• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Akce \ Zobrazení

Snowkiting Freestyle Open 2010 – REPORT

 

Tak je to za náma! První ročník Snowkiting Freestyle Open zná své vítěze…

Převzato z oficiálního webu závodu: http://www.kiteboarding.cz/snk-3style-open.php

Petr “Tahosh“ Tahal hlavní organizátor celého pretěku byl na Božím Daru s asi desetidenním předstihem a organizoval finální přípravy na první český snowkitový freestyle závod. Aby těch starostí neměl málo víkend před závodem přichází brutální obleva s deštěm a následují kruté mrazy. Celý závodní plac se tak mění v ledovou horu s boulema s kterými by si neporadila ani Nikola Sudova…

Stany a fanoušci
Stany a fanoušci
Obecenstvo
Obecenstvo

Naštěstí Boží Dar není jen tak nějáký snowkite spot a Tahosh je připraven na vše, těsně před avizovaným sněžením objednává na plac rolbu, která z tankodromu udělá rovný manžestr. Na takhle upraveném povrchu se nový sníh parádně chytí a vše je tak na závod dokonale připraveno. Příroda bohužel nespolupracuje na stoprocent a na víkend přichází severní vítr, který je v zóně vyhrazené pro závod dost nejezditelný. Na ranní trenál je wind ještě celkem ok, před zahájením heatů se však ještě trochu stáčí a je to opravdu peklo. Jak někdo prohlásil, to v čem se nedá snowkitovat se bude závodit a jde se na věc…

Celá akce měla připraveno opravdu kvalitní zázemí, kromě známé kamenné restaurace "Na hranici" tu vyrostli dva ledové bary. Jeden okupoval RedBull a druhý byl součástí ohromného party stanu. Závodnící i fanoušci se tak měli kde schovat a ohřát před dost nepříznivým počasím. Před 12h proběhlo rozlosování, DJ Baloo poladil v party stanu svojí nadupanou aparaturu a šlo se na věc.

Závod se jel formou Jamu v kategoriích: Holky, Kluci proriders (Advance), Kluci špenátci (Intermediate) a Lyžaři. Veškerou akci komentoval neohrožený speaker Alešák, který bravurně ovládá mnoho světových jazyk jako například Čínština a Polština. Fanoušci a závodníci se tak velice sofistikovaně dozvěděli nezbytné informace jako třeba začátek a konec heatu a info o jednotlivých riderech. Kromě toho dokázal Alešák například poradit Murphymu jak se na kitu rozject, nebo třeba předával aktuální info o tom jak dlouho budou borci po pádu mrznout než přijede horská služba. Bohužel tato informace nebyla ve finále pouhým ftipem a po opravdu krutém crashy horská opravdu přijela… přejeme tímto týpkovi brzké a bezproblémové uzdravení! Snad mu k tomu dopomůže i price money 3000Kč za BEST CRASH, které věnovalo velice příznačně HARAKIRI kite kurzy.

1. Muf
1. Muf
2. Míra-hrkr
2. Míra-hrkr
3. Luděk
3. Luděk
1. Filemon
1. Filemon
2. Srna
2. Srna
3. Jenki
3. Jenki
1. Kolouch
1. Kolouch
2. Zdeněk
2. Zdeněk
3. Kuba
3. Kuba
1. Veja-hrkr
1. Veja-hrkr
2. Katka
2. Katka

Co se týče výsledků tak v kategorii proriderů jasně zvítězil Murphy a to i přesto, že kvůli poraněnému rameni jezdil pouze hooked. Murphy bral i BEST TRICK a to za opravdu masitý big air s front rotací a kiteloopem. Kdo umí ten umí. Kategorii Holek ovládla Verča Holubová, mezi lyžaři suverénně zvítězil Filip Ševčík a kategorii s pracovním názvem špenáti vyhrál Kolouch před teprve 14ti letý Zdeněk Suldovský.

Výsledky

Snowboard Advanced (11 závodníků)

  1. Marek Zach (Mushow, Ozone, SKATESHOP.CZ)
  2. Míra Hořejší (HARAKIRI kite kurzy, KITEBOARDING.CZ, 69slam)
  3. Luděk Krejzar (North)

Snowboard Intermediate (12 závodníků)

  1. Kolouch (KoMakite)
  2. Zdeněk Suldovský
  3. Jakub Hořejší (deadLAMAZZ crew)

Snowboard Holky (4 závodnice)

  1. Veronika Holubová (HARAKIRI kite kurzy, KITEBOARDING.CZ)
  2. Kateřina Lanč (Best-kites)
  3. Monika Brtníková (SNOWKITE.CZ)

Lyže (6 závodníků)

  1. Filip Ševčík (Mushow)
  2. Srna
  3. Petr Petras (Bora)

Následovala opravdu krutá párty jak jinak než přímo na spotu v párty stanu. Vše začalo vyhlášením výsledku závodu a losováním tomboly… co se dělo dál Vám opravdu nejsem schopný povědět.

Winner Verun-hrkr
Winner Verun-hrkr
Winner Kolouch (KOMA)
Winner Kolouch (KOMA)
Winner Muf (Mushow)
Winner Muf (Mushow)
Rozhodčí
Rozhodčí
Tombola
Tombola
Zavěr večírku
Zavěr večírku

Na ty co večerní party rozchodili čekala luxusní nedělní fotosession za větru okolo 5m/s a zcela vymetená obloha.

Backroll
Backroll
Tahosh rotace
Tahosh rotace
Invert muf
Invert muf
Raley
Raley
Opět Muf hlavou dolu
Opět Muf hlavou dolu
Flat 3
Flat 3
Grab-invert-rotace
Grab-invert-rotace
Indy
Indy
Skleenik indy
Skleenik indy
One-foot
One-foot
One-foot
One-foot
Uříznout závěj
Uříznout závěj
Manual
Manual
Powder
Powder
to Blind
to Blind
Kiteloop rotace
Kiteloop rotace
Veja-hrkr
Veja-hrkr
Freeride
Freeride
Manual
Manual
Powder
Powder
Tail
Tail
Rotace
Rotace

Myslím že se celá akce velice povedla, organizační tým včetně rozhodčích organizovali takovýto závod poprvé, takže určitě vše neklaplo úplně na jedničku. Rozhodně to, ale byla velká show a snowkitová akce formátu, který v Česku opravdu chyběl. Takže velké poděkování a respekt Tahoshovi, celému organizačnímu teamu a samozřejmě všem sponzorům.

A snad na viděnou příští rok na druhém ročníku SNOWKITING FREESTYLE OPEN!

Video

Tady je rychlý sestřih od Lukashe z několika posledních heatu. Delší a komplexnější vídko bude brzy následovat.

Díky za podporu:

Velké Dík za pomoc a spolupráci si zaslouží i Sandra, Mescal, Tomex-HRKR, Lukash-HRKR, Míra-HRKR, Švihák, shaper Kryštof, rolbař Gerny, Město Boží Dar, Penzion na Hranici, DJ Baloo a D.N.A sound systém a všichni další jenž přiložili ruce k dílu.

Photo: Tomex-hrkr, Kamo, Lukash-hrkr

Video: Lukash-hrkr

 

Vložil: Míra-HRKR, 10.03.2010


Žádné komentáře.

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz