• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

26.7.2014 Lipno závodní sešn

Dva dny před víkendem to s větrem vypadá bledě, ale v pátek přeci jen se objevuje zelený flek (5m.s)v jižních Čechách. Volám Ywoshovi11 na Lipno jak to tam vypadá s JV a dostáváme motivační odpověd,  že prej JV supr směr. V pátek v noci ještě píšu s Poldou kam vyrazit a v sobotu ránu dle Ywoše instrukcí už jedem směr Dolní Vltavice. Po příjezdu k pláži, ale koukáme na vodu, na břehu 0m.s a směr neurčitý. V ten moment, ale vypluje ze zátoky žlutá plachetka, ze které nám Ywo hlásí, že vzadu na hladině dobrej stabilní vítr a kdyby něco tak nám udělá rescue.

Koukám z pláže na protější břeh všude samej les, podél břehu nekonečná travnatá pláž a vpravo naproti krásná písečná,…. Tam bych mohl dojet přinejhorším si říkám a jdu na to. Kdyby to nevyšlo tak bych musel cca 10km pěšky lesem …to snad nenastane . Nafoukneme Edge 19 na dlouhejch šnůrách a s 92l rejsem si říkám, že to když tak to nějak odsedím. Před výjezdem do sebe naleju ještě 2l vody a po bleskovém startu při poryvu, který na chvilku přišel až ke břehu, mizím po větru nevím kam. Offshore vítr je poměrně nestabilní, ale prkno plave, dá se na něm komforně stát i když nejsem ve skluzu, jen s moji vahou mohu jet pouze lehce po větru.. Cca 400m od břehu zjišťuju, že všude kam se podívám je samá plachetnice s roztečí 10m a já mířím neúprosně do této závodní lajny (souvislý trojřad plachetnic od nevidím do nevidím snad 300lodí). Zpočátku mi mávají na pozdrav a smějí se. Když jim ale začnu mávat já jenže kitem nad stožáry, tak začnou křičet a ukazují až jedu pryč, proti větru.. Volám…. že to nejde!! a modlím se,  abych nezamotal kite do jejich stěžně, nebo jim nepoložil lajny přes cestu. Je vidět že, jachtaři moc nepočítají s tím, že nemám možností jak ovlivnit významně směr jízdy.

Naštěstí jakmile podjedu poslední loďku a dostanu se na volnou plochu, odpadne psychický blok a prkno se začne krásně rozjíždět do plného skluzu.  Za chvilku už beru za depower a valím plnou rychlostí do 4km vzdálené Hruštice. Jedu stejnou lajnu jako závodníci na plachetkách a díky nim krásně vnímám rychlost jak prkno sviští po hladině. Jachtaři zas mávají a ja sem zas hepy.  Je to zde takový snowkiting na vodě.  Projet tuto obrovskou vodní plochu nahoru dolu je pro mě zas něco nového skvělého.  CCa 1,5h jezdím nahoru dolu tam a zpět a když mě bolí noha tak to vezmu na pláž u přívozu naproti Dolní Vltavici s tím, že snad bráchu napadne tam nějak přijet.

 Telepatická komunikace funguje bezvadně a za pár okamžiků doráží Ywosh na žlutém blesku (plachetka Quick) a v závěsu brácha přívozem. Navíc doráží po vodě Polda s RRD Rapidou a Honza s AllForKites pěšky po břehu. Rázem je z toho slušná kajtová seance, kde se střídáme s bráchou na E19ce a kterou  dotváří idylická vyhlídka na vodní hladinou s parádní Ivošovou žlutou plachetkou v popředí. Připadám si jak v karibiku . Ivo i se zlomenou nožkou dá také pár jízd ale prý to nedoporučuje.. . Pak už jen vítr zesiluje až do večera a cca v 19h je den zakončen pěkným lijákem, ale to už sedíme v baru v hotelu Racek s Ivem na pivu s tatarákem …

Report jsem sepsal ze skvělého pocitu co z Lipna mám a pokud se někdo chystá pořídit rejsboard tak spot Lipno vřele doporučuju .

Větru zdar

pohled na plaz ... vybite baterie gopro :(.. takze zaberu 0

Vložil: stejnaci.cz, 27.07.2014

Michal Diviš (www)
29.07.2014, 13:15:27

...krasnej report....diky ..znam , pamatuji a vybavuji si to tam škoda ,že to mame z ruky  fouka tam taky furt i když občas i sněží (skoro) vlétě ...md

Odpovědět
Polda
28.07.2014, 10:25:55

Moc pěkný to tam je. Taky sem byl překvapenej. Hlavně s drobnou předvídavostí (pytlík s drobnejma do kapsy kraťasů) se dá jezdit celkem bez obavy i když Ivoš není v dohledu, břeh na druhým konci přívozu se dá trefit celkem snadno i když to vykysne. Za mne velké pozitivní překvapení.

Odpovědět
Y11
28.07.2014, 10:37:27

Cus Poldo. Ja to tam fakt miluju a s velkym cajkem a rejsem se tam da jezdit UPLNE VZDYCKY.  Vychod a JV -  Vltavice, zbytek jezdim v Černý ( v campu u Petra Beneše pod Rackem  ). Super, že jste přijeli !!!  - byl to paradní  den i přes to, že sem eště ve stavu "Joffrey de Peyrac" ( 24 dni po operaci...... ).

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz