• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Kachna vod Zeeko

Vložil: swoop, 07.12.2016

Ywosh
07.12.2016, 08:25:48

Ahoj Boris. Krasa ! Zeeko jede hodně dobře ! A dělá supr hračky za opravdu supr ceny. Jojo letadylka, samokřídla :-) a canardy ( kachny ) = dokonala kopie letectví,  a tak to ma bejt ( a bylo to jasny od začátku ). Hlavní výhodou koncepce typu kachna je to, že při "přetažení" ( = stallu na malý rychlosti ) se jaksi AUTOMATICKY sníží úhel náběhu křídel a proudnice se "samy"  zase přilepěj. Je to zařízeno tim, že VOP, která je u týhle koncepce vepředu ztratí vztak a "potopí" se a tím se sníží i úhel hlavního křídla. Tomudle se celej žívot věnuje dnes již legendarní Burt Rutan ( typicky jeho VariEza a podobný letadla ).  Popřemýšlim o tom, funkčně i designově to vypadá SUPER ! Mej se, at Ti fouká ! i.

Odpovědět
swoop (profil)
07.12.2016, 20:24:39

Ahoj Ywoshi. Dik za komentar. Pripomenulo mi to stare casy. Zaciatkom 90-tych rokov som mal s kolegom maly dizajn biznis a kolaborovali sme na redizajne zatahovacieho zadneho podvozku, retrofit pre Long EZ, plus rukovete na knipel. Klient bola tato firma: http://infinityaerospace.com/. Bol to byvaly Navy pilot na F14. On mi vysvetlil preco Rutan zvolil canard dizajn. Bohuzial som vtedy prepasol moznost sa s Burtom osobne stretnut. Uz vtedy bol zname meno. Uplne som na tie casy zabudol :-). Krasne spomienky.
Zeeko mi je sympaticke, len maju v USA zastupcu ktory mi pripada ako ojeb...c. Ked som od neho chcel ceny tak mi poslal cennik ktory mal v sebe aj VAT, ktoru samozrejme on ako dovozca neplati. S takymi ludmi sa ja ani bavit nebudem. Ani sa necudujem, ze som sa na west coast so Zeeko este nestretol, hoci tu mame Alpine, Taaroa, Spotz, Moses...
BTW, dnes som zistil ze Mike Zajicek nie je jediny cech co vyraba HF v usa. George Hradil ma Delta Hydrofoils http://www.deltahydrofoil.com/. Rodicia z Pardubic :-)

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz