• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Recenze vybavení \ Zobrazení

Ozone Frenzy 2015

Zůžené otvory bez sítěk:

Plastová žebra jež používá CHRONO a PG výších modelů:

 

 

 

Vložil: admin1, 22.09.2014

Geox
30.10.2014, 13:00:34

No tak čtu samej hype jako každej rok. To už je takovej zdejší folklor při uvádění nových ozonů. Je to nutné pro prodej, výhody se vyzdvihují do nebes a o nevýhodách se mlčí. Byl bych rád za recenzi která nezaujatě zhodnotí jak plusy tak mínusy, event. srovnání třeba se summitem. Ona každá mince má dvě strany..... a to platí i u kitů.

Odpovědět
T.T.
07.10.2014, 21:20:48

Tak to je dobrá zpráva, to jsem si vždycky tajně přál..odstřelíš kita,zavoláš Frenzíku domů, on se sám zabalí, ty se otočíš zády aby mohl skočit do báglu,a mažete k autu. Něco podobnýho jsem viděl myslím ve Star treku, a už je to tady skoro taky..konečně..pujdu do něj taky..

Odpovědět
Ivo
07.10.2014, 18:04:47

Jezdil jsem prototyp frenzy 2015 zapujceny primo od vyvojaru z Ozonu. Ten drak je neskutecny. Pri odstrelu se sam temer "zabali" a v poryvech je megastabilni. Verzi co jsem mel nemela vyztuhy, takze s temi vyztuhami to bude jeste lepsi. Pokud jezdite Moldavu a cesky spoty, pak asi asi nepoznate nejaky velky rozdil, ale pokud zdolavate Alpsky vrcholky na snowkitu, pak nevahejte a kupte ji v ultralight verzi.

Odpovědět
Filip
08.10.2014, 11:21:20

Dik Ivo za tvoji zkusenost. Frenzy 2015 ma autostabilní profil (refelex profile) jez se pouziva u PG kridel vyssich trid. Jinak system odstreleni jsem videl na videu a tak jak pises drak se stahne do klubicka (jako pytel) a pomerne lehce se znovu restartuje. Video jiz mam ale musim pockat na potvrzeni s Ozone a dam to sem.   

Odpovědět
MaraK
01.10.2014, 14:51:21

Zdarec borci, debata je to tu pochopitelně vášnivá :)) Já osobně jezdím Frenzynu 2012 v horách i za městem a nedám na ni dopustit. A rozhodně jenom kvůli "letošnímu obrovskému pokroku" ji měnit nebudu. Sorry, ale takové keci ohledně nových modelů jsou skoro každý rok, chápu, že to je marketingový tah a na new guys to určitě zabírá. Já ale komoru vždycky jezdím 2 sezony, ať si na ni zvyknu a pořádně ji dostanu do rukou :) Po x-leté zkušenosti vím, že předpoklady (hádnání vlastností) jsou o ničemu ;) PEACE :)

Odpovědět
T.T.
25.09.2014, 22:01:10

No tak vida,pár slibnejch obrázků nový hračky a rozjela se pěkná debatička, to nechci vidět co se bude dít až ho ukážou v celý kráse..tak hlavně aby to bylo letos se sněhem lepší než loni, znám jednoho šamana z vysočiny a ten očekává malou dobu ledovou...

Odpovědět
Myshisko
25.09.2014, 07:20:51

Otvorená, z časti otvorená, uzavretá, otvorená. Na budúci rok teda opäť očakávam z časti uzavretú :) . Pokrok bude asi vystužená nábežka. Trošku ma ale stále irituje to je chodenie do kruhu. Každopádne som tiež veľmi zvedavý ako na samotný tvar (posledný ročník bola podľa môjho osobného názoru nepríťažlivá buchta :) ) a samozrejme ako sa zmenili letové vlastnosti, ktoré už pri predošlých ročníkoch boli super (tým myslím vynikajúcu stabilitu tvaru vrchlíka aj pri poryvoch).

Odpovědět
Petr
25.09.2014, 14:02:05

Ten lonskej (potazmo letosni) frenzy 2013-14 bylo asi to nejlepsi co na freeride bylo na trhu.

Kamos co jezdi vsechny konkurencni drahy znacky nakonec skoncil u frenzy protoze do hor na freeride nebylo nic lepsiho. Pokud jsi chtel zdolat vekej kopec v turbulencich na vrcholu na ledovy plotne pristat a zbalit a mezi tim jeste pochodovat ve snehu na skialpu nebo sneznicich tak kombinace stability v poryvech, vahy, obratnosti, baleni, bezpecnost atd. tak dohromady tohle byla frenzyna. Nebyla to stika na rychlostni zavod po zamrzlem jezere - to je myslim jina kategorie.

obecne ale komory otevreny maj horsi stability nez uzavreny nebo nafukovacka , jsem zvedavej co s tim udela to vyztuzeni

Odpovědět
Ywosh 11 OneTeen
25.09.2014, 14:32:43

Ahoj. Asi vim o kom mluvis...:-). Ok. jasny a pises to spravne. Proto si myslim, ze novej model bude mit pravě diky technoligiím stabilitu a vykon uzavreny komory a bezpecnost ( typicky baleni ve vetru na vrcholu ) otevreny komory. Navic,  jak se proslýchá,  Ozone pripravuje novej odstrel zatim slangove nazývanej "HARMONIKA", coz bude myslim MEGA VYCHYTAVKA....

Odpovědět
Ywosh 11 OneTeen
23.09.2014, 16:52:28

No konečně bude Frenzy luxusní aerodynamickej drak hodnej TOP airgamovy firmy Ozone a ne bedna kitu jako posledni modely Frenzy ! ! Plastový výztuhy, čistá nábežka ( shark nose ) , nízkej profil, řídkej vývaz, konečně nesmyslna sitka do pryč, vetsi AR a patrně i  asi vic komor.... prostě inspirace CHRONEM a jeho základníma parametrama. To vypada KONEČNĚ nadejně i pro "nesmysl" typu OTEVRENA KOMORA....

Odpovědět
Filip
23.09.2014, 17:32:18

Napocital jsem u FRY 26 komor oproti 22 komor u modelu 2014 coz je skoro o 20% vic!!!! Knowhow  z Chrona/PG je potvrzena z Ozounu. Je tam vse co tam ma byt. Stale povazuji bezpecnost otevrenych komor za vyrazne lepsi nez u uzavrenek. Do hor je to naprosta nutnost.   

Odpovědět
hadrák (profil)
23.09.2014, 19:08:13

Pěkná mašinka,jen podle mého už jen chybí si vyhrát s odtokovkou(něco jako mají ELFi,tam je ještě přidané subžebro),bo jinak ty jelita vypadají jako u panáčka michelin.Ono to na ofiko stránkách Elfu neni vidět,ale na vlastní oči jsem to zkoumal,jukni na obrázek:http://s27.postimg.org/m8lv77u4z/NIK_4945a_Medium.jpg

Odpovědět
polda
24.09.2014, 17:27:37

Bych taky řekl. Přes výhody chrona pro race,  odstřel když přitne není právě "piece of cake" a představa že chci přistát chrono ve svahu / na hřebenu při horní hranici rozsahu mně teda moc nedojímá :-))) 

Odpovědět
stepan(ST) (profil)
25.09.2014, 17:05:21

ahoj, hele chrono na sněhu bude geniální v českých flat podmínkách typu lipno nebo za prahou na poli =vítr 2m.s nekonecna rovna plocha a letíš do smer obzor 50km/h....:)

Tady jde o Frenzy a ta zdědila od Chrono jen to potřebné, zůstala otevřena a s blackbox odstřelem by měla být zcela dokonalá na vysoké kopce, mega výkon na stoupání a max bezpečnost při průšvihu. Tzn. dobře píšeš o horní hranici větru. Na hraně prudkého kopce nebude bezpečnější kite než novej ozoun :).. 

Odpovědět
T.T.
24.09.2014, 20:44:25

Tak koukám že všechno co je lonský tak už je vpodstatě na h...o. Frenzyna 2014 nepoužitelná, otevřená komora naprostá kokotina...no hlavně že se tady poslední roky všichni rozplývali jak je to príma poježděníčko a polítáníčko...já si teda myslím že na  těch komorákách od Ozonu za posledních několik roků, bude pořád pěkný svezení, a rozhodně bych je hned neodsuzoval..

Odpovědět
Ywosh 11 OneTeen
25.09.2014, 08:35:29

Ahoj. Určitě neplatí, že co je lonsky,  tak je na ho..no !. Rikam jen, že draky pro kiteboarding VYZNAMNE zaostavaly za technologiema, ktery OZONE predvadí v paraglidingu ( a nebyl proto zadnej duvod - patrne jen omezenej čas Robi Withalla... ). Novy modely prebiraj vetsinu technologií z Chrona, kterej je v podstatě kopie Céčkovyho paraglideru, tzn. ze uroven aerodynamicky cistoty a technologie konstrukce paraglidu a kitu se HODNE ZBLIZILA. Nekdy je ale lepsi svezení na osvedčeny  10 let stary KAWASAKI nez na poslednim modelu , kterej ti "urtrhne pdel"... Je to proste vyvoj. Me osobne prisly drivejsi modely Frenzy jak bedny kitu,  ale je to jen muj nazor. Proste nova Frenzy si myslim otvira novou eru ( stejne jako Chrono ).  K ty OTEVRENY komore - z hlediska aerodynamiky je to proste divnej ( hloupej )  koncept, z hlediska JEDNODUCHOSTI a BEZPECNOSTI je to samozrejme koncept vybornej. Otevrena komora je pro vysokohorsky jezdení nutnost, na ty nase plane,  bych to az zas tak neresil...taxe at uz nakydá ? ...:-)

Odpovědět
Mira
25.09.2014, 08:35:17

Ywoshi jeden dotaz. To co píšeš, jsi prosím poznal z těch pár detailních fotek nebo jsi měl možnost to už někde vidět. Připadá mi, že nám tajíš nějaké další detailní fotky nebo informace.

Odpovědět
Ywosh 11 OneTeen
25.09.2014, 08:38:45

Ahoj. Z fotek !!!  + z toho, co ctu, z toho co si myslim a z toho co predpokladam, kterym smerem pujdou. Koukni se napr na fotky a na vyvaz !!! JSOU TO PRESNE LAJNY Z HORNI GALERIE CHRONA !!! Plastovy vyztuhy jsou videt a že komory mezi zebrama jsou uzssi a je jich tam vic je taky videt. Cili predpokladam vysoky Apect Ratio a hodne komor. BOHUZEL jiny informace nemam ! :-(((

Odpovědět
Mira
25.09.2014, 08:49:29

Nic proti Tvým dedukcím. Já osobně si raději počkám až to bude testnuty a bude k dispozici víc foto nebo i video. Jak píšeš jinde. Někdy i starší model je zajímavej a nestojí to víc než ho vybalit a jezdit. Mně osobně i model Frenzy 2013 a 2014 vyhovuje a jen to, že je tu nová koncepce tak tu starou budu odsuzovat moc nesedí.

Odpovědět
Ywosh 11 OneTeen
25.09.2014, 09:00:21

Jasny. Sorry,  tak jsem to nemyslel - nic neodsuzuju !  Napriklad Ozone Reo10 ( foukacka )  mam 3 roky stary !!! jen me proste zajimaj ty technologie a vyvoj a myslim si, ze to otevira novou eru. Nektery draky mi sedej naprosto, nektery vubec a Frenzy byl ten jeden vyjimecnej typ,  kterej mi nesedel ( soukromej individulani nazor ).  Mozna je to tim ze to neumim a mam rad jinej styl projevu draka ! :-). Na testy se samozrejme moc tesim a podobnost s Chronem  + pritom bezpecnost otevreny komory je myslim "lozena"  cili by to mela bejt mashina par excelanc. Cus Good Wind !.

Odpovědět

<předchozí12další> 

Odpověď na komentář:

Ywosh 11 OneTeen
25.09.2014, 08:38:45

Ahoj. Z fotek !!!  + z toho, co ctu, z toho co si myslim a z toho co predpokladam, kterym smerem pujdou. Koukni se napr na fotky a na vyvaz !!! JSOU TO PRESNE LAJNY Z HORNI GALERIE CHRONA !!! Plastovy vyztuhy jsou videt a že komory mezi zebrama jsou uzssi a je jich tam vic je taky videt. Cili predpokladam vysoky Apect Ratio a hodne komor. BOHUZEL jiny informace nemam ! :-(((

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz