• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

SNOWKITINGOVÉ VYBAVENÍ - VIDEO EPISODA 1

SNOWKITINGOVÉ VYBAVENÍ  

Snowkitingové vybavení se skládá z 5 hlavních oblastí:
1. Drak (komorový nebo nafukovací)
2. Šňůry (lines)
3. Řídící systém (včetně bezpečnostního systému)
4. Snowboard a nebo lyže 
5. Další vybavení (bederní nebo sedací trapéz, helma a vhodné zimní oblečení)

Drak (komorový nebo nafukovací):
Pro snowkitingu se doporučuje komorvý drak, tak i rovněž drak tzv. trubkový (neboli nafukovací) jehož hlavní využití je proi kitesurfing (jízda na vodě). Pokud přesně nevíte jakého draka si máte vybrat, využijte našeho snowkiting fóra a sekce FAQ, kde se dozvíte spoustu cených informací. V první řadě musíte dobře vedět k čemu budete draka používat např. zdali na něm budete chtít skákat (trikovat) nebo naopak hledáta hodného pro první rok draka pro klidnou jízdu na sněženém terénu, nebo plánujete i další využití např. pro landboarding, buggying nebo přímo kitesurfing. Nezapomeňte, že nabídka značek a typů draků je široká a draci se liší ve spostě oblastí ( jízdní, technické, materiálové, cenové atd.). Je zde však i celá řada žádoucích vlastností, které dělají konkrétního draka vhodnějším pro Vaši potřebu. 

Další oblasti jež je nutné zohlednit při výběru draka: 
1. Možnost opětovného startu bez asistence, bezpečné startování, aby snowkiter mohl po pádu draka na zem opět draka ze země snadno vystartovat.  
2. Optimální výkon a větrný rozsah. Je vhodné mít draka s optimální výkonností pro usnadnění skoků a jízdě proti větru. 
3. Ovládání draka a výkon. Ovládání a výkon draka by se měl dát snadno a bezpečně ovládat. Možnost ovládání výkonu znamená širší rozpětí větru, při kterém je možno draka používat. Touto funkcionalitou disponují zejména draci s de-power systémem.  
 
Stupeň možnosti opětovného odstartování a schopnost draka  pohybovat se proti větru se liší v závislosti na schopnostech snowkitera.  Zkušený snowkiter může být schopen odstartovat velmi výkonného draka, které jde špatně ze sněhu za všech okolností, zatímco začátečník může mít problémy i s odstartováním vysoce spolehlivého draka (zvláště ve slabém větru).  Na druhé straně zkušený snowkiter nemusí mít žádné problémy stoupat proti větru s běžným drakem, avšak začátečník může mít problémy se udržet proti větru i s vysoce výkonným drakem.  V snowkitingu, stejně jako v jiných sportech,  je dobrá technika obecně důležitější než použití co nejmodernějšího vybavení. 
 
 
 

Tom's Snowkite Tips ep.1 from Ligonnet Thomas on Vimeo.

Vložil: Filemon, 06.09.2010


Žádné komentáře.

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz