• header
DRIVEN
BY
RIDERS

Jak začít se snowkitingem?

Snowkiting rozhodně zážívá obrovský boom po celém světě. Další a další potenciálnjí zájemci o tento sport se objevují denně. Co dělat, když chcete s tímto sportem začít? Koupit kite a jít zkoušet metodou pokus omyl na pole za domem? Nebo raději absolvovat kurz, za který zaplatíte, ale jste (pokud dobře vyberete) pod odborným dohledem? Každý člověk má svůj přístup k věci a podle toho si vybere cestu. Ať už se rozhodnete jakkoli, přečtěte si následující rady. Třeba vám s rozhodnutím pomůžou.

Nebojte se kurzu 

1. Využíit služeb firem, jež nabízejí snowkitingé kurzy – v tomto případě se zpravidla jedná o nejrychlejší cestu k bezpečnému ježdění, avšak i zde je velmi důležité dbát na výběr vhodného typu kurzu a poskytovatele. Na českém trhu je dnes několik takových poskytovatelů, kteří nabízí tyto kurzy, ale pouze někteří z nich mají opravdové zkušenosti  s výukou v terénu a využívají kvalitní snowkitové vybavení (tj. vybavení splňující bezpečností prvky) a pracují v terénu s moderní technikou, jako například vysílačky pro snadnější komunikaci. Určitě se důsledně zajímejte o reference a to nejen o ty, které Vám firma sama sdělí, ale napište dotaz přímo na nabízené fórum do vybrané sekce. Kvalitní reference, tj. kvalita instruktorů, a nabízené vybavení (bezpečné) by mělo hrát velmi důležitou roli při výběru Vašeho kurzu. Jeden z námi doporučovaných kurzů najdete v sekci  Snowkite škola v hlavním menu, dále nezapomeňte na prostudování všech odkazů v rámci sekce SNK první kroky.    

I cesta může být cíl    
2. Vyrazit mezi snowkitovou komunitu a jednoduše co nejrychleji převzít praktiky a techniky jízdy od zkušených jezdců (rovněž známe jako metoda pokus omyl) – tento způsob může být v některých případech úspěšný, avšak musí zde být předpoklad, že máte například zkušenosti s větrnými sporty jako windsurfing, jachting nebo paragliding, a navíc dobře zvládáte jízdu na lyžích či snowboardu. Je velký omyl domnívat se, že pokud jste dobrý lyžař nebo snowboarďák, máte již vyhráno a ovládání draka pak bude pouze hračkou. Setkáváme se velmi často s opakem, tj. lidé, kteří zvládnou nejprve ovládání draka, pak snadněji přechází do fáze jízdy. Pro tento případ jsme pro Vás připravili důležité informace v sekcích „O snowkitngu“. Rozhodně nepřeceňujte své schopnosti a nepokoušejte se o triky předváďené na různých tvrdých videích. Za svou nerozvážnost můžete při snowkitingu lehce zaplatit tím nejcennějším co máte, životem.

Doporučení je ovšem zcela jasné. Zvolte kvalitní snowkiting kurz, kde mají instruktoři několik let praxe. Jednak značně eliminujete možnost zranění a navíc si neosvojíte špatné návyky, kterých byste se pak museli těžce zbavovat. Během kurzu se dozvíte věci, na které byste sami přicházeli nesrovnatelně déle.

Vše máte ve svých rukou. Záleží jen na Vás, kam až se dostanete.

Vložil: admin, 25.11.2009

stasta (www)
24.02.2010, 20:34:18

Chtěl bych víš a dál ale nevím jakkkkkkkkkkkká je to páčka... DÍKY

Odpovědět
Komentáře
Fórum
Bazar - nové

Kontakt | Zpracování osobních údajů | FAQ | Návod na vložení článku

mystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook pagemystic kiteboardingmystic kiteboarding facebookozonekites czech facebook pageozonekites international facebook page

design & code puradesign.cz