• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

CHRONO V2 - twintip & HF

Vložil: admin1, 07.09.2015

Čikas
08.09.2015, 14:08:10

Strašně rád bych toho Sonika vyzkoušel,  ale bohužel nikde není když přijedu k vodě všude je Ozone. .Kdy konečně někdo začne půjčovat  na test  oficiálně  ne soukromě u vody Sonika? Když jsem psal na  forum Kiteboardingu nikdo mi ani neodpověděl je to fakt škoda tak nemohu osobně porovnat :) sám jsem zvědavý na Chrono 2 jednička mi vyhovovala nejvíce ve velikosti 15 m.

Odpovědět
Filip
08.09.2015, 14:51:26

Cikas ted o vikendu privezu na MKB ChronoV2 ve velikosti 18,15,13 a 11. Ma foukat nejaky JJV ale snad se to vice stoci na JV a bude HF session pripadne to protahneme na racech a surfech.  

Odpovědět
Filip
08.09.2015, 14:57:45

Myslim ze nejzajimavejsi velikosti pro nas trh bude 13ka. Doposud se delali veliksti 15, 12 nebo 15 a 11, ale ta 13ka zda se byt alternativou na twintip, HF, race, SNK (proste all in ONE). Navic 13ka urcite jeste dobre ponese do skoku a bude svizna do triku/kiteloopu.   

Odpovědět
Čikas
08.09.2015, 15:51:52

Paráda tohle je aspoň přístup k možnosti tetování značky  :)hodně  dlouho  chyběla velikost 13 !. Minulý rok jsem testoval Chrono 12 m na sněhu a něco málo výkonu mi  scházelo při jízdě ve 4m/s , proto jsem zvažoval  Chrono  15. Z hlediska manipulace a hravosti bude 13 mnohem zábavnější , proto na vodě nemám  větší jak 13 Edge :)

Odpovědět
mAra
08.09.2015, 22:39:46

čus, omluvám se, že jsem nedal sonica k testu. byl jsem v ČR něco přes týden, ojel jen dva spoty a už jsem teď ve Špáňu .. je to dřina všechno stíhat, nechceš se stvit na epic vlnový spot Mundaka? Není to sice to právě na co je sonic stavěný, ale něco pro tebe a taky nejsou vlny furt

Odpovědět
Čikas
09.09.2015, 08:33:00

Čau Máro děkuji za nabídku , ale v poslední době nestíhám furt někde kituji :) a plánuji výjezd na Guincho -Portugalsko  luxusní vlny a svell. Nevěděl jsem , že máš Sonika tak někdy u vody .

Odpovědět
Ywosh
07.09.2015, 16:41:56

:-)))))))))))  ja kdyz sem sel ve 12 hod na vodu se Sonic11 byl nekdo ( ???... :-))))) ) spadlej v zatoce blbcu s Ch2 18  ve vetru ve ktrerym bych byl se Sonic18 totalne prebouchlej ( rozumnej vitr 4-5 ms )....az budou Chrona startovat z vody a plavat jako Sonic tak si ho treba zase poridim .. ale to by ty vodni starty musel nekdo zkouset,  ze ??....  vyznamne tri tecky

PEACE ! - LIPNO BYLO UZASNY

Odpovědět
Filip
07.09.2015, 17:01:13

myslis po te co jsi sel na vodu kdyz zacalo foukat a ja jsem jezdil na twitintipu jako jedinej na vode a pak se vratil hned jak prifouklo. Ted uz vim ze jezdit dolu do zatoky znamena bezvetri. To ze jsi vyjel na flyrace znamena ze jsi jel v podstate na racu, takze uplne jine medium. Propagujes tady Sonica jako plavce ale sam viz ze to tak neni. Chces rict ze to dirou jak dopr...e tam nanatece voda s tim trepavym vyvazem na usich bych tomu rovnou prisil nafoukovaci nabezku. LIPNO BYLO HROZNY ale kazdej to asi ma jinak :)  

Odpovědět
Filip
07.09.2015, 13:01:05

Posted on kiteforum.com: Sun Sep 06, 2015 7:35 am

as for the sonic, best ever from FS, lovely kite to fly and far suited to kiters who are not racing but I have never ever been able to clean launch where the tips don,t get tangled and have never managed to launch it myself with just a dread of chaos

flew the V2, spectacular and far and beyond the sonic on launch, faster to turn, the boast is phenomenal. this is the best ever foil I have ever played with!!!!

 

Odpovědět
Ywosh
07.09.2015, 14:55:06

And what ???!!!...Chrono2  ma odhadem 1,5 x ( mozna 2x ) vyssi profil než Sonic. z toho samozřejmě plyne i lepši plnění při startu. Pokud borec neumi startovat uzavreny komory,  tak at si je nekupuje :-). Chrono2 je freeridovej kite, Sonic je spiš raceovej ( skluzovej ). Se vsema pozitivama i negativama ke kazdymu jednotlivymu typu. Mě Chrono2 pripomíná naprosto Spleen X-19, coz je licenční FS Speed 2, ze kteryho vyndali JETFLAPY A MIVER TEST, ale dodali mu PLASTOVY VYZTUHY. Ten drak tu byl pred vic nez 3 rokama. Spleen X-19 je super kite... z toho plyne, ze Ch2 bude asi taky :-).   Eru tlustejch (  vysokejch  ) profilu a mastodontnich velikostí mam uz za sebou ... UZ TOTIZ EXISTUJE SONIC 11 :-)....

Odpovědět
Filip
07.09.2015, 16:34:18

Ivosi, na to ze se povazujes za komoroveho GURU je tohle zobecneni asi nejslabsi oficialni vystup co jsem od tebe zatim cetl. Profil jsem samozrejme nemeril, ale rozhodne se nejedna o nic podobnymu FS Speed2.... Mas ale pravdu, ze me napadlo proc takhle nevypada a nefunguje budouci Speed :). Pises ze Chrono V2 je freeride kite, ale Ozone uvadi, ze je drak urcen i na race, coz muzu jen potvrdit :). Dokoce si myslim, ze V2 muze byt presne to co twintip, HF a SNK rider dnes na trhu hleda tj. allround komoru na VSE!. Jinak souhlasim  s nazorem ze pokud jezdis tam a zpet a tam a zpet a nic vic ti jedna 11musi postacit.     

O tomto vikendu jsem mel moznost zucastnit se twintip okruhovych zavodu v ramci Kitebaording Challange na Lipne. Stoupacka byla min 400m (kazda rozjizdka cca 18min - celkem se to jelo 3x). Vse jsem odjel s Chronem V2 15m ve vetru 5-12ms (jednalo se o muj prvni test). Byl jsem jedina komora na vode, jelikoz nikdo jiny tam s komorou nechtel asi vlezt. Na vode jsem ani jednou nezaznamenal ze by me drak v narazech ztahoval nebo zvedal a jelo tak rychlik. Nekteri zavodnici naopak meli problem s foukackama tj. ze je to tahalo z vody i na mensich velikostech. Jinak pri startovani V2 jsem se puvodne obaval ze drak bude v poryvech kopat a budou se mi sklapet usi jako u tveho draka, ale byla to naprosta a neskutecna a pohoda. Stabilta V2 100%, hagtime je naprosta ale podotykam naprosta silenost. Ivosi divej se na to tak ze zivot je kratkej a jelikoz neresis penize neztracej cas a netrucuj! Ozone te vezme zpet :).     

 

 

Odpovědět
kena
16.09.2015, 12:17:41

No tak Sonika maji kluci k testu na rozkoši ....a měl jsem možnost 11 ted testnout na rujane ve větru ccc 6-7 m ....hodnoceni : hodne výkoná potvora která relativně pěkne (hodne) skáče a brutalně stoupe .... jinak nestabilní svina co se zhroutí po sebemensi chybce ve vedeni draka , naprosto silene chovani v kite loopu drak zniceho nic strati pri pritazenem baru vykon a nejak jsem na to nenasel resení , neustale zachycene usi ve vyvazu a restarty z vody taky pro ardenalinove nadsence ............ :-))))) vtipne ale asi bych to nechtel nejsem si jist zda mi ten rozdil vykonu stoji za ten ostani vopruz :-)

 

Odpovědět
lukash-kite4fun.cz (www)
17.09.2015, 20:06:11

Keno to co pises se deje u nestabilniho Sonica! Pokud si nekdo zacne hrat s mixerem, tak to vetsinou u Sonica dopadne spatne!!! :-( To co pises je presne u vykoneho sonica u ktereho musis vedet co delas a i tak je s tim problem. Pokud ale dostanes Sonica z vyroby, nebo ho nekdo neprenastavi do vykonu, tak klapnuti usi NEMAS SANCI VIDET! U me lidi zkousi Sonica tak stabilniho, ze to vypada jako kdyby to byla nafukovacka! S mym kitem by jsi mel asi uplne jine hodnoceni a to bych se vsadil o cokoli.

Odpovědět
Čikas
18.09.2015, 07:33:07

Tak já mohu hodnotit Sonica jen od vidění ,  ale v době kdy jsem jezdil na Chrono 2 a byl zároveň na vodě Conic tak mi moc stabilní nepřipadal a bylo to znát hned na první pohled s porovnáním s drakem Chrono 2 .  Chrono zatím ohromná spokojenost hned jak jsem vzal draka do ruky připomínal mi stabilitu Twisty který jezdím na sněhu nikde nic neklape a krásně se plní ve větru. Nejvíce mi vyhovoval na skoky krásně táhne a pak nese prostě hooodně povedený drak. V brzké době připravím pár poznatků z velkého testu Chrono 2. Jinak Lukáši bude hodně záležet také na větru ve kterém se drak testuje na stabilitu ,  ono srovnávat vítr stabilní  u moře s větrem  jv na Mušovu moc nejde.Například na Mušovu ,  když   foukalo velmi málo 3/4 m(jv)jsem měl na břehu dost dlouho v ruce nadupanou R1 19 a i když to dost lidí hodnotí jako přemotorovaný" nesmysl "s šílenou stabilitou tak jsem si sním hrál v jedné ruce jako s dětskou hračkou :) bez trapézu a vymýšlel ptákoviny:)

Odpovědět
lukash-kite4fun.cz (www)
18.09.2015, 08:01:53

Kluci vim na cem zalezi a jak se kity testuji :-) a vim rozhodne jak je HROZNE MOC DULEZITY NASTEVENI mixeru prave u SONICa! Je to ted vec kterou celkem dost resim, protoze vidim taky nestabilni Sonici i v megastabilu a TO SE MI NELIBI, kdyz vim ze umi byt pevny a opravdu hodne stabilni. Proto jsem tu reagoval na Kenu - nebyla to reklama nebo vyzdvihnuti jak je to dobry kite - CISTE REAKCE NA JEHO STABILITU. Chrono R1 a V2 jsem jeste ani na vlastni oci nevidel, tak je absolutne nemuzu srovnavat.

Odpovědět
lukash-kite4fun.cz (www)
18.09.2015, 08:04:41

BTW. Mam u sebe 3x 11m Sonic, kazdy jsem nastavil jinak a neveril by jste jaky je mezi nimi rozdil! 

Odpovědět
Ywosh
18.09.2015, 12:07:58

Samozřejmě, že drak s VYSSIM profilem bude vzdy stabilnejsi nez raceovy drak s nizsim profilem. Kazdopadně Sonic11 je velmi stabilni a poryvy žěre stejne dobre spis lip nez Lotus12 ( kteryho jsem 3/4 roku jezdil ). To co pise dole Filip je na UPLNE NOVYM  DRAKU  vyndanym  z pytle = neutralni tovarni nastaveni  , ani ja na mushowe jsem mixer test neprestavoval  -  vyhovuje mi tak jak to je. Ok souhlasim s tim ze v urcity konfiguraci se to asi da prebrzdit, ale to je tim, ze FS ma mensi ( hodne malou )  silu na baru,  na kterou ani Ty (Čikas ) ani Filip nejste zvykli. U kajtu to nevadi ( myslim ze je to spis vyhoda ) , ale na paraglidech jsem videl par krizovek, kdyz za to lidi necitlive vzali....CH V2 je friride pohodovka s vyssim profilem. Sonic je preci jen spis race kite. Nebudu se poustet do sporu, co je lepsi at si kazdej koupi, co mu vyhovuje.

Odpovědět
Filip
18.09.2015, 07:43:05

Cau Lukasi, nezapomen ze ty testujes draky v podminkach jez jsou diametralne odlisne od podminek u nas. To ze si nekdo hraje s mixerem je preci jasny a bude se to stale dit, protoze se meni podminky a od toho to tam asi je. Jinak drak a jeho chovani se pozna az pri vetsim zatizeni a v narocnych/rurznorodych podminkach. V idelanich podminkach leti i stan na spagate a vse se muze zdat super. Sonica 11 jsem mel tu moznost otestovat. Kazdopadne drak se chova pri dopredne jizde velmi stabilne s mensim tahem na baru. Pri obratu me vsak zrejme nastaveni mixeru nesedelo a drak me z casti backstoloval a pretacel se mi do vrtule. Tim reguji na to psal Kena coz je hodne podobne chovani.      

Odpovědět

Odpověď na komentář:

lukash-kite4fun.cz (www)
18.09.2015, 08:01:53

Kluci vim na cem zalezi a jak se kity testuji :-) a vim rozhodne jak je HROZNE MOC DULEZITY NASTEVENI mixeru prave u SONICa! Je to ted vec kterou celkem dost resim, protoze vidim taky nestabilni Sonici i v megastabilu a TO SE MI NELIBI, kdyz vim ze umi byt pevny a opravdu hodne stabilni. Proto jsem tu reagoval na Kenu - nebyla to reklama nebo vyzdvihnuti jak je to dobry kite - CISTE REAKCE NA JEHO STABILITU. Chrono R1 a V2 jsem jeste ani na vlastni oci nevidel, tak je absolutne nemuzu srovnavat.

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz