzujeme, že je čas na pozdní oběd a totálně se odrovnáváme místním výbornym hamburgerem. Následuje pauza, ve které si Speeda zkouší Stejňák a potom i já. Asi po půl hoďce se vracím na Chrono. Každý z těchto draků má něco do sebe, pocitově se od sebe liší, tak jak se liší filozofie jejich výrobců. Ale to člověk dokáže posoudit nejlépe, když ty draky bezprostředně střídá. Každému vyhovuje něco trochu jiného. Oba draky představují v současné době špičku světové produkce v kategorii sportovně-rekreačních uzavřených komor. V maximálních velikostech jsou to navíc nepřekonatelné LowWind mašiny.

Druhá půlka odpoledne pokračuje dál v podobném rytmu jako jeho první půlka a s klesajícím sluníčkem začíná klesat i počet riderů na vodě. TranSee dnes jako předposlední zavírám na Chronu18 a jako úplně poslední brácha na FS jednadváce s HF Alpin po páté hodině odpolední, kdy se už teplotní gradienty mezi chladným údolím a nahřátými svahy Alp snižují natolik, že termický vítr

pomalu ale jistě slábne. Pod horama už také přístávají i paraglidisti, kteří se celé odpoledne vozili nad hřebenem v téměř bezoblačné termice kombinované se svahovým prouděním z údolí.

Takže TraunSee opět nezklamalo! Sice „trochu“ narvaná pláž, tedy start a přistání uzavřených komor je tady trochu chirurgie, ale supr parta, dokonalý počasí včetně sluníčka a větru, čistá voda a výborný jídlo.

V nědeli fouklo i na Lipně, takže jsme víkend navíc ozdobili i kajt odpolednem na Radslavi. Lipno není už úplně teplý, ale dá se i bez neoprenu, ale pořád je o něco teplejší než TraunSee, kde je neoprén povinnost.

V LOW-WIND OBORU – JEDINĚ UZAVŘENOU KOMORU !

Good-Wind-Všem.

Na památku Štěpánovi:

Yenyk, Ywosh, Stejňáci.

 

Vložil: stejnaci.cz, 01.09.2016


Žádné komentáře.

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz