• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Norsko Snowkiting Trip 2014 - aktuálně !!!

SNOWKITING Norway trip 2014

Již 4. rokem připravujeme možnost strávit snowkitový týden  na světovém spotu Hardangervidda (1.200 m n.m) Norsko. Největší náhorní plošina v Evropě, která skýtá nespočet kilometrů snowkitového ráje. Tohle místo se rok od roku stává působištěm nespočtem snowkiterů, běžkařů a milovníků zimních power sportů ve všech podobách.

Jak Říká Bjørn Kaupang  „mám ráj za barákem proč cestovat jinam“

Vítr je zde téměř 100 % jistotou proudící většinou času od západu čili od moře. Fungující směry větru jsou zde všechny a málo kdy se stane, že se najde směr nebo proudění na které by jste se nemohli sklouznout. Ba naopak, snowkiting vám může znemožnit razance/ síla větru, která se zde mění z minuty na minutu. Hardangervidda ohrazena dvoumetrovými sněhovými mantinely spojující Oslo s Bergenem na západním pobřeží je jediná udržovaná cesta přes tuto náhorní plošinu.

INFORMACE O TERMÍNECH A CENÁCH NALEZNETE V SEKCI KITE KURZY KITE TRIPY

Snowkiting je zde maximálně podporován, ale jsou zde důležitá pravidla, který každý snowkiter musí dodržovat.

Každé ráno parta, která udržuje tuto cestu až 80 Km, frézuje mantinely a brousí parkoviště právě pro snowkitery. Při klidném počasí je zde několik odstavných míst v několika pasážích celé hardy. Jakmile se začínají měnit podmínky, frézy jdou do manévru a při zhoršené viditelnosti, silném větru nebo sněžení se cesta uzavírá a jezdí se kyvadlově s frézami.

Sněhová pokrývka začíná již během Prosince a přetrvává až do konce Května ne li začátek Června. Nejvyšší sezona je od začátku Února – konec Dubna kdy je největší intenzita sněhových srážek, teplotní průměr v Březnu okolo – 5  až -10 °C.

Sněhové podmínky na Hardě se mění taktéž s teplotou a sílou větru. Většinou povrch známe jako ufoukaný prašan, loňský rok byl ve znamení ledu a firnuJ. Může vám napadnout Půl metru prašanu a to jsou ty správné galeje. 50 km přejezdy po pás v prašanu.

INFORMACE O TERMÍNECH A CENÁCH NALEZNETE V SEKCI KITE KURZY KITE TRIPY

Snowkiting v Norsku si můžete bezstarostně a bez složitých zařizování užít v rámci Kiteseason  Norway tripů, které budeme pořádat opět i v letošní sezoně.  

V Norsku budeme fungovat od 22.2. – 29.3.2013, nabízíme 7 denní pobyty,  dle domluvy déle.

Kompletní balíček obsahuje ubytování pro snowkitery, transporty na  letiště, každodenní výjezdy transportery s nezávislým topením na snowkitové spoty dle síly a směru větru. půjčovna freeridových lyží Ymli, SnowboardůGravity a FlowRocker včetně Flow vázání.

INFORMACE O TERMÍNECH A CENÁCH NALEZNETE V SEKCI KITE KURZY KITE TRIPY

Díky třem sezonám stráveným v Norsku můžeme bezpečně říct, že je to jedno z nejlepších míst naši planety co se týče sněhových, větrných podmínek,  terénu a hlavně přírody. Proto následující zimní sezonu 2014 strávíme opět právě zde.

UBYTOVÁNÍ

Norská chaloupka po čerstvé rekonstrukci je situována nad městečkem Geilo, 10 min chůze od nejbližšího vleku, bazenu a obchodu.
Chalupa je vybavena pokoji pro 2 - 3 osoby, sociální zařízení, místnost na odklad snb a lyží, sušárna na boty a oblečení. Společenská místnost s kuchyní.

Další vybavení - wifi connection, norská hot tub výřivka, povlečení - ručníky

INFORMACE O TERMÍNECH A CENÁCH NALEZNETE V SEKCI KITE KURZY KITE TRIPY

ŽIVÉ OBRÁZKY  Z LOŇSKA

Norsko planeta snowkiting from Bimrs on Vimeo.

Norsko snowkiting trip 2013 from Bimrs on Vimeo.

Vložil: Bimrs - KiteSeason.cz, 23.10.2013

Rauder
23.10.2013, 18:28:09

Už pár let si každej podzim řikám že se do Norska musim vypavit. A každý jaro po celý sezoně ježdění v čechách k tomu ztratim motivaci. Nedá se ta norská sezona nějak přesunout na podzim? :-)

Odpovědět
Bimrs
23.10.2013, 21:20:50

Poradim ti, kup si letenku a zacnes se tesit jak maly:)). 

Nebudu rikat ze vzdy to vyjde na 100%, at jedes kamkoli, tak vzdy je to o pocasi a podminkach, ktere nikde nejsou 100%. Jen proste to Norsko ma svuj jedinecny nadech, at mas pod nohama jakekoli snehove skupenstvi. Tohle neoklames, to musis vyzkouset a zazit:). 

Odpovědět
Bimrs
23.10.2013, 21:22:48

Na podzim mohl:)), jen Bjorn tam zatim jezdi po kamenoch, to by se nikomu moc nelibilo:).

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz