• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

BEAUDUC

Při probírání možností, kam vyrazit za větrem, padla volba na Beauduc. Jednak nás lákalo teplo a i otázka nízkých nákladů nebyla úplně od věci. Zvolili jsme termín v půlce května s tím, že ještě nebude takové teplo, aby bylo všude plno lidí, a už nebude taková zima, aby se nedalo bydlet venku. Jako odměnu za spartánské bydlení na pláži jsme si dali ještě týdenní odpočinek v apartmánu v Riumar ve Španělsku.

Vyrazili jsme jak jinak než třináctého v pátek odpoledne s autem naloženým nadoraz. Cesta proběhla bez komplikací s tankováním u Carefourů za jiné peníze než na dálnici. Ráno jsme nakoupili v Lidlu v Arles, nabrali vodu na 4 dny a po tankodromu dorazili na pláž.

Pokus postavit větší stan nevyšel. Foukalo 15m/s a kolíky v písku nedržely. Malý stan za autem – přivázaný ke kolům obstál a oběd jsme uvařili v autě. V noci několikrát kontrola, jestli ještě máme stan, který většinou ležel na nás.

Protože předpověď na celý víkend byla velice příznivá, byla pláž plná draků a kiterů všech národností. Odhad byl 200ks. Večer jsme se stěhovali za dunu, kde jsme mohli do tvrdého písku zakotvit i velký stan. Funělo od rána do večera a v noci taky. Až do středy kolem 15m/s každý den.

Ve středu jsme jeli doplnit vodu do vesnice a nakoupit do Arles – pohledného starobylého městečka s historií od doby Říma. Večer nefoukalo a plně jsme poznali peklo salin a mokřadů. Jednou ranou 10 komárů a s nasazením života sundat kalhoty v roští

V pátek ještě přitlačilo a dopoledne bylo měřeno 38 knot.

Každý den jsem jezdil Ozone REO 7 a vlnovku. Urostlejší borci 10ku.

Dvakrát jsme museli odpoledne vyndat větší draky, ale jezdili jsme každý den – dopolední session a odpolední session. V sobotu jsme se přesunuli kousek na jih do Riumar a vychutnali teplou sprchu a postel. Bydlení 100m od moře s veškerým komfortem bylo příjemnou změnou.

Další tři dny jsme slušně pojezdili jak v Riumar, tak na Trabucadoru v laguně a poslední 2 dny chytali ryby a jezdili na SUPovi.  V sobotu návrat přes Barcelonu a povinou návštěvu Sagrada familia.

Shrnuto – Beauduc nezklamal a přes hardcorové podmínky luxuxní pojezd. Jen jsme neobjevili cestu, kterou tam jezdí rozměrnější auta. Klasicky platí max. šíře 2m – víc betonové bloky nepustí.

Riumar – pohodové bydlení za dobré peníze a ježdění na moři u baráku, nebo v laguně 30km na druhé straně poloostrova.

Vložil: Jindra, 10.06.2016

Ywosh11
15.06.2016, 08:21:25

Klasicky Jindrovo Carpe Diem ! :-) Pekny kamo !!!

Odpovědět
jindra (profil)
15.06.2016, 14:31:43

Jo, jo. Život je krátký a je třeba si ho užít :)

Odpovědět
polda
13.06.2016, 11:00:12

Pěknej report a pěknej výlet. Btw hledám blbě, nebo je ten "kousek na jih" z jednoho spotu na druhej skoro 700 kiláků?

Odpovědět
jindra (profil)
13.06.2016, 14:39:33

Nééé, 630. Ale po tom, co ujedeš 1500, tak je to kousek :)) Celkem jsme najezdili 4600, ale stálo to za to.

Odpovědět
Střapáč
14.06.2016, 13:51:11

Smekám a tiše závidím. Jsem Španělův odchovanec a právě sním jsem už na Beaducu byl a klidně bych se mrkl za nima i do špáňu a na beauduc též. Kdyby jste potřebovali příště doplnit káru, klidně dejte vědět. :)

Odpovědět
jindra (profil)
14.06.2016, 19:13:30

Určitě to nebylo naposledy. Podzim vidím dost reálně znovu. Dáme vědět.

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz