• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Sranda video se Single-Skin kitem

Co myslíte funguje tento single-skin koncept?

Lukash KITE4FUN.CZ on Vimeo.

Vložil: lukash-Kite4fun.cz, 07.11.2013

merhy (profil)
01.11.2018, 11:35:58

Vtipné je číst tuhle přestřelku po letech. Čas ukázal, že single skin je oblíbená koncepce a s dalším vývojem se osvědčila. Čas ukázal, že Ozone ji převzal a v roce 2018 příšel s vlastním modelem Explore - v době kdy Flysurfer už prezentuje 4. genreaci Peaka s hybridní koncepcí (uzavřené komory na křídlech, které jsme viděli už u Gin Shaman 2). A čas ukázal, že když Ozone navrhne svůj single skin, je sdokonce dražší, než ty "předražené šmejdy" od Flysurferu (porovnáno s Peak3), které vlastně nikdo nekupuje :). Kdo z vás si tu přizná, jak se mýlil?  GWV.

Odpovědět
Martin
05.11.2018, 13:54:30

Vtipné je číst tyhle názory od zaslepených Flysurfer fanboys, kterým pořád hlodá v mysli diskuze spřed několika let, přitom nemaj žádné ponětí jak se věci vlastně mají ;-)

Takže namísto obvyklého tlachání zkusme nějaké ty fakta:

malá rekapitulace, jak daleko ve vývoji tzv. "single-skin" byl Flysurfer na konci roku 2013:

Flysurfer PEAK - Single skin depower CONCEPT

naopak tady je ukázka jak daleko byl na konci roku 2012 OZONE:

OZONE XXLite - a to žádný "koncept", ale PG křídlo oficiálně v prodeji!

ti moudřejší dobře vědí jak dlouho trvá vývoj PG křídla, kolik let zabere vývoj a testování, aby to prošlo bezpečnostními testy a mohlo jít do prodeje. nápověda - oproti kitům několikanásobně déle. těch nekolika let byly prototypy testovány převážně v Evropě (v Alpách, atd...), takže tvrdit že OZONE tu koncepci od FS převzal chce hodně, ale hodně bujnou fantazii...

dokonce OZONE měl v té době když oficiálně vyšel XXLite (konec roku 2012) i koncept single-surface kitu, neofiko fotku s Robbie Whitalem jsem osobně viděl na jednom PG fóru, kde se řešil právě XXLite. bohužel nedaří se mi to najít, ale možná někdo jiný bude vědět víc.

to že u OZONE ten koncept nakonec nedostal v té době zelenou je víc než pochopitelné, je to obrovská firma s rozsáhlým portfoliem a dostat nápady malé R&D divize do finálního produktu je o rozhodnutí velkého množstva lidí - znám to velmi dobře z vlastního podnikání...

Odpovědět
Piitr Biitr
05.11.2018, 16:17:34

To jsou zajimave informace Martasi , a mozna by to vysvetlovalo proc flysurer hodil na trh takovy nedodelek ktery diky svemu trepetani dostal tady v UK prezdivku UFO=UtterFlutterObjekt . Asi chteli byt pred ozonem jak se lidove rika za kazdou cenu-ale to je jen ma subjektivni fabulace-nebrat vazne . Esli se ozonum ale povedlo udelat netrepetavy jednovrstvak tak bych se kamarade nezlobil kdyz bude stat vic nez UFO-ten tvar mi prijde takovy naky stabilnejsi . Ale to je opet enem muj subjektivni nazor-lepsi jeden test na beachi nez sto nazoru na internetu, ze ano

Odpovědět
merhy (profil)
10.11.2018, 09:07:19

Ono dost záleží na strategii vývoje a vstupu na trh. Když vezmete např. iPhone (a to srovnání velmi pokulhává, já vím), tak ten taky vypouštěl modely, keré nijak nepředčily konkurenci, ale cenovka a značka zajistily prodej. Dnes má iPhon technologicky špičkové modely. FS se prostě rozhodl vypustit nedodělek a počkat, jak trh zareaguje. Taky u Peaku nejedo každý rok nový model bez zjevného zlepšení (přitom to dělá řada firem u řady kajtů), ale inovuje co dva roky. A ano, pokud Ozone bude mít uživatelsky lepší produkt, proč by ho neprodával dráž než FS svůj nedotažený Peak.  To ale narážíme na předchozí kritiky o tom, že FS je nesmyslně předražený, protože teď se mu Ozone vyrovná. A tady mi přišlo zajímavé zamyslet se nad současnou situací, kdy se cenovky přiblížily. Btw papírově mná Peak lepší low-wind než Explore. Ale nemám možnost srovnat a stabilita Peaka v LW není nic moc,.

Odpovědět
merhy (profil)
10.11.2018, 09:00:07

Asi jsme se nepochopili, já se bavím o srovnání kitů v roce 2018, a ty spustíš kolovrátek o paraglidech v roce 2013. Někde ses ztratil nebo zasekl. A to, že mě neznáš, a přesto jsi mne hned zařadil mezi "fanboys FS", mi asi odpocědělo. Díky.

Pokud by tu byl někdo jiný z uživatelů Ozone, kdo by dokázal věcně a bez emocí porovnat současné modely (a ne se ztrapňovat tím, že uživatele jiných značek automaticky odbude jako méněcenné), budu rád.

Odpovědět
jirib
14.11.2013, 13:33:29

Také jsem jednou chtěl vyzkoušet FS, ale než mi ho panáček půjčil vyzkoušet tak mi dřív volal že má pro mě jeden za super cenu 45tis... Mimochodem mám za to ted dvě foukačky a ujezdím skoro všechno...

Podobný přístup - BECK, AAA Auto Praha a dalších komerčních hyen s propracovaným salesem a masírungem(marketingem)..

Pro širokou nezasvěcenou veřejnost: ptejte se lidí na spotech a forech a odlišujte privátní jezdce od poblázněných prodejců, kteří se jinak živit neumí nebo nechtějí. Nikdo Vám hlavu neutrhne a koupíte si sami co chcete na základně vlastního rozhodnutí a možností. Někdo z Vás jistě FS ocení, jiný zase ocení Ozonovou díru...je to o člověku a jeho cílech. Nikdo z normálních lidí nebude jezdit PKRA a dělá to pro radost a odproštění se od strastí všedních dní..

A ted šup, už at napadne...:)

Odpovědět
Radovan
12.11.2013, 23:52:28

na extrémní výlety v horách s občasným výtahem do kopce, kde se počítají nejenom ušetřená kila, ale i ušetřené místo v baťohu (Frenzy Ultralite splňuje první bod dobře, druhý už trošku míň) tahle konstrukce smysl má.
použití "sranda" kitů v této sféře ale smrdí špitálem (nebo i hůř), takže budeme doufat že se Ozone nenechá unést ňákýma biznis termínama jak tady soudruzi, ale potvrdí že má v této oblasti větší know-how a přijde s něčím mnohem stabilnějším. a hlavně s normální cenovkou, která reálně zohledňuje použití jenom poloviny materiálu a daleko jednoduššího šití...

Odpovědět
Mara
09.11.2013, 16:22:29

Jak dlouho myslite, ze by takove reklamni video konkurence viselo na kiteboarding.cz? 2 minuty?

Odpovědět
Tomex
09.11.2013, 17:00:10

Prosimte kiteboarding.cz se pise velkejma KITEBOARDING.CZ - pis to aspon spravne. Diiik :-)

Odpovědět
Mara
09.11.2013, 17:26:22

Prosim te, precti si to po sobe, nez zacnes nekoho poucovat;-) Potrefena husa zakejhala...

Odpovědět
Tomex
09.11.2013, 19:27:06

Diky za nazor! Toto je nazor ne ty steky jako pise treba radek.

Necitim se jako potrefena husa. Vzdy se psalo a pise, ze je KITEBOARDING.CZ free pro "bezne" kitery, ne pro kitery svazane s jakymkoli jinym prodejcem. Prohledni si poradne web a hledej clanky, ktere nepsal nikdo z HRKR. Najdes spostu treba videii ktere by se dali klasifikovat jako reklama na znacku. Jen tak namatkou treba uzivatelka Teri a jeji video s flexifoilem - nebylo a neni duvod clanek nevydat, úrptpze neni svazana s zadnym prodejcem. Zrovnatak mame narvanou galerku prevazne konkurecnim vybavenim a tez tam neni zasahovano a mazano opet pokud to nevklada jiny prodejce. 

Proc nebudeme vydavat promoclanky jinych prodejcu? Je to celkem jednoduche a logicke. Podivej se na to jako na kameny obchod. Kdyz budes mit obchod s botama adidas a budes vynakladat nemale prostredky na provoz a propagaci obchodu scela jiste nedovolis aby si tam ochodnicek prisel a rozbalil stanek s botama puma a zacal bez zeptani bez jakekoli dohody prodavat. Proste ho vemes za fligr a vyhodis ho ven. Vzdycky je moznost se domluvit. Neni zadny problem si zaplatit reklamni banner, prodejni prostor proste cokoli v prostoru nekoho jineho v nasem pripade to neni kram ale web KITEBOARDING.CZ to ale nikdo nedela radeji hleda zpusoby jak obejit...

To je cely duvod techto velkych debat o necem co by melo byt snad naprosto jasne. Spusta radoby obchodnicku se proste chce prizivovat na praci a financich jinych.

Zda se to nepochpitelne??

Lukash uz s nama nema nic spolecneho a nemuzu mu neco narizovat je to ciste mezi nim a provozovatelem snowkiting.cz. Nikdo z nasich teamrideru nesmi (ani by ho to nenapadlo) cpat jakekoli promo, ani sve bazarove vybaveni na konkurecni weby, protoze to se nam zda minimalne neeticke. Coz znamena ze ani na snowkiting.cz, protoze tento web je zase svazan se znackou ozone a mystic (coz je zde myslim dobre patrne). Kazdy web je proste nekym financovan a je na nem co povoli ci ne. Myslim, ze kdybychom tu jako HRKR vydavali tydne promoclanky na Flysurfer nebo Naish asi by se to brzo Filipovi taky prestalo libyt. Jenze mi to nedelame. To same bych ocekaval od ostatnich a nebylo vubec co resit a kritizovat. Je to tak?

Budu rad za tvuj dalsi nazor.

 

Odpovědět
Mara
09.11.2013, 19:59:44

Ano, pises to dobre. Ale na obchodu Adidas je vyvesni stit Adidas, takze kazdy vi, ze boty Puma tady prodavat nesmi. Hodne lidi tou "nezavislosti" uvadite v omyl. Proc jasne nedefinujete, jake znacky prodavate? Proc se tomu branite? Rad bych se mylil, ale tahle debata je zrejme zbytecna, protoze se nic nezmeni. Potom se nedivte, ze do vas lidi siji. 

Odpovědět
Tomex
09.11.2013, 20:42:21

Maro ja si myslim, ze eshop, ktery je dostupny na jeden jediny klik ty znacky definuje dost presne. To muzem zrovnatak tvrdit ze na webu kiteboarding.cz nema co delat landkitingove a uz vubec e snowkitingove video nebo fotky. To tedy taky uvadi v omyl? Zde na snowkiting.cz taky spjate znacky jasne definuje eshop. Je na tom neco spatneho? Nemyslim si, ty ano? Nebo se tu na webu uvadi v omyl kdyz se zde na snowkiting prezentuje vybaveni pro kiteboarding??

Uvedu tedy lepsi priklad: Ochod Smisene zbozi pana Veverky do ktere prinese smisene zbozi pan Vomacka. Bude panem Veverkou vyrazen ven :-) Myslim ze je to proste porad to same a nikdo nikoho neuvadi v omyl. Nebo se mame omlouvat kiterum za jmeno a domenu?

Neutikame ted uz od jadra pudla do nejakoho slovickareni a hrajem si na to kdo koho na cem nahyta?

Odpovědět
Mara
09.11.2013, 20:51:44

To uz je debata o nicem. Udivuje me, ze tomu co pises snad i veris:-D Aloha

Odpovědět
Psychoplot (profil)
09.11.2013, 21:36:18

To je jako bys mluvil do zdi :D

Snowkiting mozna propaguje OZONE,ale urcite nesmaze Lukasovo video s PEAKEM!! Narozdil od kiteboardingu.

Z kiteboarding.cz se stala komercni sracka!

Odpovědět
kulis
09.11.2013, 21:21:08

čus - kde není jasná definice, které značky se prodávají na tom shopu a tady na tomto webu je?
už jsi to trošku překombinoval máro.

popravdě jsem čekal, kdy se ozve první "frajer", který na základě tohoto videa a toho že to natočil rider jiné značky vychválí tento web do nebes :D

Odpovědět
m
09.11.2013, 22:46:12
Kulis tvoje komenty me serou na kiteboardnigu.cz tak doufam ze jich aspon tady nebjde mocOdpovědět
kulis
09.11.2013, 22:51:07

to mě strašně mrzí. a ty jsi který?
a co to má co dělat s odpovědí na moji otázku?

Odpovědět
Pavel
10.11.2013, 13:00:53

Tak mi připadá že borci z harakiri (sorry za malé písmenka) prodělali nějaké zvláštní školení na diskuse. Ale na cizích fórech už začínají být docela zbytečně vlezlí. Tak nějak mám takový pocit že kdyby jim někdo na jejich stránky dal video s produktem který nenabízejí tak tam to video dlouho nebude. A jak koukám do diskuse tak ten pocit nemám sám. Palec nahoru že na tomdle webu video i diskusi nechali. 

Odpovědět
kulis
10.11.2013, 13:30:50

není se za co omlouvat, z harakiri nejsem, ani z těch s velkými písmenky :)
co je dobrý, komentovat si můžeš kde chceš, co chceš pokud dodržuješ pravidla.

další takový co brečí na webech škodovky, že tam nemají videa ford? :D

Odpovědět

<předchozí12další> 

Odpověď na komentář:

jirib
14.11.2013, 13:33:29

Také jsem jednou chtěl vyzkoušet FS, ale než mi ho panáček půjčil vyzkoušet tak mi dřív volal že má pro mě jeden za super cenu 45tis... Mimochodem mám za to ted dvě foukačky a ujezdím skoro všechno...

Podobný přístup - BECK, AAA Auto Praha a dalších komerčních hyen s propracovaným salesem a masírungem(marketingem)..

Pro širokou nezasvěcenou veřejnost: ptejte se lidí na spotech a forech a odlišujte privátní jezdce od poblázněných prodejců, kteří se jinak živit neumí nebo nechtějí. Nikdo Vám hlavu neutrhne a koupíte si sami co chcete na základně vlastního rozhodnutí a možností. Někdo z Vás jistě FS ocení, jiný zase ocení Ozonovou díru...je to o člověku a jeho cílech. Nikdo z normálních lidí nebude jezdit PKRA a dělá to pro radost a odproštění se od strastí všedních dní..

A ted šup, už at napadne...:)

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz