• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

2014-08-23 Rugen report (Hidden waves)

Dva po sobě jdoucí víkendy Na Rujáně byly ve stylu BigDays. 18-20C, slunce a vítr ideálních 10m.s

 

První víkend 16.8-17.8 s předpovědí 14-18m.s byl extrémně vyprodaný, naštěstí předpověď úplně nevyšla a těch 18m dorazilo prý až v pondělí. Na vodě to ještě šlo, plac je dost velký a odjetím 2km pryč si každý najde své místo, ale kemp byl zcela přeplněný a skoro nebylo kde nafouknout kite. Trochu jak na Traunsee.

Druhý 23.8-24.8 byl ještě lepší než předchozí. Kemp zaplněn tradičně do pohody, počasí v sobotu jasná obloha, teplo slunce, a dokonalý vítr na total flatu.. co víc si přát. (…vlny? J). V neděli po ranní přeháňce se opět udělalo typické Rugen počasí= slunce a v rozmezí 40km mrak (cumulus/stratocumulus) nízko nad zemí letící ovce se supr efektem tmavého pruhu od srážek doplněné kýčovitou duhou. V sobotu jsme s bráchou a Míšou podnikli 3h freeride kite trip na “nejmenovaný- (Hidden..)“ ostrov cca 6km od břehu. Pro mě velký zážitek, který jsem částečně natočil na goučko. Potenciál freeride kitingu je na Rugen neomezený a v kontrastu jízdy 100m tam-zpět odháknout-skok je flat-speed-freeride dokonalý zpestření, navíc zakončené ultimátním downwindem po skleněné vodě, kde i zarytý unhukář natočí 200ks rejly než se dostane na dohled břehu. Na své si přijde i ornitolog a zoofil, cestou je pár ostrůvku obsazených místní faunou J. Příště to zkusíme ještě dál, problém snad jen plán B… v případě potíží je tato část otrovu rezervace bez civilizace a asi by to bylo na dlouho.

 

Vložil: stepan(ST), 28.08.2014

sepiekite
31.08.2014, 16:47:30
Cus Stejnaci, tak ja jsem furt vyhlizel, kdy pojedete na druhou stranu...a bylo mi jasne, ze pojedete, ale propasnul jsem vas. Nakonec jsem si dal Hiddensee tam a zpet sam. Je to krasa. Ale kdyby vypnul wind, tak nevim ;)Odpovědět
stepan(ST) (profil)
02.09.2014, 19:59:13

Jojo dopoledne to bylo tak tak, stoupali jsme na melcine podel brehu a na druhou stranu jsem vyrazil az cca po 2h jizdy kdyz foukalo cca 8m.s+.  Proti minulému víkendu ale foukalo hodne onshore takze to byla poctiva stoupačka na protější břeh.., tedy pokud jsi to nevzal šikmo dolu což neni zas tak dobrý protože je to celé na hloubce. Nejhorší bylo přejet ten kanál kudy jezdí lodě, toho času tam byl nějakej velkej provoz a jsem si 100% jistej že ona 40m loď v kanále stejně šikorém by určitě nezastavila kdybych ji položil kite na vodu.

Příště na onshore vítr je lepší zustat na severní mělčine a druhou stranu jet při nezáživném JJZ větru, to je naopak nej, a flat je je ještě více utra skleněnej.

 

 

Odpovědět
Čikas
29.08.2014, 11:42:07

To je ta prává oddechovka ! pěkně se na to kouká ST mám uplně nový model Kiwoo,  které jsem testoval v Řecku příště dej vědět a ja vám ho s bráchou půjčím na test . Nanovém modelu se dá jezdit snožmo jako na monolyži :)  je to naprosto jiný level.!

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
02.09.2014, 19:59:39

Kiwo je nějakí ALAILA? Nahod link :)

Odpovědět
Čikas (www)
03.09.2014, 20:44:25

po letošním Řecku mám konečně odzkoušený poslední  shape  Kiwoo a podařilo se mi to dotáhonot do posledního detajlu:)  Nejvíce dle mne zálaží na přesné tuhosti a ta se dá docílit jen určitou skladbou (přesnou )materiálu .Zatáčí to luxusně tak se dá absolutně" kervovat "na vodě obraty luxusní dokonce na tom jezdím v obratech snožmo!! naprosto jiná dimenze nyní začínám vyrábět do zahraničí kdo zkusil neodolá! jako bonus mám ke Kiwoo natur vosk handmade .Kiwoo nahradí přibližně 2 m draka tedy pokud někdo jede na 19 TT stačí mu na 15 Kiwoo a navíc se dá jezdit  náhul  mám odzkoušeno že v 21 m/s s 6 kou  jsem jezdil  na pohodu :)

Odpovědět
Zdenek
09.09.2014, 13:04:46

Taky asi bude hodně duležitý, jestli se začlo s výrobou tři a třičtvtě minuty po uplňku...ale ten vosk by mne zajímal,zatím jsem mazal od swixu glidery po modrý extráč...a ni moc..

Odpovědět
Zdenek
09.09.2014, 13:07:55

snad nějaký mix štěpařskýho nebo včelího vosku s něčím..ale s čím???

Odpovědět
Čikas
09.09.2014, 19:51:38

Hoši vůbec to neřeště  a objednejte  si můj funguje dobře :) Kdo nebude spokojený,  tak pak už jen sekundovka :):) a můžete skákat ze břehu jako v "lyžákách".

Odpovědět

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz