• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Recenze vybavení \ Zobrazení

MBS PRO 90 2013 KITEBOARD

A je to tady! Nový kiteboard MBS PRO 90 je venku! Asi po půlročním čekání, kdy nebyl k mání žádný kite PRO model MBS , je konečně venku nový model MBS PRO 90. MBS PRO 90 se stal legendou hned v roce 2009, kdy MBS přišla na trh s nejlehčím kiteboardem, na který byly použity ty nejlepší, nejodolnější a nejlehčí materiály. Tento speciál byl vychytaný do všech detailů, ať je to tvar desky nebo použité komponenty. Teď máme možnost poprvé, zatím jenom okouknout, nový model pro sezonu 2013, kiteboard MBS PRO 90.

 


 

 MBS PRO 90 KITEBOARD 2013

Kiteboard MBS PRO 90 2013 je letos vyšvihlý v parádním designu, který má na svědomí MBS designér Dan Wilson. Komponenty jsou stejné jako na předešlém modelu Prodevadesátky. Titanové ATS trucky jsou díky použitému materiálu lehoučké, ale velice odolné. Díky Titanové ose, jsou prakticky neohnutelné. Tuhost trucku se ladí pomocí třech tvrdostí Bushingů - bílé (soft), oranžové (medium) a červené (hard). Trucky si tak můžete poladit podle své váhy. F4 vázko je to nejlepší, co jsem měl kdy na noze. Perfektně sedí a je velice pohodlné. Trochu škoda, že se vázko dodává s ráčnou, která je sice fajn pro snadné nastavení vázka podle nohy, ale mě vyhovuje spíše CAM LOCK systém. Tato vychytávka se dá ale k vázku za pár šprdlíků dokoupit. 8" kola jsou lehká a velikostí se hodí pro všechny styly ježdění. Twistar disky jsou lehce rozebíratelné, bez potřeby šroubování. Při defektu je jejich rozložení velice jednoduché a rychlé - pouze zacvaknutím dvou částí do sebe. Pláště MBS T3 mají skvělý a přilnavý dezén. T3 dezén má delší životnost než např. dezén MBS T1. Tedy se hodí více pro landkiting a zvládne i občasné návštěvy asfaltu. Kola jsou osazeny nerezovými ložisky, která vydrží například i jízdu po písku a agresivní slanou vodou. Mají tedy delší životnost než ložiska z obyčejné oceli.

 MBS PRO 90 KITEBOARD 2013

Co se tedy oproti předešlému modelu zmenilo je deska. MBS šlo cestou oblevnění boardu, aby byl dostupný opravdu všem. Šli cestou asi nejrozumější. Nahradili karbonové folie fiberglass folií, která je lacinější, ale bohužel není tak tuhá jako karbon. Tenhle problém MBS vyřešili tak, že jako materiál jádra zvolili BAMBUS! Který má skvělé vlastnosti a je dostatečně tuhý. Dále pak desku rozšířili v prostřed o dva centimetry. Výsledkem je prakticky stejná flexe, jako na předešlém modelu, při zachování podobné váhy a podobných vlastností. To vše za příznivější cenu. (Uvidíme, co tahle volba materiálu udělá s deskou a její flexí po delší době ježdění). Nyní si tedy může dopřát luxusu PRO desky každý.

 DESIGN MBS PRO 90 2013

MBS PRO 90 kiteboard patří tedy i letos mezi TOP vybavení pro landkiting a to především FreeStyle, ale i FreeRide v pohodě zvládne. Tešíme se na první testy a hned potom vyprdneme recenzi. MBS PRO 90 bude skladem na začátku prosince tohoto roku. Již nyní si ale desku můžete předobjednat za bezkonkurenční cenu na našem bezkonkurenčním eshopu :).

 LEWIS WILBY v akci na nové MBS PRO 90


Případné dotazy zodpovíme v "komentářích" pod článkem nebo na tel. 777 255 375 – Zelda.

Vložil: Zelda - Boneshaker, 25.10.2012

Nový komentář:

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz