• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

Bernina 2014/02/22 MonsterBigDay :) (stejnaci&Ivo)

V jižních alpách je letos rekordní množství sněhu a i známé kitespoty jako Bernina vypadají v takovémto kabátě zas trochu jinak. Jindy poměrně skalnaté hory v pozadí jezera Lago di Bianco připomínají teď více Norské oblé kopečky jen trochu víc našikmo.  Nicméně tam kde obvykle bývala 5m ostrá skála je ted jen lehká krásna prašanová vlna. 
Stejně tak i 7m hráz tohoto jezera je aktuálně jen malinký soklík. Asi díky tomuto je vítr v horách o trochu hodnější.
Po delší cestě autem (cestou hodně sneží) dorážíme v pátek v noci obrovským snad 5m tunelem sněhu do Hospizio na Bernině. Ráno přesně dle předpovědi přestává sněžit a vylejzá slunce. Vítr ráno 6m.s
Startujeme mezi prvními (Frenzy 13, Peak 9) po neposkvrněné vrstvě sněhu rovnou dozadu směr vrchol.(závod Bernina challenge) Sníh je ale tak dokonalý, že trochu zdržuju a projíždím pár prašanových kapes a převisů.
U paty kopce přesně pro nás vítr zesílí na 10m.s v dobrém směru (nahoru) a Ivo okamžité mizí někde nahoře v kopcích. Za pár minut slyším ve vysílačce "kde ste (saláti :))?".
Ok jedu teda...Točím loopy par doleva pár doprava, vítr je strašně hodný. Jindy HC pasáž kolem skály je ted (pt. zde žádná skála není) úplná pohoda.. Dorážím k první římse kde chybně přistanu kite za obzor.. Supr, že zabrždený kite i v 10m.s, je na úplně povolených lajnách, jenže kite vůbec nevidím a v poprsa prašanu nejde udělat ani krok (že bych skákal nebo sundal prkno není myslitelné). "Natočím alespon bráchu jak stoupá nahoru". Bohužel schytá silný poryv a ještě jak se mu motám v cestě ho vítr vezme a letí pod sněhem, pusa nos plná sněhu a musí tedy odpálit kita.
V dálce sleduju Iva jak končí na absolutním vrcholu pod pěkným serakem a hecuje nás ať jedeme za ním. 
Ja jsem aktuálně nadšenej svou pozicí, nepopsatelným výhledem a netknutým prašanem. Rozhoduju, že sbalím kite a nahoru to dám až v další jízdě..
Freeride dolu je něco unikátního, nikde nikdo, dolu několik cest a každý oblouk generuje 2m oblak prachu. "To musím dát znova!"
Pod kopcem rozmotáme kity a jedem zas.. Ke své smůle ve stejném místě cca po 300m stoupání mě sebere poryv zleva= letím 10m vzduchem .. odstřeluju tedy zas kita.
Mezitím zjišťuji že jsem někde ztratil kameru :(... Ještě že mám sněžnice, projdu směr let a kamera je tam :))) heeej..
Celý den pak fouká okolo 10m.s absolutně stabilní vítr, absolutní azuro... dokonalé..MONSTER BIG DAY!!!!
Převeliké díky meteorologovi Ivovi za vychytání tohoto dne!!! Dík díik..!
 
 

Vložil: stejnaci.cz, 26.02.2014

d@n
02.03.2014, 00:27:45

moc parádní....jak je praktická v takových podmínkách nafukovačka?

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
02.03.2014, 17:34:32

Dane na Bernine foukacka v pohode na tomto spotu je to tak pul na pul, protoze dole je velka rovinka(jezero) a parkoviste hned u nej. Videl jsem tam jezdit foukacky az do 100m  vejsky kopce a pak litali vzduchem dolu.. Nicmene vyjet az uplne na vrchol jsem na foukacce nikoho nikdy nevidel (teda ono to da nahoru tak 2-3 lidi ze 100 co toho dne prijedou na Berninu a to jeste ne pokazde). 

Odpovědět
Petr
26.02.2014, 17:28:29

Klucííííí, prosím, vemte mi sebou :-O(

Odpovědět
george (profil)
26.02.2014, 17:04:07

Máte nějaký tip na ubytování s jídlem?

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
27.02.2014, 09:54:40

Ubytuj se primo na spotu je tam jedinnej barak se jmenem Bernina ubytko se snidani. O vesnici drive pouzijes-li nejaky vyhledavac treba booking.com jde najit spoustu dostupnych bydleni 900kc/noc+. Doporucuju nebookovat to pres vyhledavac ale zvednout telefon a zamluvit si to primo, provozovatele levnejsich bydleni to oceni na marži. Pokud pojedes do Kempinsky v St.Moritz tak to je asi fuk :)).

S jidlem jedes-li se na 2dny (vice dnu tam stejne v řadě nikdy nefouká) tak oběd je stejne na snehu a vecere jde prezit o necem z domova. V onom vyhledavaci lze pokud vyberes bydleni pro 2 kliknout na filter s polopenzí :).

Odpovědět
Filip
26.02.2014, 12:44:12

Dnes odjezd na Berninu. Murphy, Balgis, Luka a ja. Czech Mafia REPRE. 

uz se vse pripravuje ZDE   :)

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
26.02.2014, 13:51:00

Pekny... Silva Plana pojede asi i v patek hlasi vam jizni vitr. Budete tam mit Chronose? Sobota nedele severni vitr coz je idealni zatim neco mezi 5-10m.s tak zatim good. 

 

Odpovědět
filip
26.02.2014, 14:59:17
Jasne Chrona budou na testy. Dorazte. Odpovědět
jindra (profil)
26.02.2014, 12:30:33

pěkně si to užíváte, parchanti :)))))

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
26.02.2014, 13:51:43

Dik a nebyls Jindro nahodou na vode na svem homespotu o vikendu? Videl jsem fotky a vypadalo to jak na jaře.

Odpovědět
jindra (profil)
02.03.2014, 10:50:35

Jsem tam každý týden minimálně jednou. Vynechal jsem jen 2 týdny v lednu, když byl sníh. Tady rybníky zamrzly, ale Berzdorf má 330 mil. m3 vody a to hned tak nevystydne :)))

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz