• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Recenze vybavení \ Zobrazení

Frenzy 2012 první svezení

Včera konečně proběhlo otestováni nový frenzyny 11m na Moldavě (jasno, stabilní vítr od 6-10m/s) a musím říct ,že ta páta lajna fakt nepřekáží, sice nevím, kdy ji použiju (možná příští rok v Norsku:)), protože brzda v cca 8m/s funguje úplne v pohodě, ale pro pocit je to plus...

Kvuli novýmu čikn-systemu a právě té páté lajně je ale nutný sebou tahat leech, což je pro mě po letech s ozonem trochu nezvyk, ale změna je život. Bar ma novej silnější profil, docela příjemně se drží, to je dobrý zvlášť pro nás s delší výbavou (zde mám na mysli prsty), depower mi přijde rozhodně lepší než u 11tky, naprosto čistý zasekávání i uvolňování (ne že by byl včera potřeba...) Sympatický je taky uložení depoweru v malým neoprenovym obalu, za kterej se dá chytit při startu a nemusíte se už bát nechtěného odstřelení u starších modelů.

Drak krásně stírá poryvy, tlak z poryvu je na baru cítit, ale vůbec z toho nejde strach a prostě jen zrychlíte. Přirovnal bych to k trochu windsurfingu. Rychlost draka se od loňského modelu zase tak moc neliší, anebo už to nevnímám, protože i loňskej byl nádherně rychlej. 

Z pohledu vlastníka jak modelu 11 tak 12 musím říct, že po prvních obavách (drak bude stejnej, bude se motat páta lajna, bude mi chybět odstřelení u depoweru ap) jsem se uklidnil (drak je jinak vyvázán, lajna nepřekáží-zatím, na klobouk jsem si ani nevzpoměl). Uvidíme jak se frenzyna osvědčí v horších podmínkách, větších poryvech, turbolencích a bezvětří.

Včerejší laboratoř ale zvládla s barem v kapse. 

 

P.S. No a tady je to video, točil t-max s loňskou frenzynou, ale občas se tam mihne i můj modrý plamen...

http://vimeo.com/35215357

Vložil: pekk, 20.12.2011

Petr
26.01.2012, 11:10:52

No, teď jsem koupil úplně novou, nejetou Ozone Frenzy 2011 13m, mám 80-85kgm, tak jsem zvědavý.  Nemám zkušenost s depowerovatelnými kity. TO bude asi masakr. Jinak se těšíme na video.

Odpovědět
stepan (profil)
21.12.2011, 16:13:53

 

savec :), nemas vic fotek nebo bude  video??

Odpovědět
pekk
21.12.2011, 17:34:30

Bude video

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz