• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Downwind dobrodružství v Ománu

Náš kamarád Radek Prejda se svojí společností Windsoul pořádá unikátní KITE DOWNWIND dobrodružství po Ománu. Výlet do země jako vystřižené z Pohádek tisíce a jedné noci ovšem nebude pro žádné princezny. Pokud máš nějaké zkušenosti a dost odvahy, informace jsou zde.

Termín:  15.6. – 27.6.2019

Cena bez letenky:  9 000 Kč

Kapacita:  downwind trip pro 10 jezdců, poslední volná místa

Organizace tripu

Jedeme ze Salalah do Muscatu, celkem 350 km downwind rozdělených do 10 etap. Tedy 10 dní na vodě. Ve všech etapách fouká sideshore nebo onshore.

Dle statistik fouká 80% dní v měsíci vítr o síle 8 – 14m/s. Vezměte si draky velikosti 7- 14m/s. Teplota vzduchu 28 – 35 stupňu a teplota vody okolo 23 – 25 stupňů.

kite oman

Při každé etapě budou min. dva lidé v Jeepu kvůli bezpečnosti.(jeden řídí a druhý kontroluje lidi na vodě). Komunikace bude probíhat pomocí vysílačky a vizuálního kontaktu. Etapy jsou vybrány tak, aby se z větší části vizuální kontakt s jezdci udržel. Na vodě se o vás budou starat dva jezdci.

Jeden vzadu, který bude podávat prkna a dělat případné rescue, a druhý vpředu, který bude udávat tempo. Tempo se bude řídit podle potřeb a výkonosti účastníků. Na každou etapu je stanovený čas 2,5 hodiny na vodě. Buď etapu dojedeme až do cíle nebo se po 2,5 hodinách stáhneme ke břehu.

Pokud se někdo dostane na břeh dřív, support přebírají Jeepy. Posádky v Jeepu se budou střídat, vzhledem ke vzdálenostem downwindu jistě každý ocení, když si bude moci v jeepu odpočinout na některé etapě.

Prioritně budeme spát ve stanu u Jeepu tam, kam zrovna dorazíme. Je zde povolený free camping.

Pokud budou mít účastníci zájem o hotel, není problém na konci dne vybrat vhodné ubytování poblíž začátku další etapy.

pláž omán

Co s sebou

Každý účastník si s sebou vezme kompletní kitovou výbavu. Tedy draky, board, trapéz, ochranu hlavy, nejlépe helmu, ochranu těla proti spálení sluncem (lykru, boardshorty). Voda bude velmi teplá, neopren není potřeba. Pokud je jezdec zvyklý, může použít krátký neopren nebo Short John.

Cena obsahuje

Auto, pohonné hmoty, trajekt, support, pojištění vozidla.

Cena neobsahuje

Ubytování v hotelu, vízum, stravu, pojištění, letenku.

Cena letenky je cca 13 000 Kč

jeskyně omán

Info o Ománu

Omán je krásná muslimská země. Je považován za jednu z nejbezpečnějších zemí na světě a je zde povolený free camping. Jídlo je velmi levné a chutné, a proto se nevyplatí s sebou tahat jakékoli jídlo od nás.

Navzdory obecně vžité představě Omán není jen země plná pouští. Najdete zde krásně zelené oázy a přírodní národní parky, ale i spoustu mešit a historických chrámů. Při výletě nebudeme pouze jezdit na vodě, budeme poznávat zajímavá místa v okolí.

říčka omán

Více o tripu zde:

https://www.windsoul.cz/cs/oman-downwind-challenge/p-223/

Takže dost výmluv a přihlas se na super dobrodružství.

Uvidíme se u vody.

Aloha Přemek

Zdroj článku: https://blog.mysticstore.cz/oman-aneb-kite-dobrodruzstvi-z-pohadek-tisice-a-jedne-noci/

 

říčka omán

mešita omán

Vložil: Premik, 24.02.2019


Žádné komentáře.

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz