• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Nojzík květen 2010 s novým slingshot key 13

Sobota a neděle na Nojzíku se velmi vydařila. Azuro , 21C a  SZ vítr okolo 9m.s. Účas byla hojná ale na místí podmínky nebylo úplně vyprodáno. Vítr foukal oba dny od brzo rána až do noci s polední pauzou. První na vodě byl jako obvykle Luděk :-), po tom co mě vzbudilo v "až 6:30 :-)" houpání auta od větru Luděk už to brázdil někde uprostřed jezera :-).

S bráchou jsme kromě sebe konečně namočili i nový vercajk od Slingshotu = Key 13m2 s prknem Crisis 137cm.

Ze začátku jsem si nemohl zvyknout na tu rychlost při přechodu ze sněhové komory na trubkovýho draka a prkno. Hnedka šílenej kotel, voda pod víčkama, hlava pod hladinou,  a už je tu další poryv , sakra to je vejška, přežít, adrenalin jede, a už to zase sviští. 

Podle mého pocitu kite líta fakt pěkně, proti rebelovi 2008 ktereho jsem měl předtím nemá tak lineární oblouk při otáčení což způsobuje že při skoku vykopne fakt vysoko. Kite jakoby začne zatáčet, pak ale "když se to tam pošle" najednou zrychlí a hrozně zabere. Tah na baru je podobný (o trochu menší). Kite ma dlouhej depower je tak dlouhej, že i při největším poryvu mě ještě pořád kousek zbejval, abych mohl povolit. Musel jsem si tedy zvyknout že trimdepower lze zatahnout jen když kite není v tahu, nebo jde i když je v tahu ale velkou silou, ale povetšinu i v největších poryvech nebylo moc nutný za něj tahat. Při pořádné náloži stačí jen přitahnout bar a už to letí. Rozsah draka je luxusní, to jsem si jako surfař pochvaloval když jsem to smažil kolem pinožící  formule s 8kou plachtou a o hodinu později když to trošku přidalo a mastily 5ky na draku znamenalo jenom 5cm na baru.  Se stejným vercajkem to letělo když jezdily kity  8ky a stejně tak když vyrazily 15ky. Zadní backlajny mají 3 uzlíky na navázání. Jezdil jsem na první a druhý, třetí jsem zkoušel pouze na louce a drak byl po tom o dost rychlejší. Prkno 137cm jsem prve měl pocit že bude dlouhý ale nakonec jsem byl velice rád protože při nepovedených dopadech jsem se méně zapichoval do vody. Strapy to chce namontovat do véčka jinak to nutí člověka kroutit nohu ve strapu a posunovací strap jsem musel posunout k malíkové hraně jinak mě tlačil do nohy (ale to bylo možná tím jak jsem ho mordoval při přepravě v autě :-)). 

Kameru jsme bohužel otestovali až v neděli odpoledne když vítr zrovna lehnul. Spíš jsme chtěli otestovat kameru jestli se neutopí. Takže snad příště se povedou nějake veselejší záběry :-).

Aloha

 

Stepan

Vložil: stejnaci.cz, 24.05.2010

Switch
25.05.2010, 10:54:19

Pekny reportik.Jak se ti board pri silnejsim windu zarezava do vody? Mel jsem u Darka 135 trosku obavy, ale i pri 15m/s a chopu díky tenocke hrane naprosto v pohode.

Odpovědět
stepan (profil)
25.05.2010, 12:53:55

jo dik :-)

Jak pišeš měl jsem předtím trochu menší prkno takže také jsem se bál že to bude skákat po chopu ale krásně se zařezává. Má trochu podobný tvar jen není tak barevný a nemá ty posuvné pady jako Darko :-) ale jezdí moc pěkně.

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz