• header
DRIVEN
BY
RIDERS

Údržba a opravy draků

Jaká je životnost vybavení?
životnost materiálu nelze přesně stanovit, závisí hodně na způsobu používání. Při dobrém zacházení bude drak (kite) sloužit řádově stovky hodin (5 až 8 let). Pevnost tkaniny se snižuje především mechnichým namáháním (flatrováním) a UV zářením. Doporučujeme proto, nenechávat draka volně plápolat ve větru, dochází tak totiž postupem času  k mechanickému poškození a matriál se tak opotřebí výrazně rychleji. Rovněž se doporučuje nenechávat draka vystavovat nežádoucímu UV zaření. Doporučujeme vždy draka po ježdění usušit a odstranit mechanické nečistoty, jež mohou draka při dalším vybalování poškodit.  

Jak je to s opravami? 

Pokud máte na draku drobné trhliny je možné opravit speciální samolepící tkaninou, větší opravy doporučujeme svěřit odbornému servisu jako je např. Slim Sails v Ostravě. Pokud se jedná o větší poškození, je možné vyměnit celé vadné díly. Častým poškozením bývá roztržení draka o nejaky ostry predmet napr. strom nebo kousek ledu, nebo můžete zachytit šňůrou o nějaký předmět při startování draka a narusit tak pevnost. V případě poškození nebo přetržení šňůry doporučujeme provést výměnu nejlépe za novou (bezpečnost je vždy na prvním místě). Po každém ježdění, je běžnou praxí,  že šňůry se namotají na řídící bar a tím se předejde nežádoucímu poškození např. přejetím na nějakým dalším jezdcem.

SNOWKITING.CZ ve spolupráci s firmou SLIM pro Vás zajistí odbornou opravu Vašeho draka  

PROFESIONÁLNÍ OPRAVY DRAKŮ od SLIMA:

Opravujeme draky komorové i nafukovací i, včetně řídítek,  trapézů a různých lanových a popruhových spojů. Tuto službu již provádíme od roku 2001 a máme s ní za tu dobu velké zkušenosti. Opravujeme zhruba 1 až 2 draky týdně, v sezone i více. Na tuto službu je třeba mít různé druhy materiálů a jejich barev pro ten daný typ opravy, které máme na skladě a pochopitelně i vhodné strojní vybavení. Jak přijímáme draky do opravy: a)  Osobní dovoz a oprava na počkání - pouze po telefonické domluvě.
b)  Zasláním jakoukoliv přepravní službou, NE VLAKEM na adresu Slim, Hrušovská 20, 70200 OSTRAVA       
c)  Pokud budete mít 2 nebo více draku na opravu, můžeme za vás tyto draky dopravit k nám do firmy přepravní firmou PPL. Podmínky pro přepravu většího počtu draků: Draci musí být sbaleny nebo svázány vždy do jednoho balíku. Cena za tuto přepravu je 100Kč i s DPH. Draci musí být čisté, zbavené písku a trávy. Zabaleny mohou být v původním pytli od výrobce. Není třeba je už dále balit do dalšího papíru nebo folie. U draku jenž má díru až do švu komínku nebo roztržený komínek, tak z něj vytáhněte i nafukovaci dusi a nechte si ji doma.  Přibalte prosím průvodní dopis s popisem nebo nákresem, co chcete opravit, s Vaší zpáteční adresou a telefonem.  Opravený drak Vám bude zaslán do 4 dnů zpět na dobírku přepravní firmou PPL.

Kde nás najdete: 

Adresa firmy:  

Slim
Hrušovská 20
702 00  OSTRAVA 1
Tel.: +420 596118374              
Mobil: +420 608782034
Skype: slimsails       
Email:  slim@slimsails.com  
www.slimsails.com   - sekce SLUžBY

Pokud nejste spokojeni s opravou Vašeho draka informujete nás na email: info@snowkiting.cz  

Vložil: admin, 23.11.2009


Žádné komentáře.

Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz