• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Články \ Zobrazení

2014-08-09 dva BigDays nedaleko Prahy

Léto, teplo slunce co víc si přát a když k tomu si ještě lze zakitovat je to hned BigDay. Před víkendem tedy kontroluju BigDayAlert.ch, ten prozradí na jaké místo se zaměřit plus prověřím předpověď na windguru.cz obzvlášť v detailních předpovědích WRF-3 a z jistotou pak vypadává spot kam vyrazit. Předpověď tentokrát luxusní 31C + slunce a vítr oba dny 6-8m.s na Berzdorfer. Vypadá to na nejlepší den sezóny!!

Cestou z práce obvolávám kámoše, přeci jen sdílená radost...:)... Ještě pátek večer balíme auto, chceme být v 9h u vody a nastavuju budík na 7h. Cesta z prahy je cca 1,5h, radost mi nově zlepšuje čerstvě otevřená rychlostní silnice za Chrastavou směr na Hrádek nad Nisou, cesta je zas o dost pohodlnější.

Na spotu jsme skoro jako první, dřív přijel jen germán, který na parkovišti s megakaravanem zabral 10 parkovacích míst a dalších 5 detašoval jako výběh pro ke dveřím uvázané vlčáky. Zpočátku vůbec nefouká, total zrcadlo a tak obhlížíme spot a studujeme novou ceduli surfstrand s piktogramem škrtnutého kitera. Nově vzniklou situaci konfrontujeme s mapkou areálu, co nafasoval Kuba u vjezdu a tam je kitebeach nakreslená na docela pěkné travnaté pozici ale o 500m pěšky/kole/inlinech dále.. No nafukujeme teda kity, kde jsme a zanedlouho přijíždí policie.. ajaj.. Naštěstí ale, jen pokecaj s lokálama a spokojený odjedou.. zatím tedy dobrý…

Vítr v plné síle zapnou z 0m.s na 8m.s přesně v 10:00 a na vodu se vrháme úplně všichni: my s Jakubem 2x Edge 19kou, ale jezdí i ostatní na 10/13kach...Voda je teplá jen na plavky a fouká luxusní vítr na twintip, ten vydrží cca 2h = freestyle sešn :).. Vítr postupně polevuje na krásných 6m.s megastabil a na už tak hodně prázdné vodě zanechává všechny s větším kitem.

Na vodě je zrovna brácha s E19kou na RRD Rapida raceboardu a koukám, jak mizí daleko proti větru. Beru Edge 13/2015 a Rejsboard Gaastra JET  a jedu za ním. Víceméně na 2x jsem 500m proti větru a už valíme spolu zleva napravo 2km šlák. Skvělý pocit letět po rovné hladině ve slabém větru v poměru neskutečnou rychlostí. My spíše namísto závodění jedem co nejblíž vedle sebe a synchronně objíždíme statické bójky (surfaře a plachetnice) které sotva znatelnou rychlosti jedou-nejedou a jsou perfektní bod na otočení halzy. Vítr během dne ještě zesiluje a polevuje a tak jen prohazujeme twintip za rejsboard a za celý den najezdíme cca 7h.

Chtěl bych se podělit o skvělý pocit z Edge13/2015 vlastností pro Race.. Kite, reaguje velmi/velmi rychle a rozmydlit prkno do skluzu jde i ve velmi slabém větru. Nakonec jsem byl i rád že tak málo fouká a užíval si nástup do skluzu v nepoměrně slabém větru, ve kterém normálně jezdím jen s 19kou a jízdu s prknem vykloněným lehce na závětrnou stranu jak na katamaránu. Další věc je lift (zvedání) při transitionu, pro rejs je vyladěn k dokonalosti a rolltack (otočka proti větru) mi najednou šla skoro každá druhá (teda zatím jen na 1stranu) ale šla

Večer zcela KO, jsme zregenerovali na Mácháči  na párty do 5h do rána po které v 8h zase vyrážíme na 1h vzdálený Berzdorf. Tentokrát je předpověď ještě lepší a tak si ji nechceme nechat ujít.

V neděli fouká JV. tzn. směr od ilegální kitebeche, na které jsme byli včera, proto nazouváme inliny a jedeme cca 1km po krásné cyklostezce na protější břeh s kitem na zádech. Zde je o poznání méně lidí, jen pár nudistů se valí v trávě jinak je to tu mnohem hezčí. Nevýhodou je snad jen že úplně u břehu fouká o 2m.s méně takže je potřeba trochu 20m dragovat a nebo to napálit podle břehu a u pilonů pro budoucí přístav už fouká vítr v plné síle a tam si nastoupat. Na inlinech jde dojet tímto způsobem kamkoliv a mohl by být zážitek na twitipu si takto dát upwind na bruslích a downwind na kitu.

Vítr v neděli foukal od 12h zpočátku na E19+twintip, postupně přehazujeme na flyrace a pak na rejsboard.. Projezdili jsme cca 5h za dokonalého počasí.. Rejsově to byl BigBigBig day.

P.S.

Prosím chtěl bych apelovat na rozumné zhodnocení svých schopností. V sobotu se rozhodl jeden chlapík učit kitovat na pláži u Gorlitz (northstrand), přičemž dvakrát tam poslal kite plnou rychlostí do kiteloopa cca 1m nad zem přeplněnou dětma. Skoro se mi zastavilo srdce, když jsem to viděl, asi proto, že na vím co taková lajna umí. Na pokusy je v severní část jezera nekonečná travnatá pláž, kde jsou v ohrožení maximálně jednotky postarších nudistů. Pár kroků za záchranu života německo-polských dětí stojí.

 


















Vložil: stejnaci.cz, 11.08.2014

marlt
18.08.2014, 15:05:12

Mohl by prosim nekdo upresnit, kde je ted ta legal kitebeach (byl jsem tam zatim jen jednou za Oplem pres koleje a pesky kousek k vode), pripadne kam zajet na druhou stranu pujde-li J, JV. Dik moc..

Odpovědět
pekk
14.08.2014, 14:05:45

Taky se připojuju k chvále článku a dík Štěpánovi za motivační přístup a dokopání mě do vody s flyboardem, díky němuž jsem se nepřipojil ke "kráječi hlav" a přes nejspíš hodně komickej postoj jsem se díky němu vrátil v mikrovětru s EDGEm 13 zpátky na pláž, kdy jezdily jen 19tky a jeden ZEPHYR 17...a párty na Mácháči se taky povedla:)

Odpovědět
nowind nuda
13.08.2014, 16:12:49

BigDay pri 6ms za sekundu. Vy ste fakt zvrhlici.

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
14.08.2014, 22:00:17


31C, slunce, tepla voda, flat, krasnej víkend a tech. 6m.s je porad zbytecne moc i 4m,s je s Edge 19 a Rapidou jsou BigDay! šlo především o kvalitní stabilní vítr a podmínky. Když bude 2-15m.s tak to nepotěší nikoho, ale luxusní XXm.s bez poryvů a dobrý počasí je BigDay.

 

Odpovědět
jindra (profil)
12.08.2014, 09:06:17

Byl to krásný, letní pojezd.... Ten postarší týpek se to tam učí už od jara a nedá si říct, že na učení je potřeba prostor lidíprostý. Jemu se tam líbí a to, že je lidem nebezpečný, neřeší. Slovy rumunské instruktorky - mají si držet bezpečný odstup. Možná to pochopí, až ho někdo inzultuje a uřeže mu šňůry.

Odpovědět
Y11
12.08.2014, 08:21:46

Caues. Stejnaci jako vzdy super vychytany do maxima :-).  Dva rejsy ...  a neni co řešit  - jezdi se furt,  že ? .-). E13 ( 2015 ) + rejs je super kombinace. Ten posun letošních verzí Edgů ještě víc do rejsu je fakt znat ! 25/8 jde hlavni šroub ven -  tak se na Vás těšim ! :-)

Odpovědět
Ivo
12.08.2014, 16:49:16

Ywoshi ty si myslis, ze ti vytahnou srouby a jsi jako driv? Takhle uz to v tomhle veku nefunguje.

https://www.youtube.com/watch?v=WzEhoyXpqzQ

Odpovědět
Kubrt
12.08.2014, 21:52:48

:)))))))))))))))

Odpovědět
Y11
13.08.2014, 08:17:11

:-) Cau Ivoši. Nestraš mě ! ...half dead...:-))). Dík za Reo9.

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
14.08.2014, 22:00:42


:)

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz