• header
DRIVEN
BY
RIDERS
SNK \ Snowkite výbava \ Zobrazení

Snowboard nebo lyže?

Snowboard je atraktivnější, triky a skoky jsou víc stylové, ale je náročnější na rovnováhu a potřebujete o něco více větru, než lyže. Pokud děláte snowboarding, kiteboarding, wakeboarding, nebo jezdíte na skejtu, asi půjdete bez velkého rozmýšlení do snowboardu.

Lyže zase usnadní první pokusy o rozjezd (pokud na nich umíte jezdit), protože skoro vůbec nemusíte řešit rovnováhu a můžete se zcela soustředit na řízení draka. Taky na nich snadněji dosáhnete větší rychlosti a dá se na nich jednodušeji stoupat proti větru. 

Pokud je pro vás snowkiting novinka, a nemáte jasno na čem začít, připadají v úvahu následující varianty:

1. Na sjezdovce jezdíte výhradně snowboard, nebo výhradně lyže
Nejsnadnější samozřejmě bude začít jezdit na tom, co vám sedí na sjezdovce. Pokud ale chcete na snowkitu jezdit snowboard, aniž byste zvládali jízdu na svahu, klidně do toho běžte, ale počítejte, že vám bude trvat déle, než jízdu zvládnete. Záleží hodně na talentu.

2. Zvládáte jízdu na obojím. 
Zvolte to, co je vašemu srdci bližší :-)

3. Nejezdíte ani na snowboardu, ani na lyžích.
Vyberte si, co se vám líbí víc. Podle zkušeností je pro člověka, který nikdy nestál ani na boardu, ani na lyžích, snadnější začít se snowboardem. Platí tedy stejné pravidlo jako, když se učíte jezdit po svahu. Na snowboardu to jde rychleji.

Jaké lyže zvolit?
Vhodné jsou lyže určené pro freeriding nebo ty s poměrem sjezdovaka/freeride 50/50, protože budete většinou jezdit v neupraveném terénu. Pro tyto lyže je typická větší šířka, což vám pomůže v hlubokém sněhu a větší rádius (cca. kolem 16m), který zase přijde vhod při jízdě na tvrdém přemrzlém podkladu. Každopádně všechno zvládnete i na slalomkách, nejdůležitější je, co umí vaše nohy.

Jaký board - speciál snowkiteboard, nebo stačí obyč snowboard?
Tak to je téma na delší povídání, a proto ho rozebereme někdy příště.

Neberte vše co je napsáno jako dogma. Pokud jste jiného názoru, nebo chcete přidat něco do pranice, diskuse pod článkem je na to připravena.

lyže snowboard
Vložil: admin, 25.11.2009

eva
13.01.2015, 10:00:02

Chci si koupit snowboard – mám vybraný tento model http://www.hyperzbozi.cz/snowboardy/gravity-empatic-set-160. Je dobrý? Máte s ním někdo zkušenosti? Děkuju za rady a tipy.

Odpovědět
jedik007
13.01.2015, 21:36:56

Ahoj Evo, chceš ten snowboard používat i na sjezdovku nebo jen na snowkiting ? Nepřemýšlela jsi raději nad snowkite speciálem ? Jezdit se dá s každou deskou, gravity je obecně ok, ale pokud se nechystáš na sjezdovku, snowkiteboard by mohl být lepší investicí.

Odpovědět

Odpověď na komentář:

eva
13.01.2015, 10:00:02

Chci si koupit snowboard – mám vybraný tento model http://www.hyperzbozi.cz/snowboardy/gravity-empatic-set-160. Je dobrý? Máte s ním někdo zkušenosti? Děkuju za rady a tipy.

* Jméno:
* E-mail:
www:

Text příspěvku:

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz