• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Strapless Hydrofoil Nove Mlyny

Hydrofoil se nespravne povazuje za vybaveni do toho nejslabsiho vetru. 

Tak jako kdysi na windsurfingu jsem si rikal ze si koupim Kite na slaby vitr a v silem budu jezdit na windsurfingu. 
HF je nejzabavnejsi ve vetru kolem 8ms. V tak silnem vetru se normalne jezdi 11-15m2 kity ale na Hydrofoil se v techto podminkach nejlepe hodi kite kolem 7-9m2. Takovy kite je uzasne rychly a rychle toci je lehky a dobre restartuje z vody. A vsechno funguje jako s vlnovkou na vlnach v 15ms.
Jizda pripomina sjizdeni obrich vln nebo sjezd prasanoveho svahu na snowboardu. 
 
Letos celkem casto chodi SV vetry ktere prinasi krasne slunecne pocasi a dost poryvovy vitr. Jarni dubnovy vikend vyrazime po D1 na oblibenou plaz Pavlov / Nove Mlyny.  
Muj stary dobry HF board Simulator je v Servisu tak jsem od Switche koupil ultra kratkej board Dwarfcraft kterej je krasnej sexy ale asi to bude na nem slozitejsi. 
 
Predpoved je tak dobra ze na plazi jsou snad vsichni kiteri z cele republiky. Coz je super na pokec ale horsi na prostor pro nafouknuti kite na plazi. Ale na to uz jsme zvykli a zadnej problem. Protoze 100m od plaze uz je clovek na vode prakticky sam. Stamina a poryvy nenechavaji dlouho na vode mnoho rideru.  To neplati pro hydrofoilisty, ktere tyhle poryvy skoro vubec neskoli.  
 
Funguje to tak ze poryv nakopne foil do levitace a pak klidne muze vitr vypnout protoze to leti vpodstate samo. A kdyz pribouchne tak neni problem nastavit kite do pozice kde netahne jako kdyz stojim na plazi a jen lehce si z baru doplnovat energii pro jizdu vpred. 
 
Ja se svymi 120kily jezdim 10REO od 6ms do 13ms, udrzim i 15ms ale to uz neni tak prijemne. Pokud je vitr poryvovy tak  s foilem prejedu bezvetri klidne 100m jenom diky setrvacnosti protoze jizdu skoro nic nebrzdi .
 
Netvrdim ze kdyz jsem 5km od plaze kam je to asi 2minuty ,tak ze nepremyslim o tom ze bude potreba doplavat zpet. No doufam ze tuhle myslenku nikdy neotestuju. 
 
Dalsim zajimavym pocinem ve videu je Ivoshuv novej Flysurfer Soul o kterem se traduje,sice nam ho Ivosh nepujcilm, ale muzu rict ze to jezdi. Nevim jestli to jezdi lepe nebo hur nez .. ocekavame , ale to kdyztak napisou ti co vedi do komentaru. Puvodne jsem chtel projet Hyperlink vs Soul pro porovnani ale nepovedlo se me to to bude plan na pristi session az nekdo bude mit Soula na plazi a necha me svezt.  2 konkuretny porovname. 
 
Vložil: stejnaci.cz, 22.05.2018

Switch
23.06.2018, 11:22:10

...a dopadne to tak, ze i ti, co ty videa delaj, se na to vyserou a budou si jezdit jen tak pro zabavu. Jako Hadrak. A zacatecnici se muzou ucit na fuckbooku (bo neznaj Tomka:). Pokud FB bude mit co linkovat, bo zmizi i weby s kite tematikou. A asi to tak ma byt. Aspon se o tech vecech budeme bavit vice na beachi, osobne....

Odpovědět
hadrák (profil)
23.06.2018, 15:51:58

Jo a o té zábavě to je.Jen vidka,dokud se něco nedoučím,zatím jdou stranou.Současným top v HF filmech jsou Salty Brother Films.Tam to je vše,včetně supermuzy(objevili pro mne Son of Davea).A není nad osobní kontakt na pláži s repre HF poláků.Učení se obratu je o zabejčilosti a odvaze,těch pádů juniorek je fakt moc.Kluci 11-13roků to dávají na jistotu,včetně mega rychlosti,jako na filmech SBF.

FB a HF totálně zabily kontakt s komunitou,se kterou jsem dřív jezdil za větrem.O FB jsem nikdy ani nezavadil(teda vyjma informací pořadatelů HF race)a opravdu ho nemusím,HF je naopak top zábava kombinace voda/vítr.

 

Odpovědět
hadrák (profil)
23.06.2018, 08:50:48

Už se na tyhle vidka moc nedívám,ani ohlas neočekávám.Důvod:je to spíš propagace,že něco takového existuje,ale co to obnáší moc neukáže.Chybí mi jakýkoliv pokus o přeložení nohou,gibe s downloopem(základ jízdy v hraničním větru),nemluvě o tacku.Na WS obíhání klacku bylo jen pro amatéry,na foilu jen pro profíky.Já kameru už moc nevozím,na to kolik se tomu věnuji,se chci spíš něco naučit,než se starat o kamerku v lajnách/na klacku/přílbě,bo těch držtěk z metrové výšky je spousta a navíc to bolí(https://img25.rajce.idnes.cz/d2501/15/15288/15288343_fabdfa9bf6b1f376c98dcac50958c3d6/images/WP_20180621_11_29_19_Pro.jpg?ver=0).A mám se tady v Rewě od koho učit:dva pl.junioři,tři holky pod vedenim Tomka J.

Odpovědět
Geox
20.06.2018, 20:41:59

Hezky videa děláš.....rád se vždy kouknu.

Odpovědět
Switch
18.06.2018, 17:08:06

Vyzivny edit, krasa! Vazim si vsech, ktere to strihani a toceni jeste bavi, i kdyz je odezva nulova. 

Odpovědět
stejnaci
10.07.2018, 21:01:16

diky za reakce - tyhle posledni 2 videjka malo materialu jsem si rikal ze to nebudu publikovat. Ale dal jsem si to jako trestne cviceni. Na snehu se kompozice lepe planuji ale na vodorovne vode uprostred vody sam je tezke vytvorit stabilni zaber ktery dava nejakou message. Ale jde to jen jsem byl linej ;-)

to nataceni / foceni je dobra vec. Pomaha to premyslet nad vecma ktery normalne clovek nemysli. pri uceni triku je to super instruktor - zkouknout jak vypada jump a zjistit ze je nizkej a malo protazenej. A taky to vyhecuje kdyz uz jede kamera tak stoji za to to tam vyprasit ne? ;-) Doporucuju vsem - vim ze vsichni kiteri maji gopro nebo zrcadlovku docela dost ma i drona  a vsichni maj mobil s fotakem a kazdej neco foti.. Je to easy-fun , proc ne?

Kamera je ted muj partak jsem celej zivot jezdil ve dvou a kdyz bracha neco skocil tak jsem to taky zkousel. Je to zlastni nove jezdit sam a objektiv je obcas je aktivator neco zkusit ..


Neumim moc jezdit ale bavi me nataceni strihani i kdyz ted je na to malo casu , uplne vidim kam by to slo posunout, ale nedari se.Bracha byl dobrej freestyler daval veci ktery porad jeste neumim.

A protoze nemuzu bejt na kitu kazdej den takze staci se jednou svezt neco natocit a clovek si uzije ten zazitek jeste parkrat pri strihani.. 

FB a ostatni soc site jsou podle me dobry kdyz se spravne pouzivaji, to neni lehke kdyz po otevreni je clovek vystavenej bombovemu utoku viralnich zprav a reklam. Tak jedna moznost nepouzivat. My jsme se snazili vzdycky abychom nebyli nikdy nijak zavazani nejakemu brandu a nevytvareli zadnej reklamni obsah. .Ale vo tom to neni..

Budu rad sdilet zkusenost nazory treba tady, nebo jine, rad bych pokecal na plazi - bylo by super travit vic casu na plazi nebo na kopci. 

cuz a dik za komenty

 

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz